Fi:Key:entrance

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg entrance
SF City Hall door.JPG
Kuvaus
Sisäänkäynnin sijainnin merkitsemiseen. Show/edit corresponding data item.
Ryhmä: Osoitteet
Käytetään karttakohteille
voidaan käyttää pisteissäei voi käyttää viivoissaei voi käyttää alueissashould not be used on relations (except multipolygon relations)
Dokumentoidut arvot: 11
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä
Tila: hyväksyttyPage for proposal

entrance=* kuvaa pistettä, jonka kautta kuljetaan sisään tai ulos rakennuksesta tai aidatulta alueelta (esim. eläintarha, huvipuisto, tms.) Sisäänkäynnin tärkeyden tai tyypin kuvaamiseen käytetään eri arvoja. Sisäänkäynti-piste tulisi lisätä rakennuksen/alueen viivalle (eli sen ulkoreunalle).

building=entrance-tagi on vanhentunut, mutta sitä käytetään vielä jonkin verran. Joulukuun 2012 jälkeen entrance=* ohitti vanhan tagin käyttömäärässä, katso taginfo-vertailu.

Taggaus

Kuinka sijoittaa pisteet, joilla on "entrance"-tagi.
Avain Arvo Elementti Kommentti Esitystapa Valokuva
entrance yes Mf node.png Tässä sijainnissa on sisäänkäynti.
entrance main Mf node.png Rakennuksen tai aidatun alueen pääsisäänkäynti, josta asiakkaat tai "shoppailijat" kulkevat sisään. Joillakin rakennustyypeillä kuten kauppakeskuksilla on usein enemmän kuin yksi pääsisäänkäynti.
SF City Hall door.JPG
entrance service Mf node.png Rakennuksen tai aidatun alueen takaovi, joka on usein ainoastaan työntekijöille tai tavaratoimituksia varten.
entrance exit Mf node.png Tämä ei ole sisäänkäynti vaan rakennuksen yksisuuntainen uloskäynti. Näitä on joissakin suuremmissa kaupoissa ja museoissa.
entrance emergency Mf node.png Hätäuloskäynti on yksisuuntainen uloskäynti rakennuksesta tulipalon sattuessa. Sen yhteydessä on usein paloilmoitin.
PublicInformationSymbol EmergencyExit.svg
entrance staircase[1] Mf node.png Ovi rappukäytävään.
entrance home[1] Mf node.png Ovi yksityisasuntoon.

Käytä access=* kuvaamaan, että ketkä saavat käyttää sisäänkäyntiä.

  • access=yes Kenellä tahansa on virallinen lainsuojaama oikeus käyttää sisäänkäyntiä.
  • access=delivery Pääsy ainoastaan toimittamaan tai hakemaan tavaroita asiakkaalta.
  • access=private Pääsy ainoastaan avaimella, avainkortilla tai vastaavalla. Katso täältä lisää alitageja.
  • access=no Pääsy ei ole sallittu.

Jos et tarvitse avainta päästäksesi ulos rakennuksesta tai rajoitetulta alueelta, niin voit merkitä tämän exit=yes. Tässä tagi-merkinnässä on järkeä, jos uloskäynnin säännöt ovat erilaiset kuin sisäänkäynnin säännöt.

Esteettömyys-yhdistelmät

  • Käytä wheelchair=yes-tagia kuvaamaan sisäänkäyntimahdollisuudet pyörätuolin käyttäjälle.
  • Voit lisätä width=* osoittamaan pieniä ovia. Tätä tietoa voidaan käyttää pyörätuolireitityksessä.
  • Voit lisätä automatic_door=yes osoittamaan automaattiovia pyörätuolikäyttäjille ja varoittamaan näkörajoitteisia / sokeita käyttäjiä.

Esitystavat / renderöinti

Sisäänkäynnit ja osoitteet

Pääartikkeli: Fi:Osoitteet

Jos osoite ei liity koko rakennukseen vaan yksittäisiin rappukäytäviin/sisäänkäynteihin, niin tagit entrance=main/staircase/home, addr:street=*, addr:housenumber=* ja addr:unit=* pitäisi lisätä rappukäytävien tai asuntojen pääsisäänkäynteihin.

Rappukäytävän kirjain tai numero merkitään tagillä addr:unit=*. Tagi ref=* on myös yleisesti käytössä Suomessa, se voidaan lisätä usealle sisäänkäynnille (myös rappukäytävien huoltosisäänkäynneille).

Käytä addr:flats=* merkitsemään useita rappukäytävän oven takana olevia asuntoja, esimerkiksi addr:flats=1-20. Jos oven takana on ainoastaan yksi asunto, niin arvona on numero, esimerkiksi addr:flats=14. Jos numeroissa on välejä, niin käytä puolipisteitä: addr:flats=3-7;10;14;16-18.

Katso myös

Viitteet

  1. 1.0 1.1 Tämä arvo ei ole alkuperäinen ehdotus, mutta sitä käytetään paljon.