Ca:Tag:amenity=cafe

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg amenity = cafe
Prückel IV.JPG
Descripció
Un lloc generalment informal amb espais per seure on venen begudes, aperitius i menjars lleugers. Edit this description in the wiki page. Edit this description in the data item.
Representació a OSM Carto
Cafe-16.svg
Grup: menjar i begudes
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Vegeu també
Estat: aprovadaPage for proposal
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2155051. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Un amenity=cafe (cafè) és un lloc generalment informal amb espai per seure on venen begudes, aperitius i menjars lleugers. Això inclou des de botigues de cafè o te que venen potser només te o cafè fins a petits restaurants que ofereixen algun tipus de menjar amb begudes alcohòliques.

Com cartografiar

Poseu un node node en el punt central de l'objecte o dibuixeu una àrea àrea al llarg del contorn exterior Etiqueteu-lo amb amenity=cafe i name=*.

Etiquetes per a usar en combinació

Exemples

amenity=cafe
name=Red Leaf Organic Coffee
cuisine=coffee_shop
amenity=cafe
name=Taverna le Coppelle
cuisine=italian
amenity=cafe
name=Eiscafé Leonardo
cuisine=ice_cream

Altres tipus de cuina suggerits:

Vegeu també

Cafès dins d'altres comerços o establiments

És prou comú en grans museus, biblioteques o llibreries tenir un petit cafè dins de les seves instal·lacions. Una recomanació per cartografiar aquests detalls seria representar l'element cartogràfic més gran com una àrea àrea que abasti el perímetre de l'edifici i després situar el cafè en el seu interior com un node a part. Si preferiu no afegir un contorn d'edifici, simplement situa un node en aproximadament el punt central de l'equipament més gran, però seguiu cartografiant el cafè com un node a part.

Per descomptat, alguns cartografiadors prendran d'altres diferents enfocaments (pel que els usuaris de dades voldran ser conscients d'això). En el cas d'una llibreria, podríem tenir tant shop=books com amenity=cafe al mateix element. En general, és millor evitar l'ambigüitat (i també proporcionar més informació sobre la ubicació) cartografiant elements separats. Aquesta recomanació també evita un altre problema d'etiquetatge més greu. En el cas d'un cafè dins d'una biblioteca, per exemple, les etiquetes comparteixen la mateixa clau d'"equipament" (amenity=library i amenity=cafe). Tenim aleshores un problema. Alguns cartografiadors resolen això amb una etiqueta amenity=library;cafe, però això no és específicament recomanable. Consulteu la pàgina Separador de valor punt i coma per a més detalls. Proporciona més informació i evita aquests problemes cartografiant el cafè com un element separat.

Botigues de begudes només per a emportar-se

Moltes botigues de begudes només per a emportar-se que venen begudes fetes per encàrrec, com a te de bombolles i sucs frescs, es cartografien com amenity=cafe. Anteriorment es va proposar a Proposed features/Takeaway drink shops fer servir una etiqueta separada per a aquestes botigues però aquesta proposta va ser rebutjada per la qual cosa moltes d'aquestes botigues continuen sent etiquetades com amenity=cafe. Per tant, sempre que sigui possible per ajudar a distingir els cafès per seure de les botigues de begudes per a emportar-se és millor agregar explícitament d'altres etiquetes com cuisine=*, takeaway=*, indoor_seating=* i outdoor_seating=*.

Errors d'etiquetatge

Si coneixeu llocs amb aquesta etiqueta, verifiqueu si poguessin ser etiquetats amb una altra diferent.
Les edicions automàtiques estan extremadament desaconsellades llevat que realment sapigueu el que esteu fent!