Sq:Main Page

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search

Mirë se vini në OpenStreetMap, një projekt i cili krijon dhe ofron të dhëna të lira (hapura) gjeografike. Nga këto të dhëna munden p.sh. të krijohen harta për rrugët, biçikleta, si dhe informacione të tjera të rëndësishme.

Openstreetmap logo.svg
Ndihmë për hartën ose shëno një gabim në Notes (Proçedura)
Të gjitha materialet për fillestarët për të mësuar dhe për tu angazhuar me OpenStreetMap.
Një referencë e plotë për gjithçka në lidhje me përpunimin e hartës.
Trego aftësitë e tua duke kontribuar për një hartë më të mirë. Merr pjesë në kodimin e programit.
Ke ndonjë pyetje? Pjesa më e madhe e tyre është përgjigjur këtu.
Informacione dhe prapaskena për gazetarët.
Gjeni si punon projekti dhe kontribuesit e tij.
Portals +/-
Get involved Beginners' guide  · Map Features  · Mapping projects  · Potential Datasources  · GPS  · Notes  · Proposed features  · Import
Use OpenStreetMap Browsing  · Download  · List of OSM based Services  · OSM XML  · PBF Format  · Routing  · Elements
Software For desktop computers  · For mobile devices  · Automated Edits  · JOSM  · Merkaartor  · Maperitive  · Mapnik  · iD  · Potlatch  · Quality assurance
Documentation Cleanup  · Guidelines  · Translation
Community Blogs  · Bugs & issues (trac)  · Contributors  · Copyright infringement  · Disputes  · Donations  · Email lists  · Forum  · Foundation  · Help centre  · IRC  · Merchandise  · Twitter  · Vandalism
Legal Disclaimer  · Copyright and License  · Contributor terms  · Open Database License
Kalendari ±
Mapping party 25 Maj Semana de Accesibilidad Cusco 2016, Cusco, Peru Peru
Social 25 Maj Stammtisch, Düsseldorf, Germany Germany Düsseldorf
Conference 27 Maj OpenStreetMap Workshop at TAK Kadıköy, Istanbul, Turkey Turkey
Mapping party 28 Maj Mapping party "Mappiamo i Monti Pisani", Calci, Italy Italy
Social 29 Maj Stammtisch, Essen, Germany Germany Essen
Meeting 30 Maj Annual Meeting OSM Iceland, Kópavogur, Iceland Iceland
Meeting 30 Maj Rencontres mensuelles, Rennes, France France
Social 1 Qer Stammtisch, Stuttgart, Germany Germany
Social 2 Qer Lübecker Mappertreffen, Lübeck,Germany Germany
Social 2 Qer 57. Wiener Stammtisch,Wien, Austria Austria Wien
Social 2 Qer Stammtisch, Dresden, Germany Germany Dresden
Mapping party 4 Qer Mapa Comunitario de Activos de Santurce, Colaboratorio, Puerto Rico Puerto Rico
Mapping party 4 Qer 2016 Mapping party a Volta mantovana, Mantova, Italy Italy
Mapping party 4 Qer OSM Bucharest Mapping Party 2016, Bucharest, Romania Romania
Mapping party 5 Qer OSM Bucharest Mapping Party 2016, Bucharest, Romania Romania
Mapping party 5 Qer Mappingparty in Oppingen (Ulmer Alb), Oppingen, Germany Germany
Mapping party 6 Qer Missing Maps Mapathon @Doctors without borders/Handicap international, Brussels, Belgium Belgium
Social 7 Qer OSM Stammtisch Rostock, Rostock, Germany Germany
Social 9 Qer Stammtisch München, München, Germany Germany
Social 9 Qer 96. Berlin-Brandenburg Stammtisch, Berlin, Germany Germany
Social 9 Qer OSM Monthly Mappers "M-eat-ing" - Jun 2016, Tokyo, Japan Japan
Meeting 10 Qer Lange Nacht der Wissenschaften, Dresden, Germany Germany Dresden
Meeting 10–12 Qer Portobeseno : several talk about OpenStreetMap, Besenello Trentino, Italy Italy
Social 13 Qer Mappertreffen Passau GermanyPassau
Social 14 Qer Landshut Stammtisch, Landshut, Germany Germany
Social 14 Qer Edinburgh, Edinburgh, United Kingdom United Kingdom
Social 14 Qer Rencontre mensuelle mappeurs, Lyon, France France
Social 15 Qer Stammtisch, Karlsruhe, Germany Germany Karlsruhe
Pizza 17–18 Qer DB Open Data Hackday, Berlin, Germany Germany
Social 21 Qer Mappertreffen Lüneburg, Lüneburg, Germany Germany
Social 21 Qer Nottingham, Nottingham, United Kingdom United Kingdom
Social 21 Qer Bonner Stammtisch, Bonn,Germany Germany
Social 24 Qer Stammtisch, Düsseldorf, Germany Germany Düsseldorf
Conference 24 Qer Swiss PG Day 2016, Rapperswil, Switzerland Switzerland
Mapping party 25 Qer 京都世界遺産マッピングパーティ:最終回 天龍寺, Kyoto, Japan Japan
Social 27 Qer Bremer Mappertreffen, Bremen, Germany Germany Bremen
Social 27 Qer Stammtisch, Essen, Germany Germany Essen
Social 27 Qer Stammtisch, Graz, Austria Austria Steiermark
Social 28 Qer Stammtisch Ulmer Alb, Urspring, Germany Germany
  Future events
Conference 4–6 Korr FOSSGIS 2016, Salzburg, Austria Austria Salzburg
Conference 6–8 Korr AGIT 2016, Salzburg, Austria Austria Salzburg
Conference 15 Korr Presentation of a hiking map done using OpenStreetMap data, Storo, Trentino, Italy Italy
Conference 23–25 Korr State of The Map US 2016, Seattle, United States United States
Conference 6 Gush State of The Map Japan 2016, Tokyo, Japan Japan
Conference 20–22 Gush FOSS4G 2016 Code Sprint, Bonn, Germany Germany
Conference 22–23 Gush Workshops at FOSS4G 2016, Bonn, Germany Germany
Conference 24–26 Gush FOSS4G 2016, Bonn, Germany Germany
Conference 27–28 Gush FOSS4G 2016 Code Sprint Part II, Bonn, Germany Germany
Conference 23–26 Shta State of the Map 2016, Brussels, Belgium Belgium
Fotoja e javës ±
Kathmandu Living Labs at Understanding Risk.jpg
Nama Budhathoki of Kathmandu Living Labs describing the 2015 Nepal earthquake mapping response at Understanding Risk conference in Venice (session info)
Platform Status ±

