NL:Wiki

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Over Richtlijnen Organisatie Vertalingen Opruimen Hulp
De OpenStreetMap Wiki verschaft een plaats voor samenwerking, en een bron voor informatie, gerelateerd aan OSM

De OpenStreetMap Wiki (deze website) is een plek voor documentatie voor hulp, technische documentatie en promotiemateriaal van alles wat is gerelateerd aan het project OpenStreetMap. Het is niet het project OpenStreetMap zelf, maar meer een winkel voor documentatie die is ontworpen om richting te geven aan mensen die kaarten bijdragen en gebruikers. Neem de tijd om deze site te verkennen en ontdek nieuwe dingen over OpenStreetMap! De Hoofdpagina is een goed startpunt; als ook de OSM boom voor categorieën.

Wikiteam

Als u ideeën heeft voor de wiki, kunt u die over het algemeen gewoon uitvoeren, door het bewerken van de wiki! Als u enige assistentie nodig heeft is het wikiteam hier om te helpen. We kunnen hulp verschaffen met algemene richtlijnen, tabellen, sjablonen, categorieën, enzovoort...

Het team is een mix van gewone gebruikers die onze artikelen op de wiki beheren en bijwerken en beheerders die werken aan technische verzoeken. We zijn ook makers van kaarten. Onze gemeenschappelijke interesse is de wens om de wiki meer gebruikersvriendelijk te maken. Iedereen mag deelnemen aan het wikiteam. De leden ervan worden niet gekozen en hebben geen speciale rol binnen de wiki. Zij hebben alleen afgesproken om u te helpen en besloten zelf om op te treden als conciërges en consultanten. Volg eenvoudigweg de instructies op Template:User WikiTeam om deel te nemen aan het wikiteam.

Lijst van alle teamleden: Category:Wiki Team

Verzoeken

Het wikiteam neemt graag verzoeken in behandeling vanaf Talk:wiki. Grotere projecten voor herstructurering kunnen ook worden besproken in relatie tot WikiProject Cleanup, en voortdurend onderhoud, in relatie tot Wiki maintenance tasks.

Gereedschappen

De wiki gebruikt natuurlijk de gewone gereedschappen van het systeem Mediawiki. De belangrijkste zijn:

Technische Wiki-details

De wiki wordt uitgevoerd door MediaWiki (http://mediawiki.org). Bekijk de pagina "Special:Version" voor een up-to-date weergave van welke versie we nu uitvoeren, en welke extensies zijn geïnstalleerd. Voor details over de server waarop het wordt uitgevoerd, zie Servers/wiki (onderhouden door Admins).

Als u ideeën heeft voor technische verbeteringen voor de manier waarop de wiki werkt (bijv. extensies die we zouden moeten installeren), geef dat dan aan op de discussiepagina hier, en/of maak een ticket aan in trac. Trac-tickets zouden moeten worden gemaakt met 'component=wiki'. Maak eerst, zoals altijd, een aantal zoekacties om te zien of iemand anders al hetzelfde voorstel heeft gedaan (inclusief een mailinglijst google om u in staat te stellen om gerelateerde discussies te koppelen).

In behandeling

Wiki-dumps / exporteren

Dagelijks (huidige revisies van pagina's) en wekelijks (volledige geschiedenis) worden exports van deze wiki beschikbaar gemaakt op: