Hu:JOSM

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
JOSM
JOSM-Jan-2009.jpg
Szerzői: Immanuel Scholz, Dirk Stöcker és más közreműködők.
Licenc: GNU General Public License
Platformon: Windows, Linux, és macOS
Verzió: 18678 (2023-03-02)
Nyelvek: asztúr, bolgár, katalán, valenciai, cseh, dán, német, görög, angol, kanadai angol, ausztrál angol, brit angol, spanyol, észt, baszk, finn, francia, gallego, magyar, indonéz, olasz, japán, khmer, norvég (bokmål), holland, lengyel, portugál, brazíliai portugál, orosz, szlovák, svéd, török, ukrán, üzbég, egyszerűsített kínai, és hagyományos kínai
Weboldal: http://josm.openstreetmap.de
Forráskód: http://josm.openstreetmap.de/svn/trunk
Programzási nyelv: Java

Offline, jól bővíthető térképszerkesztő szoftver

A JOSM, azaz a "Java OpenStreetMap Editor" egy desktop alkalmazás, amit eredetileg Immanuel Scholz fejlesztett, jelenlegi fejlesztője Dirk Stöcker. Honlapja megtalálható a http://josm.openstreetmap.de/ címen.

Beépülő modulokkal bővíthető.

Telepítés

Használatához a Java telepítése szükséges.

Letöltheted a következő linkek valamelyikére kattintva:

Download josm-tested button.png

Használata

JOSM képernyő, amint Yahoo! légiképeket mutat a WMSPlugin(en) segítségével

A JOSM egy fejlett szerkesztő, amelynek a kezelőfelülete első pillantásra bonyolultnak tűnhet. Némi installálgatásra és konfigurálásra is szükség lehet ahhoz, hogy egyes pluginokat működésre bírjunk.

JOSM kézikönyv Ez egy egyszerű magyar nyelvű ismertető, amely bevezet a JOSM használatába. Megtanulhatod, hogyan tölts le adatokat, valamint elsajátíthatsz néhány alapfogást – és egy-két bonyolultabbat is. Kezdőknek szánták, így néhány, kezdők számára nem fontos részlet szándékosan kimaradt.
JOSM Súgó(en) Ez a kézikönyv teljesebb információt nyújt a JOSM-ben elérhető valamennyi lehetőségről. Inkább ara szolgál, hogy a kérdéseinkre választ találjunk benne, mintsem hogy az elejétől a végéig elolvassuk. Úgy érhetjük el, ha az alkalmazásban megnyomjuk az „F1” gombot (tartalomérzékeny segédlet).
Oktatófilmek(en)

Steve Coast JOSM videó sorozata ([1])

Russell Nelson rövid oktatási segédlet sorozata: