Ca:Tag:amenity=pub

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg amenity = pub
Pub.jpg
Descripció
Un establiment de venda de begudes alcohòliques que es poden consumir en les seves instal·lacions, caracteritzat per un aspecte tradicional i un ambient relaxat. També ven menjar que també es pot menjar en les seves instal·lacions. Els clients generalment poden seure a una taula. Edit this description in the wiki page. Edit this description in the data item.
Representació a OSM Carto
Pub-16.svg
Grup: menjar i begudes
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Estat: de facto
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2163992. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Un pub o public house (en català, "casa pública") és un establiment que ven begudes alcohòliques que es poden consumir en les seves instal·lacions. Els pubs comunament venen menjar que també pot ser consumida en les seves instal·lacions. Es caracteritzen per una aparença tradicional i un ambient relaxat. En general, els clients poden seure i normalment no hi ha música forta que molesti a la conversa. Un pub seria una bona ubicació per reunir-se després d'un dia de cartografiar per a l'OpenStreetMap.

Històricament, els pubs són originaris de Gran Bretanya, Irlanda, Austràlia, el Canadà i Nova Zelanda, i es poden remuntar històricament fins a les tavernes romanes.

Com cartografiar

Poseu un node node en el punt central de l'objecte o dibuixeu una àrea àrea al llarg del contorn exterior Etiqueta'l amb amenity=pub i name=*.

Etiquetes per usar en combinació

En alguns països, els vilatans sovint es refereixen als pubs locals usant l'article determinat; p. ex., un pub anomenat Red Lion Inn pot ser esmentat en llenguatge col·loquial com The Red Lion. Això hauria d'incloure's al name=* si i només si apareix als rètols de l'exterior del pub.

Per exemple
Royal Oak Pub, Fishguard, Wales, UK.JPG name=Royal Oak
The Royal Oak.jpg name=The Royal Oak

Etiquetes addicionals (suggerides)

 • food=yes - Si el pub serveix menjar, o el tipus d'aliments que ofereix.
 • cocktails=yes - Si ofereix còctels.
 • beer_garden=yes - El pub té un jardí on els clients poden seure a l'exterior. És possible que desitgis agregar un node addicional que descrigui la ubicació del jardí si disposes d'imatges satel·litàries o àrees decents, o dades GPS. Vegeu també amenity=biergarten per a biergartens, com són coneguts a Alemanya.
 • outdoor_seating=yes - El pub té seients a l'aire lliure, possiblement a l'estil d'un cafè. Útil per a situacions urbanes en les quals no es pot descriure l'espai habilitat per seure com a un jardí.
 • old_name=* - Nom anterior de les instal·lacions.
 • real_ale=yes - Si ofereix cerveses artesanals de barril, amb diverses aixetes.
 • real_cider=yes - Si ofereix sidra, de poma o pera
 • accommodation=yes/<style> - Si ofereix allotjament, o tipus d'allotjament.
 • camra=yes - Si està recollit a la guia  CAMRA Good Beer Guide (en) (només per al Regne Unit). Teniu en compte que existeix un fitxer de punts d'interès distribuït per CAMRA, però els termes d'ús semblen prohibir la importació d'aquestes dades a l'OpenStreetMap.
 • real_fire=yes - Si el pub té una xemeneia autèntica.

Etiquetes similars

 • amenity=bar - De difícil distinció. En general, els bars són locals comercials moderns dissenyats específicament, tenen un ambient més sorollós i els seus clients poden romandre únicament d'empeus.
 • amenity=nightclub - Amb més èmfasi en el ball. Més probable que requereixi una quota d'entrada.
 • amenity=biergarten - Com els pubs, però exteriors.
 • amenity=cafe - Destinats més a prendre te o cafè, i menys a begudes alcohòliques.
 • amenity=restaurant - Sovint, els pubs són també restaurants, o tenen una àrea reservada com a restaurant. Decideix quin és el propòsit principal de l'establiment.

Fotos