Hu:Tag:barrier=bollard

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg barrier = bollard
Bollard in residential area.jpg
Leírás
Egy vagy több tömör (általában beton vagy fém) cövek az út közepén, hogy megakadályozza az átkelést néhány közlekedési módnak. Edit or translate this description.
Megjelenítés OSM Carto-n
Barrier.svg
Csoport: Barriers
Használható elemtípusok
használható pontokonhasználható vonalakonnem használható területekennem használható kapcsolatokon
Beleértve
Hasznos kombinációk
Státusz: elfogadvaPage for proposal

Tömör (általában beton vagy fém) cövek az út közepén (gyakran műanyagból, amikor keskeny sávokat szegélyez), hogy megakadályozza az átkelést néhány közlekedési módnak.

Hogyan rajzold a térképre

Egyszerűen add hozzá a barrier=bollard címkét egy új ponthoz, amely a cövek helyén van.

Alapértelmezetten az access=no, foot=yes és bicycle=yes értéket is feltételezi. Ha ez nem igaz, akkor címkézd fel egyértelműen, hogy kik mehetnek át. Mindig a kereszteződés pontja elé tedd a pont cövek pontot, hacsak nem érint a kereszteződés összes irányából érkező minden forgalmat.

A cöveksorok ábrázolhatók vonal vonalként, beleértve a zárt vonalakat is: a area=no feltételezett. Ha a cöveksorok utak mellett vannak, akkor győződj meg arról, hogy közös pontokon legyenek azzal, amit elzárnak, mivel jelenleg az útvonaltervezés a területként ábrázolt utak széleinél történik. Nagyobb akadályoknál felületként szükséges ábrázolni a zárt vonalaknál (area=yes) Zárt vonalaknál (area=yes) a felületként ábrázolni szükséges nagyobb akadályoknak egyéb barrier=* típusokat is kell használniuk kell (mint például block vagy debris).

A cövek típusa részletesebben is kifejthető egy bollard=* címke és a megfelelő értékek hozzáadásával.

Megjelenítés

Példa a jelenlegi megjelenítő stílusokra.