Hu:Tag:barrier=bollard

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg barrier = bollard
Traffic bollard removable with key on a footway.jpg
Leírás
Egy vagy több tömör (általában beton vagy fém) cövek az út közepén, hogy megakadályozza az átkelést néhány közlekedési módnak. Show/edit corresponding data item.
Megjelenítés OSM Carto-n
Barrier.svg
Csoport: Barriers
Használható elemtípusok
használható pontokonhasználható vonalakonnem használható területekennem használható kapcsolatokon
Beleértve
Hasznos kombinációk
Státusz: elfogadvaPage for proposal

Tömör (általában beton vagy fém) cövek az út közepén (gyakran műanyagból, amikor keskeny sávokat szegélyez), hogy megakadályozza az átkelést néhány közlekedési módnak.

Hogyan rajzold a térképre

Egyszerűen add hozzá a barrier=bollard címkét egy új ponthoz, amely a cövek helyén van.

Alapértelmezetten az access=no, foot=yes és bicycle=yes értéket is feltételezi. Ha ez nem igaz, akkor címkézd fel egyértelműen, hogy kik mehetnek át. Mindig a kereszteződés pontja elé tedd a pont cövek pontot, hacsak nem érint a kereszteződés összes irányából érkező minden forgalmat.

A cöveksorok ábrázolhatók vonal vonalként, beleértve a zárt vonalakat is: a area=no feltételezett. Ha a cöveksorok utak mellett vannak, akkor győződj meg arról, hogy közös pontokon legyenek azzal, amit elzárnak, mivel jelenleg az útvonaltervezés a területként ábrázolt utak széleinél történik. Nagyobb akadályoknál felületként szükséges ábrázolni a zárt vonalaknál (area=yes) Zárt vonalaknál (area=yes) a felületként ábrázolni szükséges nagyobb akadályoknak egyéb barrier=* típusokat is kell használniuk kell (mint például block vagy debris).

A cövek típusa részletesebben is kifejthető egy bollard=* címke és a megfelelő értékek hozzáadásával.

Megjelenítés

Példa a jelenlegi megjelenítő stílusokra.