NL:About

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Waar hulp te krijgen? Wat is OpenStreetMap? Bladeren Handleiding voor beginners Programma's voor bewerken Kaartgegevens bijdragen

OpenStreetMap is een (bijna volledig) gratis kaart van de wereld. De OpenStreetMap-kaart wordt volledig bijgehouden door vrijwilligers.

OpenStreetMap geeft je het recht om geografische data te bekijken, te wijzigen en te gebruiken in een wereldwijde samenwerking. OpenStreetMap komt in 3 smaken:

  • Raadplegen: bekijk de kaart. Kijk hier voor voorbeelden
  • Muteren via een browser: biedt de mogelijkheid zelf kaartgegevens in te voeren en bij te werken via de browser. Straten, punten en gebieden kunnen worden ingevoerd en elementen kunnen worden voorzien van een naam, wegtype, verharding etc. GPS-logs kunnen worden ingelezen en hiermee worden vervolgens knooppunten en lijnsegmenten gemaakt. Ook kunnen GPS-logs worden gedownload. Om te kunnen muteren, dien je je aan te melden zodat de server de wijzigingen correct kan volgen.
  • Overige mutatiesoftware (download):
  1. JOSM: op Java (1.5 of hoger) gebaseerde mutatiesoftware, de meest gebruikte mutatiesoftware.


Meer informatie is te vinden op Waarom OpenStreetMap, Meedoen en Help

Omdat we continu werken aan het verbeteren van de software en serverhardware, komt het voor dat de OpenStreetMap-server af en toe niet toegankelijk is. Bekijk voor actuele informatie de platformstatus