Up and running after planned maintenance

Lajme ±
30 Tet New road style. Major changes to improve legibility and consistency of roads in the cartography of the Standard map style on openstreetmap.org.)
24 Qer Fundraising target reached. Thank you! (you can still donate)
6 Qer Launching Fundraising drive 2015
25 Pri Humanitarian OpenStreetMappers respond to the 2015 Nepal earthquake.
16 Shku Routing feature was enabled on main website openstreetmap.org, based on Open Source Routing Machine, GraphHopper and MapQuest Routing API
6 Tet WeeklyOSM was relaunched: a weekly news collection with everything about OSM, based on German Wochennotiz. WeeklyOSM is available there in English, Spanish, Romanian, Japanese and Türkish
18 Shta OSM2World takes first place in Thomas-Krenn open source awards
14 Nën GeoGO Presentation during NFB Texas Convention in Austin, Texas USA to support CapMac's GeoGO-OSM Accessibility Project
older news... OpenStreetMap in the media
Community Contact Channels+/-
Get together and communicate with others in the OpenStreetMap Community.
Discussion on the web
Discussion by email (popular)
Live chat room
Quick easy way to report errors in the map
Other Contact channels
Download and use data+/-

You can download and use data for any part or all of OpenStreetMap:

Lolcat of awesomeness+/-
Lolcat.png

Zverik for hiz multi purrpose orsum Blog, Forum and everything maps plugin unda teh WTFPL!