NL:Beginners Guide 1.1.1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Waar hulp te krijgen? Wat is OpenStreetMap? Bladeren Hoe deel te nemen Kaartgegevens bijdragen Programma's voor bewerken Handleiding voor beginners

GPS

Dit is de meest voorkomende methode voor het verzamelen van gegevens.

Zorg er voor dat op uw GPS-apparaat de optie 'Snap to road' of 'Lock on road' op OFF staat, anders zult u een directe kopie opnemen van de kaart die is geladen in het GPS-apparaat, wat heel goed een inbreuk op de auteursrechten zou kunnen zijn.

Bij het verzamelen van gegevens met uw GPS (bekijk Hardware Guide), dienen aanvullende gegevens te worden opgenomen om details aan de kaart te kunnen toevoegen: straatnamen, gehuchten/wijken en alle andere dingen die u op de kaart wilt zetten. U kunt deze aanvullende gegevens met pen en papier opnemen, met een memorecorder, of met een camera.

Met behulp van JOSM kunt u foto's importeren en dat zal ze langs uw GPS-route plaatsen met behulp van het tijdstempel. Dit gaat er van uit dat uw camera de ‘seconde’ opneemt waarop elke foto werd genomen. Voor mensen die gebruik maken van camera's die de 'seconde' niet opnemen, zal het nemen van een foto elke keer als u pauzeert u in staat stellen om verzamelingen van punten te koppelen aan punten waar u een foto nam, en ze overeenkomstig koppelen. Of u kunt GPS en camera synchroniseren.

Vorige | Volgende