Template:NL:Map Features:addr

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

This template defines Dutch values for Template:Map_Features:addr.


Adressen

Sleutel Waarde Element Commentaar Rendering Foto

Tags voor individuele huisnummers

addr:housenumber zelf gedefinieerd node area Het huisnummer (Het huisnummer kan, naast cijfers, ook letters en andere tekens bevatten.). Meerdere huisnummers voor één toegang kunnen met een komma worden gescheiden, bijv. "5c,5d". Dit is de enige 'sleutel' die moet worden opgegeven voor een adres (uitgezonderd als addr:housename wordt gebruikt), alle andere zijn facultatief.
Ferry Street, Portaferry (09), October 2009.JPG
addr:housename zelf gedefinieerd node area Huisnaam (wordt in sommige landen, zoals Engeland, gebruikt in plaats van het huisnummer, vervang dan addr:housenumber)
House-name sign, Main Street Aberlady. - geograph.org.uk - 1753443.jpg
addr:flats zelf gedefinieerd node Markeren van nummers van flats achter de toegangsdeur. Rendering of addr flats 2.png Flat numbers on an entrance.png
addr:conscriptionnumber zelf gedefinieerd node area Dit speciale soort huisnummer heeft relateert aan een nederzetting in plaats van een straat. Conscriptienummers werden geïntroduceerd in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk en worden in sommige delen van Europa nog gebruikt, soms samen met aan straat gerelateerde huisnummers die ook wel oriëntatienummers worden genoemd.
Konskriptionsnummer.jpg
addr:street zelf gedefinieerd node area Naam van de bij het adres behorende straat. Dan moet een straat, met highway=* en met de aangegeven naam, in de nabije omgeving bestaan. Als dit niet mogelijk mis, kan het verband met een associatedStreet-Relation beschreven worden.
UK - London (30474933636).jpg
addr:place zelf gedefinieerd node area Dit is het gedeelte van een adres dat gewoonlijk verwijst naar een territoriale zone, eiland of gebouw. Zou niet moeten wordne gebruikt met de tag addr:street=*.
addr:postcode zelf gedefinieerd node area De postcode van het gebouw of van het gebied.
addr:city zelf gedefinieerd node area Naam van de woonplaats, die in post-adressen opgegeven moet worden.
Lillerod.jpg
addr:country zelf gedefinieerd node area De twee-letterige ISO 3166-1 alpha-2-Landcode in hoofdletters. Voorbeeld: "NL" voor Nederland, "FR" voor Frankrijk, "IT" voor Italie.
addr:postbox user defined node area Use this for addressing postal service Post Office Box (PO Box, BP - Boîte Postale, CP - Case Postale, Поштански преградак, Поштански фах, Поштански претинац) as alternative to addressing using street names. Example: "PO Box 34"
addr:full zelf gedefinieerd node area Gebruik dit voor een full-text, meestal uit meerdere regels bestaand adres, indien je de gestructureerde wijze met adresvelden ongeschikt vindt voor de notatie van het adres voor een specifieke lokatie. Voorbeeld: "Vijfde huis aan de linkerkant achter de dorpskerk, Kleinestad, Kleinland"

Voor landen met gehuchten, districten, regio's en provincies

addr:hamlet zelf gedefinieerd node area Naam van het gehucht of buurtschap
Grosvenor Place 2 2008 06 19.jpg
addr:suburb zelf gedefinieerd node area Als een adres meerdere malen bestaat in een stad. U dient de wijk toe te voegen. Bekijk de Australische definitie van suburb.
addr:subdistrict zelf gedefinieerd node area Naam van het subdistrict
addr:district zelf gedefinieerd node area Naam van het district
addr:province zelf gedefinieerd node area Naam van de provincie
addr:state zelf gedefinieerd node area De staat/het land van het object. Voor de VS worden twee-letterige (hoofdletters) afkortingen gebruikt (AK, CA, HI, NY, TX, WY, etc.).
addr:county user defined node area The county of the object.

Tags voor interpolatie-wegen

addr:interpolation all/even/odd/ alphabetic way Wijze van interpolatie van de huisnummers die aan de weg van de respectievelijke straat behoren. (mogelijkheden zijn: doorlopend genummerd, even getallen, oneven getallen, alfabetisch)
Spořilov, Púchovská, označení domu.jpg
addr:interpolation Number n way Ieder n-de huisnummer tussen beide eindpunten wordt door de interpolatie-weg gerepresenteerd.
addr:inclusion actual/estimate/potential way Een facultatieve 'tag' voor het aangeven van het detail-niveau van de methode voor het interpoleren van de huisnummers. Zie gedetaileerde beschrijving.
This section is a wiki template with a default description in English. Editable here.

De Nederlandse vertaling is hier te bewerken.