Sl:Beginners Guide 1.4.1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Dodajanje oznak

Nuvola web pen.svg
Beginners' Guide


V previous section ste se naučili o geo elementih OpenStreetMap-a. Čas je, da se naučite nekaj o sistemu označevanja v OpenStreetMap-u. Osnovna shema za označevanje je na voljo na strani Tagging. Ta stran vodi do Map Features strani, ki našteva večino ključev, ki jih je sprejela Skupnost OSM. Veliko primerov na Map Features strani, še posebej tiste v zvezi s cestami, ki so značilne za uporabnike v drugih državah, npr. v Veliki Britaniji bodo želeli gledati Tagging za usmerjanje pri uporabi sistema označevanja v svojo državo.

Vrste Geoobjektov

OpenStreetMap's Tagging Scheme ima 3 vrste podatkov, ki se lahko dodajajo:

  • Node: Samo vozlišča / točke se uporablja za označevanje posebnih točk na zemljevidu. Na primer:
  • Linear: A way se uporablja za označevanje posebnih linearnih elementov na zemljevidu. Na primer:
  • Area: zaprt način za obeležitev posebnih območij na zemljevidu. Na primer:

Obstaja veliko oznak, ki jih lahko uporabite za seznam vseh dejstev, o cesti (oz. karkoli označujete), ampak za začetek, in samo da bi dobili svojo prvo predstavitev morate samo dodati avtocesti oznako za ceste. Od tega trenutka dalje, bi morali imeti možnost, da vidite vaše delo prikazano na kartah OSM, in dodajte več in več podrobnosti.  • Q: Dodal sem oznake vozlišč, vendar jih ne prikaže.
  • A: Moral bi dodati oznake, ki veljajo za celotno pot, ne vozlišča,iz katerega je narejen. Označevanje vozlišča je za označevanje posebnih mest, kot so bencinske črpalke.Upoštevajte tudi, da se zemljevidna plast ne posodobi vizualno še nekaj časa (Rendering).

Previous | Next