Hu:OpenStreetMap account

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from Hu:Creating an Account)
Jump to navigation Jump to search

broom

Ez a szócikk vagy szakasz elavult információkat tartalmazhat. Az információ már nem igaz, vagy elveszítette a jelentőségét.
Ha ismered a jelenlegi állapotokat, kérünk, segíts másoknak az információ naprakésszé tételével! (Discussion)
Kezdőlap Névjegy Segítség Böngészés Szerkesztőprogramok Feltöltés

Az OpenStreetMap (OSM) projektben való közreműködés regisztrációhoz kötött. Csak bejelentkezés után szerkesztheted a térképet vagy tölthetsz fel új GPS adatokat. Az OSM-azonosító nem ugyanaz, mint ennek a wikinek az azonosítója, ez két külön rendszer (sajnos).

Készíts OSM azonosítót a https://www.openstreetmap.org/user/new címen!

Töltsd ki az e-mail cím rovatot! Írd be másodszor is, hogy megbizonyosodj róla, hogy helyesen gépelted be, és ne felejtsd el, hogy mit adtál meg! Az e-mail cím az azonosításodhoz szükséges legfontosabb eszköz. Később sehol sem jelenik meg az e-mail címed a képernyőn, még más bejelentkezett felhasználók sem láthatják. (Lásd az Adatkezelés/Email-címek(en) bekezdést.)

Válassz egy megjelenítendő nevet. Ezt látja majd a többi felhasználó, úgyhogy gondold át jól, miként szeretnéd, hogy szólítsanak! Sokan itt a valódi nevüket adják meg, de ez nem kötelező (a szóköz karakter megengedett).

Végül válassz egy jelszót. Szokás szerint... kerüld az egyszerű szótári szavakat, ne használd ugyanazt a jelszót, mint ami a bankszámládé stb., és írd be másodszor is, hogy biztosan ne legyen probléma az elütésekkel.

Kapni fogsz egy megerősítő levelet, amelyben arra kérünk, hogy kattints egy linkre, amivel megbizonyosodhatunk róla, hogy a megadott e-mail cím valóban a tiéd.

Ha nem kaptál megerősítő levelet, vagy elfelejtetted az OSM-azonosítódhoz tartozó jelszót, visszaállíthatod a jelszavad a https://www.openstreetmap.org/forgot-password.html címen.

Néhány OSM-hez kapcsolódó számítógépes rendszer más azonosítót kér.

A jelszó helyreállítása

Amennyiben elfelejtetted a jelszavad, email-ben újat küldünk. Csak keresd fel a elveszett jelszó űrlapot. Itt meg kell majd adnod az email-címedet.

Elfelejtetted, melyik email-címeddel regisztráltál? Ismerős a probléma, de nincs minden veszve. Lásd a Kérdés:Hogyan állítsam helyre az OSM jelszavam, ha nem tudom az email-címem?(en)

Jelszóváltoztatás

A jelszavad megváltoztatásához menj a profilod beállításához (ezt a https://www.openstreetmap.org/user/felhasználó_neve/settings címen találhatod, ahol a „felhasználó_neve”) helyére értelemszerűen a te saját azonosítód kerüljön) és a „jelszó”) valamint a „jelszó megerősítése”) mezők alá írd be az új jelszavad.