Fa:Key:wikipedia

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

broom

Help (89606) - The Noun Project.svg

Public-images-osm logo.svg wikipedia
Wikipedia-logo-v2-en.svg
توضیحات
پیوند به مقالهٔ ویکی‌پدیا دربارهٔ عارضه. Show/edit corresponding data item.
گروه: Annotations
الگوی URL
https://wikipedia.org/wiki/$1
روی این عنصرها به‌کار می‌رود
استفاده در گره‌ها مجاز استاستفاده در راه‌ها مجاز استاستفاده در ناحیه‌ها مجاز استاستفاده در رابطه‌ها مجاز است
همچنین ببینید
وضعیت: دفاکتوPage for proposal

با استفاده از wikipedia=language:page title به مقاله‌ای در ویکی‌پدیا دربارهٔ عارضه پیوند بدهید.

استفاده از پیوندهای ویکی‌پدیا

پیوند ویکی‌پدیا می‌تواند به هر کدام از عناصر OSM داده شود. با این شرایط که:

  • در شرایط عادی، فقط یک پیوند به یک مقالهٔ ویکی‌پدیا، که معمولاً به مقاله‌ای به زبان اصلی آن موضوع است.
  • شامل پیشوند زبان است. 'en:St Paul's Cathedral' (در این مورد en:برای انگلیسی)
  • عنوان مقاله در حالت خوانا برای انسان استفاده می‌شود. مثلاً «en:St Paul's Cathedral» را به کار می‌بریم. ولی عنوان‌های حاوی خط کرسی یا عنوان‌های حاوی نویسه‌های کدگذاری URL را به کار نمی‌بریم (مانند St_Paul%27s_Cathedral)
  • پیوندی که می‌آورید باید «دربارهٔ عارضه باشد». پیوندی از St Paul's Cathedral در لندن به مقاله‌ای دربارهٔ St Paul's Cathedral در ویکی‌پدیا، درست است. پیوندی از یک آمادگاه اتوبوس به مقالهٔ شرکتی که آن را می‌گرداند درست نیست (بخش زیر را ببینید)
  • برای عارضهٔ گسترده‌ای که از راه‌های مجزای زیادی تشکیل می‌شود، مانند خط آهن یا رود طولانی، ابتدا عارضه‌ها را در یک رابطه قرار بدهید و سپس از این رابطه که تمام عارضه را پوشش می‌دهد، پیوندی به ویکی‌پدیا بدهید و به هر جزء یک پیوند اضافه نکنید.
  • از URL کامل مانند 'http://en.wikipedia.org/wiki/St_Paul%27s_Cathedral' بپرهیزید.
  • از پیوندهای تغییرمسیر بپرهیزید. مثلا به de:Frashër پیوند بدهید نه به de:Frasher (که یک تغییرمسیر است).
  • اولویت با پیوند به زبان محلی است. مگر اینکه مقاله‌ای در زبان محلی نباشد. مثلا برای موزه‌های ایران مقاله‌های فارسی اولویت دارند. اما اگر در ویکی‌فا مقاله‌ای برای یک موزه نیست، می‌توانیم به ویکی‌پدیای انگلیسی پیوند بدهیم.
  • توجه کنید که برای خیلی از عارضه‌ها در ویکی‌پدیا هیچ مقاله‌ای وجود ندارد. مثلاً یک فروشگاه معمولی صفحه‌ای در ویکی‌پدیا ندارد. اما شاید مقاله‌ای دربارهٔ شرکت پشتیبان آن در ویکی‌پدیا موجود باشد که پیوند آن را در brand:wikipedia=* قرار می‌دهیم.

مثال‌ها

مثال‌های زیر نحوهٔ کاربرد پیوندهای ویکی‌پدیا را نشان می‌دهد:

زبان ثانویه

تقریباً در همهٔ موارد، یک تگ ویکی‌پدیا همان‌طور که بالا توضیح داده شد، کافی است. کاربران داده می‌توانند با استفاده از پیوندهای میان‌زبانی ویکی‌پدیا به سایر زبان‌های مقاله دسترسی پیدا کنند. اگر پیوندهای میان‌زبانی وجود ندارد، معمولاً مسئله‌ای است که باید در ویکی‌پدیا حل شود.

