Sq:Beginners Guide 1.1.1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

GPS

Kjo është metoda më e zakonshme e mbledhjes së të dhënave.

Kur mbledhjen e të dhënave me GPS tuaj (ose me pajisje të tjera), të dhëna shtesë duhet të regjistrohen në mënyrë që të shtoni të dhënat në hartë: emrat e rrugëve, pajisje dhe çdo gjë tjetër që ju dëshironi në hartë. Ato mund të regjistrohen duke përdorur metodat e mëposhtme:

 • Kamera
 • Diktograf
 • Laps dhe letër

Më shumë informacione se si të regjistroni në GPS, janë në dispozicion në Recording GPS tracks.


 • Pytje: Unë nuk kam një GPS ende. Ndonjë këshillë për të zgjedhur një GPS?
 • Përgjigje: Po, kontrolloni OSM GPS faqe e sygjerimeve me shumë pajisje të ndryshme që i përshtaten nevojave tuaja.

 • Pytje: Unë tashmë kam një laptop GPS-të aftë / PDA / telefoni celular. Çfarë software mund ta përdor?
 • Përgjigje: Të gjitha Software janë regjistruar në Making Tracks with Homebrew-ware.

 • Pytje: Kur unë regjistroj me GPS gjurmët dhe ngec në ndonjë pika, çfarë jam duke bërë gabim?
 • Përgjigje: Kjo pyetje, së bashku me të tjerët është përgjigjur në FAQ.

 • Pytje: Kur unë fotografoj, si mund ta mbanjë në mend atë moment q♪7 fotografova?
 • Përgjigje: Përdorini sq:JOSM, ju mund të importoni fotot, dhe ajo do dijë vendin e tyre së bashku me GPS rrugën tuaj duke përdorur vulën e kohës. Kjo supozon aparatin tuaj si të dhënat e "dyta" në të cilin çdo foto është marrë. Për njerëzit që përdorin kamera por jo si regjistrim "të dytë ", duke marrë foto me pushim ju lejon lehtë lidhjen pikë për pikë në të cilën ju fotografuat, dhe lidhjen e tyre në përputhje me rrethanat. Ose, ju mund të Synching GPS and camera.