Fi:Key:entrance

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search
Saatavana kielillä — Key:entrance
Afrikaans Alemannisch aragonés asturianu azərbaycanca Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Bân-lâm-gú Basa Jawa Baso Minangkabau bosanski brezhoneg català čeština dansk Deutsch eesti English español Esperanto estremeñu euskara français Frysk Gaeilge Gàidhlig galego Hausa hrvatski Igbo interlingua Interlingue isiXhosa isiZulu íslenska italiano Kiswahili Kreyòl ayisyen kréyòl gwadloupéyen kurdî latviešu Lëtzebuergesch lietuvių magyar Malagasy Malti Nederlands Nedersaksies norsk norsk nynorsk occitan Oromoo oʻzbekcha/ўзбекча Plattdüütsch polski português română shqip slovenčina slovenščina Soomaaliga suomi svenska Tiếng Việt Türkçe Vahcuengh vèneto Wolof Yorùbá Zazaki српски / srpski беларуская български қазақша македонски монгол русский тоҷикӣ українська Ελληνικά Հայերեն ქართული नेपाली मराठी हिन्दी অসমীয়া বাংলা ਪੰਜਾਬੀ ગુજરાતી ଓଡ଼ିଆ தமிழ் తెలుగు ಕನ್ನಡ മലയാളം සිංහල ไทย မြန်မာဘာသာ ລາວ ភាសាខ្មែរ ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ አማርኛ 한국어 日本語 中文(简体)‎ 吴语 粵語 中文(繁體)‎ ייִדיש עברית اردو العربية پښتو سنڌي فارسی ދިވެހިބަސް
Public-images-osm logo.svg entrance
SF City Hall door.JPG
Kuvaus
Sisäänkäynnin sijainnin merkitsemiseen. Edit or translate this description.
Ryhmä: Osoitteet
Käytetään karttakohteille
voidaan käyttää pisteissäei voi käyttää viivoissaei voi käyttää alueissashould not be used on relations
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä
Wikidata
Tila: hyväksyttyPage for proposal

entrance=* kuvaa pisteen, jonka kautta voit kulkea sisään rakennukseen tai aidatulle alueelle (kuten eläintarha, huvipuisto, tms.) Erilaisia arvoja käytetään kuvaamaan sisäänkäynnin tärkeyttä tai tyyppiä. Sisäänkäynti-piste tulisi lisätä rakennuksen/alueen viivalle (eli sen ulkoreunalle).

building=entrance-tagi on vanhentunut, mutta sitä käytetään vielä jonkin verran. Joulukuun 2012 jälkeen entrance=* ohitti vanhan tagin käyttömäärässä, katso taginfo-vertailu.

Taggaus

Kuinka sijoittaa pisteet, joilla on "entrance"-tagi.
Avain Arvo Elementti Kommentti Esitystapa Valokuva
entrance yes Mf node.png Tässä sijainnissa on sisäänkäynti.
entrance main Mf node.png Rakennuksen tai aidatun alueen pääsisäänkäynti, josta asiakkaat tai "shoppailijat" kulkevat sisään. Joillakin rakennustyypeillä kuten kauppakeskuksilla on usein enemmän kuin yksi pääsisäänkäynti.
SF City Hall door.JPG
entrance service Mf node.png Rakennuksen tai aidatun alueen takaovi, joka on usein ainoastaan työntekijöille tai tavaratoimituksia varten.
entrance exit Mf node.png Tämä ei ole sisäänkäynti vaan rakennuksen yksisuuntainen uloskäynti. Näitä on joissakin suuremmissa kaupoissa ja museoissa.
entrance emergency Mf node.png Hätäuloskäynti on yksisuuntainen uloskäynti rakennuksesta tulipalon sattuessa. Sen yhteydessä on usein paloilmoitin.
PublicInformationSymbol EmergencyExit.svg
entrance staircase[1] Mf node.png Ovi rappukäytävään.
entrance home[1] Mf node.png Ovi yksityisasuntoon.

Käytä access=* kuvaamaan, että ketkä saavat käyttää sisäänkäyntiä.

  • access=yes Kenellä tahansa on virallinen lainsuojaama oikeus käyttää sisäänkäyntiä.
  • access=delivery Pääsy ainoastaan toimittamaan tai hakemaan tavaroita asiakkaalta.
  • access=private Pääsy ainoastaan avaimella, avainkortilla tai vastaavalla. Katso täältä lisää alitageja.
  • access=no Pääsy ei ole sallittu.

Jos et tarvitse avainta päästäksesi ulos rakennuksesta tai rajoitetulta alueelta, niin voit merkitä tämän exit=yes. Tässä tagi-merkinnässä on järkeä, jos uloskäynnin säännöt ovat erilaiset kuin sisäänkäynnin säännöt.

Esteettömyys-yhdistelmät

  • Käytä wheelchair=yes-tagia kuvaamaan sisäänkäyntimahdollisuudet pyörätuolin käyttäjälle.
  • Voit lisätä width=* osoittamaan pieniä ovia. Tätä tietoa voidaan käyttää pyörätuolireitityksessä.
  • Voit lisätä automatic_door=yes osoittamaan automaattiovia pyörätuolikäyttäjille ja varoittamaan näkörajoitteisia / sokeita käyttäjiä.

Esitystavat / renderöinti

Sisäänkäynnit ja osoitteet

Pääartikkeli: Fi:Osoitteet

Jos osoite ei liity koko rakennukseen vaan yksittäisiin rappukäytäviin/sisäänkäynteihin, niin tagit entrance=main/staircase/home, addr:street=*, addr:housenumber=* ja addr:unit=* pitäisi lisätä rappukäytävien tai asuntojen pääsisäänkäynteihin.

Rappukäytävän kirjain tai numero merkitään tagillä addr:unit=*. Tagi ref=* on myös yleisesti käytössä Suomessa, se voidaan lisätä usealle sisäänkäynnille (myös rappukäytävien huoltosisäänkäynneille).

Käytä addr:flats=* merkitsemään useita rappukäytävän oven takana olevia asuntoja, esimerkiksi addr:flats=1-20. Jos oven takana on ainoastaan yksi asunto, niin arvona on numero, esimerkiksi addr:flats=14. Jos numeroissa on välejä, niin käytä puolipisteitä: addr:flats=3-7;10;14;16-18.

Katso myös

Viitteet

  1. 1.0 1.1 Tämä arvo ei ole alkuperäinen ehdotus, mutta sitä käytetään paljon.