Fi:Tag:highway=footway

From OpenStreetMap Wiki
Jump to: navigation, search
Saatavana kielillä — Tag:highway=footway
Afrikaans Alemannisch aragonés asturianu azərbaycanca Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Bân-lâm-gú Basa Jawa Baso Minangkabau bosanski brezhoneg català čeština dansk Deutsch eesti English español Esperanto estremeñu euskara français Frysk Gaeilge Gàidhlig galego Hausa hrvatski Igbo interlingua Interlingue isiXhosa isiZulu íslenska italiano Kiswahili Kreyòl ayisyen kréyòl gwadloupéyen kurdî latviešu Lëtzebuergesch lietuvių magyar Malagasy Malti Nederlands Nedersaksies norsk norsk nynorsk occitan Oromoo oʻzbekcha/ўзбекча Plattdüütsch polski português română shqip slovenčina slovenščina Soomaaliga suomi svenska Tiếng Việt Türkçe Vahcuengh vèneto Wolof Yorùbá Zazaki српски / srpski беларуская български қазақша македонски монгол русский тоҷикӣ українська Ελληνικά Հայերեն ქართული नेपाली मराठी हिन्दी অসমীয়া বাংলা ਪੰਜਾਬੀ ગુજરાતી ଓଡ଼ିଆ தமிழ் తెలుగు ಕನ್ನಡ മലയാളം සිංහල ไทย မြန်မာဘာသာ ລາວ ភាសាខ្មែរ ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ አማርኛ 한국어 日本語 中文(简体)‎ 吴语 粵語 中文(繁體)‎ ייִדיש עברית اردو العربية پښتو سنڌي فارسی ދިވެހިބަސް
Public-images-osm logo.svg highway = footway
Path-footdesignated.jpg
Kuvaus
Jalankulkuväylä. Edit or translate this description.
Ryhmä: Highways
Käytetään karttakohteille
ei voi käyttää pisteissävoidaan käyttää viivoissavoidaan käyttää alueissashould not be used on relations
Oletukset
Hyödyllisiä tagiyhdistelmiä
Wikidata
Tila: käytössä

Kaikki kävelyyn tarkoitetut väylät, jotka eivät ole pyöräteitä tai muita korkeamman luokituksen väyliä. Sisältää ainakin

  1. jalkakäytävät
  2. liikennemerkillä "421 Jalkakäytävä" Finland road sign 421.svg osoitetut väylät
  3. useat pihatiet, jotka eivät ole väyliä parkkipaikoille
  4. jotkin moottoriajoneuvoilta kielletyt väylät, joiden esittäminen pyörätienä ei olisi järkevää - esim. vain portaille johtavat osuudet.
  5. taajamien ulkopuolella myös jotkin kävelemiseen ensisijaisesti tarkoitetut rakennetut ja/tai ylläpidetyt väylät - esim luontopolut, kävelypolut nähtävyyksille jne.

Jos pyöräily on liikennesääntöjen mukaan sallittua, muista aina lisätä bicycle=yes.

Pyöräteille (yhdistetty: merkki Finland road sign 423.svg tai rinnakkainen: Finland road sign 424.svg) käytetään tagia highway=cycleway.

Erillisille kävelykaduille ja katumaisille, usein huoltoajon salliville, teille on highway=pedestrian. Muista taas bicycle=yes

Myös tagilla highway=path voitaisiin esittää jokainen kuviteltavissa oleva polkutyyppi; sen merkityssisältö käytettynä ilman access-tageja on kuitenkin footway:ta ja cycleway:ta pienempi. Jos käytät sitä, muista aina merkata mille kulkumuodoille kulku on sallittu tai kielletty. Tagia path on Suomessa yleensä käytetty metsäpolkujen merkkaamiseen; katso niille myös sac_scale=* ja trail_visibility=*.

Katso myös ohje teiden ja väylien luokitteluun Suomessa

Piirto-ohje

ElementWay.png Piirrä vain viivajono kävelytien alkupisteestä (jonkin toisen tien piste) ja anna sille tagi highway=footway. Lisää name=* jos kävelytiellä on nimi.

Tarkentavat ominaisuudet

  • surface=* Väylän pintamateriaali
  • lit=* Katuvalaistus
  • wheelchair=yes/no Käyttökelpoisuus pyörätuolilla/liikuntarajoitteisille
  • snowplowing=yes/no Aurataanko väylää
  • incline=* mäkien jyrkkyys(arvio)

Esimerkki

Valokuva Tagit Mapnik Osmarender
Dscf0487 600.jpg highway=footway
name=Schulweg
bicycle=yes
Mapnik footway.png Osmarender footway.png

See a footway here for reference.

Katso myös