Ca:Key:created_by

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg created_by
Created by JOSM 15 6115 de.png
Descripció
Etiqueta que representa a l'editor o script que va crear (o va editar) aquest element. Edit this description in the wiki page. Edit this description in the data item.
Grup: conjunt de canvis
Fet servir en aquests elements
no es pot usar en nodesno es pot usar en viesno es pot usar en àreesno es pot usar en relacionsmay be used on changesets
Estat: descartable
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2134624. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Aquesta etiqueta es fa servir per descriure el programa d'ordinador (editor o script) que va fer els canvis - similar a un agent d'usuari i és automàticament afegida pels editors a un conjunt de canvis desat. Vegeu també una llista d'altres etiquetes de conjunt de canvis / Proposed_features/changeset_tags. També va ser afegida automàticament pels editors a elements individuals en els començaments de l'OSM, vegeu #Història.

Ja no hauria d'afegir-se a elements individuals, és a dir, nodes, vies o relacions. A l'igual que altres etiquetes rebutjables, és eliminada automàticament per molts editors. Una taula cronològica de les quantitats d'elements created_by pot trobar-se aquí.

Història

Abans de la versió 0.6 de l'API l'etiqueta created_by s'aplicava a elements individuals (nodes, vies i relacions i fins i tot segments en versions de protocol anteriors). Tanmateix, amb la introducció de conjunts de canvis per proporcionar "metadades" no geogràfics, té més sentit que l'etiqueta created_by es registri allà. El nombre de nodes, vies o relacions que encara tenen una etiqueta created_by està disminuint lentament, ja que aquesta clau és omesa silenciosament per editors de l'OSM com JOSM, iD, Potlatch, Potlatch2 quan els objectes són modificats.

Orientació

Orientació als usuaris

 • No heu d'editar aquest valor per gravar el vostre propi nom. El vostre nom d'usuari es registrarà de totes maneres (i a més) automàticament a la pujada.
 • No heu d'eliminar l'etiqueta created_by dels objectes que no estigueu modificant. Si volguéssim eliminar-los en massa, ho faríem d'una altra manera.
 • Podeu eliminar l'etiqueta created_by en els nodes/vies/relacions que esteu modificant en un conjunt de canvis de totes maneres. Això és el que JOSM, iD, Potlatch, Potlatch2 i altres editors fan automàticament.
 • Podeu fer servir l'etiqueta created_by com a indicador dels objectes que no hagin estat editats durant molt de temps i que podrien necessitar una revisió.[1]


Orientació als desenvolupadors de programari

L'orientació als usuaris també:

 • Ha de registrar una etiqueta created_by en un conjunt de canvis quan desi els canvis
 • L'etiqueta created_by pot contenir un nombre de revisió, nombre de versió o similar. Això ajuda a la gent a localitzar problemes si una versió del seu editor/script té un error.
  • Alternativament, potlatch2 divideix la informació en created_by, version i build tags.
 • No ha 'd'afegir o actualitzar l'etiqueta created_by en nodes/vies/relacions.
 • Pot eliminar-la silenciosament en els elements editats i amagar aquesta etiqueta als cartografiadors - és àmpliament acceptada com a rebutjable
 • Per al control de qualitat de la traducció: si us plau, afeigixi la versió de lidioma' (com: de, en, es, it, hu)

Exemples