NL:Ito Map

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Ito Map
(Discontinued)
Snelheidslimieten op hoofdwegen in de VK
Snelheidslimieten op hoofdwegen in de VK
Auteur: Ito World
Slippy map: product.itoworld.com/map/

Ito Map is een wereldwijde sleepbare kaart overlay service van Ito World welke een uitgebreid assortiment aan kaartweergaven aanbiedt die nadruk leggen op de 'verborgen' data lagen binnen OpenStreetMap. Zie de Ito Map ideeën pagina voor details en discussies over extra kaartlagen.

Historie

Ito Map is uitgebracht voor het VK en delen van Noord-Europa op 18 maart 2011 en is uitgebreid om dekking te bieden in de VS, Canada en het Caribisch gebied op 23 maar 2011. Sinds 31 maart 2011 is er een wereldwijde dekking en op 7 april 2011 zijn er vier extra spoorgerelateerde lagen toegevoegd. Een 'gebouwhoogtes' laag is uitgebracht op 12 april 2011. Sindsdien zijn er nieuwe lagen toegevoegd. In augustus 2012 zijn Britse Eilanden nodes toegevoegd met enkele nieuwe lagen met ondersteuning daarvoor. Samenvallend met SOTM in september 2012 is de mogelijkheid om te klikken op kaarten en daarmee extra informatie te krijgen toegevoegd. Ito Map is ontwikkeld door Ito World met ondersteuning van Ideas in Transit, een door de overheid van de VK ondersteund onderzoeksproject.

Data updates

De kaartdata wordt normaal na 7 dagen bijgewerkt.

Voorbeelden

Zie ook: Ito Map ideas om nieuwe kaartideeën te discussiëren

Hieronder zijn maar een paar van de kaartlagen beschikbaar in Ito Map te vinden. Bekijk het product zelf voor de complete actuele lijst. Je kan nieuw kaarten aanvragen en bewerkingen suggereren door gebruik te maken van de Ito Map ideeën wiki pagina.

Barrières

De barrière-laag laat enkele verschillende types van barrier=* zien. Heggen worden rood weergegeven, hekken groen, muren blauw en central_reservation is lichtblauw. Andere types worden op dit moment zwart weergegeven.

Barrièreweergave van Cambourne in Cambridgeshire

Gebouwen en adressen

Weergeeft building=* rood als er geen adres aan gekoppeld is met addr=* of name=*. Gebouwen die groen weergegeven worden hebben een huisnummer met addr:housenumber=*, blauwe gebouwen hebben een huisnaam met name=* of addr:housename=*. Adresbereiken met addr:interpolation=* worden als groene/blauwe lijnen weergegeven.

Gebouwen en addressen van Cambourne in Cambridgeshire

Gebouwhoogtes

Weergeeft gebouwen met hoogte-informatie uit height=* of building:levels=*.

Weergave van hoogte-informatie in het noorden van Moskou

Parkeerplaatsen

Weergeeft vlakken getagd met amenity=parking, blauw weergegeven als er een waarde is voor capacity=* en rood als dat niet het geval is. In dit geval hebben geen van de drie parkeerplaatsen een bekende capaciteit.

Parkeerplaatsen laag voor Cambourne in Cambridgeshire

Elektriciteitsdistributie

Deze weergave laat elektriciteitsleidingen en de bijbehorende voltages zien. Elektriciteitsleidingen getagd met power=line zijn zwart tenzij voltage=* gespecificeerd is. 400KV leidingen zijn blauw, 132KV rood. Elektriciteitsleidingen met een laag voltage getagd met power=minor_line worden als dunne, groene lijnen weergegeven. De voltages zijn op dit moment ontworpen om bij het elektriciteitsnet van de VK te passen. Extra voltages kunnen worden toegevoegd aan het script om rekening te houden met het voltage van andere landen.

Elektriciteitsdistributie-laag

Repareer mij

Deze weergave laat wegen zien die getagd zijn met fixme=*.

Repareer mij tags in het rood

Voormalige spoorwegen

Een weergave van de 'Voormalige spoorwegen' laag. railway=preserved wordt weergegeven in het groen, railway=disused in het rood, railway=abandoned in het blauw en railway=dismantled in het lichtpaars (niet weergegeven in deze afbeelding).

Former railways

Externe links

Zie ook