One example where it is appropriate to provide additional explicit links to articles in secondary languages is where the subject is included in an article on a broader subject in the secondary language, for example to the English article which the particular museum in France while French wikipedia has only wikipedia:fr=Monuments et sites de Paris. In another example the structure of subjects in articles cannot be matched 1:1 with interlanguage links (or maybe there are several articles for the same object). In these circumstances use the format wikipedia:lang=page title for the secondary languages.

پیوندهای ثانویه به ویکی‌پدیا

می‌توانید خصوصیات ثانویهٔ عارضه را با گذاشتن نام خصوصیت پیش از کلید wikipedia به‌طوری که با دونقطه (:) از هم جدا شوند، تگ‌گذاری کنید. مقدار این کلید جدید از همان قانون تگ wikipedia معمولی پیروی می‌کند، اما ما را به صفحه‌ای متناسب از ویکی‌پدیا هدایت می‌کند. مثلاً brand:wikipedia=en:McDonald's برای یک شعبهٔ McDonald's (اما فراموش نکنید که تگ brand=McDonald's را هم اضافه کنید، زیرا اولی جایگزین دومی نیست).

سایر خصوصیت‌های ممکن عبارت‌اند از architect:wikipedia=* (برای یک ساختمان)، artist:wikipedia=* (برای آثار هنری عمومی)، subject:wikipedia=* (برای یادمان‌ها، مجسمه‌ها و...)، name:wikipedia=* (برای اینکه بیان کنیم نام عارضه با چه شخص یا رویدادی مرتبط است) و operator:wikipedia=*.

برای دیدن لیستی از همهٔ خصوصیت‌های ثانویه که در حال حاضر با این کلید استفاده می‌شود taginfo را ببینید.

در گذشته نام خصوصیت پس از کلید گذاشته می‌شد (مثلاً wikipedia:operator=*)، اما این روش منسوخ شده است، زیرا با روش پیوند به زبان‌های ثانویه تداخل ایجاد می‌کند.

شاید سودمندتر باشد که داده‌های خاص را در ویکی‌داده ذخیره کنیم. مثلاً کسی می‌تواند به جای اینکه از name:etymology:wikipedia=* یا name:etymology:wikidata=* استفاده کند، پیوند ویکی‌داده را از wikidata=* دنبال کند و در صفحهٔ ویکی‌دادهٔ آن عارضه، دادهٔ ذخیره‌شده در https://www.wikidata.org/wiki/Property:P138 را استفاده نماید.

گاهی ممکن است عارضه‌ای یک یا چند پیوند ثانویه داشته باشد اما پیوند اولیه نداشته باشد. مثلاً یادبودی که یادآور رخداد مشهوری است شاید فقط یک پیوند ثانویهٔ subject:wikipedia=* داشته باشد. یادمان‌ها، یادبودها، مجسمه‌ها و عارضه‌های مشابه فقط در صورتی تگ wikipedia=* می‌گیرند که مخصوص خود آن یادمان یک مقالهٔ ویکی‌پدیا وجود داشته باشد. فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز چنین است.

همین قواعد برای تگ wikidata=* نیز به کار می‌رود - ببینید: Key:wikidata#Secondary_Wikipedia_links

یکپارچگی با ویرایشگرها

iD

You can add or update the wikipedia key by pasting the full article url in the Wikipedia property. It also adds the wikidata=* key. See this video for an example: https://www.youtube.com/watch?v=FkqPLzIUr1k (note that you don't need to remove the previous wikipedia key)

JOSM

The Wikipedia plugin for JOSM displays geo-tagged wikipedia articles or wikidata items in your area, allowing you to conveniently add them to OSM objects without spending time searching.

همچنین ببینید

پیوندهای خارجی