Fi:Key:operator

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg operator
Fi None yet.jpg
Kuvaus
Kohteen toimintaa hoitava taho, julkinen tai yritys. Show/edit corresponding data item.
Ryhmä: Ominaisuudet
Käytetään karttakohteille
voidaan käyttää pisteissävoidaan käyttää viivoissavoidaan käyttää alueissamay be used on relations
Dokumentoidut arvot: 25
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä
Katso myös
Tila: hyväksyttyPage for proposal

Yhteenveto

Käytetään osoittamaan, että tietty karttakohde on jonkin tahon operoima tai hallinnoima.

Tagilla voidaan esimerkiksi osoittaa mikä yritys huolehtii julkisen postilaatikon tyhjentämisestä (hyödyllistä maissa, joissa postitoimintaa harjoittaa useampi yritys). Samoin tagi voitaisiin lisätä melkein mille tahansa shop=*-tagilla merkitylle kohteelle osoittamaan kohteen kuulumista johonkin ketjuun (esim. hotellit, ravintolat, ruokakaupat).

Tietoa ei ole tarpeen syöttää, jos tiettyjen karttakohteiden hallinoija on käytännössä aina sama (esim. Suomessa kaikki julkiset postilaatikot ovat Itellan ylläpitämiä). Tagia kannattaa tällöin käyttää vain "säännön vahvistavissa" poikkeustapauksissa.

Tagille voidaan helposti huomata monia hyödyllisiä käyttökohteita, joista käytännön esimerkkejä löytää vaikkapa tagiseurantasivulta. Tätäkin tagia sopii vapaasti soveltaa, vaikkei keksimääsi käyttötilannetta erityisesti tällä sivulla mainittaisikaan.

Käyttö

Lisää operator=*-tagi karttakohteelle (solmu, tie, alue), joka kuuluu jollekin taholle, tai on se hallinnoima. Esimerkiksi:

Esimerkkejä

Esitystapa

Ei erityistä esitystapaa kartalla. Tieto kuitenkin esimerkiksi hakupalvejun käytettävissä tai erityiskartalle lisättävissä.