NL:StreetComplete

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
StreetComplete
Streetcomplete screenshot newest.png
Auteur: Tobias Zwick and contributors
Licentie: GPL v3 (kosteloos)
Platform: [[Android]] 5.0+
Versie: 43.0 releases (2022-04-26)
Talen: Amhaars, Arabisch, Asturisch, Bulgaars, Bosnisch, Catalaans, Tsjechisch, Deens, Duits, Grieks, Engels, British English, Esperanto, Spaans, Baskisch, Perzisch, Fins, Frans, Galicisch, Kroatisch, Hongaars, Armeens, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Litouws, Malayalam, Noors - Bokmål, Nederlands, Noors - Nynorsk, Pools, Portugees, Brazilian Portuguese, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Servisch, Zweeds, Thai, Turks, Oekraïens, Chinese (China), en Chinese (Taiwan)
Website: GitHub
installHelp dit vertalen naar het Nederlands!:
Broncode: GitHub
Programmeertaal: Kotlin

App voor in kaart brengen van OSM voor Android

StreetComplete is een gemakkelijk te gebruiken bewerker voor OpenStreetMap voor Android Android telefoons en tablets, gebruikt voor het in het veld in kaart brengen.

De app is speciaal gemaakt voor af-en-toe deelnemers en beginners omdat geen eerdere kennis over OpenStreetMap (zoals schema's voor taggen) vereist is om bij te dragen met de app. Verder is er iets van een spel en statistieken die tot doel hebben een introductie en proberen gebruikers te inspireren om dieper te duiken in de wereld van OpenStreetMap.

Functionaliteit

De app geeft plaatsen weer waar gegevens kunnen worden toegevoegd aan OpenStreetMap via de app als quest-punaises op een kaart. Elk van deze quests kan gemakkelijk worden opgelost door een eenvoudige vraag te beantwoorden, zoals bijvoorbeeld "Is deze straat verlicht?". De gegeven antwoorden worden dan verwerkt en direct geüpload naar de database van OSM onder de naam van het OSM-account van de gebruiker.

Dus, anders dan met de meeste andere bewerkers voor OSM, de feitelijke gegevens wordt niet direct weergegeven op de kaart, er kunnen niet direct POI's worden toegevoegd of bewerkt en geen enkele geometrie kan worden gewijzigd. Bijdragen met deze app gebeurt exclusief door het beantwoorden van deze quests.

Quests

Bekijk de quests-lijst voor een overzicht van welke quests kunnen worden opgelost met deze bewerker.

Aanvullende mogelijkheden

Het is mogelijk om met deze app opmerkingen voor OSM toe te voegen en daaraan bij te dragen. Opmerkingen die zijn opgemaakt als een vraag (bevatten een vraagteken) worden weergegeven aan alle gebruikers van StreetComplete, wat hen in staat stelt de gevraagde terplaatse toe te voegen. Gebruikers van deze app kunnen direct foto's toevoegen aan Opmerkingen (vanaf v4.0).

Hoewel het aanpassen van geometrie in het algemeen met deze app niet mogelijk is, is het mogelijk om wegen te splitsen als de eigenschap waarover in een quest wordt gevraagd niet het gehele geaccentueerde gedeelte omvat (vanaf v14.0).

Voor bepaalde meer vluchtige eigenschappen van kaartobjecten (zoals openingstijden), worden gebruikers met bepaalde intervallen periodiek opnieuw gevraagd om te verifiëren of de ingevoerde gegevens nog steeds correct zijn, dus helpen om de kaartgegevens up to date te houden (vanaf v23.0). In het bijzonder voor winkels kunnen gebruikers direct specificeren wat is er nu is, in het geval dat de winkel is opgeheven (vanaf v28.0).

Door bij te dragen met deze app kunnen gebruikers beloningen verdienen (vanaf v19.0) en statistieken van hun bijdragen bekijken met de app. Verdiende beloningen ontsluiten bepaalde links die worden toegevoegd aan hun verzameling links binnen de app. Deze links dienen meestal om de gebruiker een introductie te laten zien voor OpenStreetMap of een interessant, op OpenStreetMap gebaseerd, project.

De ondersteunt volledig Android's night mode, inclusief een donker thema voor de weergegeven kaart (vanaf v11.0).

Nadat een gebied is gedownload, is de app volledig offline te gebruiken in dat gebied, zelfs na het opnieuw starten van de app of het apparaat. De antwoorden kunnen later worden geüpload en, voor het geval dat de gegevens in de tussenliggende tijd zijn gewijzigd, is er een slimme automatische oplossing voor conflicten (uitgebreid in v29.0 en opnieuw in v32.0).

Een team-modus maakt "mapping-partijtjes", voor maximaal 12 mensen, mogelijk om gezamenlijk tegelijkertijd de buurt in kaart te brengen (vanaf v31.0).

Lengtes meten met augmented reality wordt ondersteund vanaf v41.0.

FAQ

Bekijk de FAQ.

Bijdragen

U kunt helpen om de app te vertalen via POEditor. Deze hulp is van harte welkom, vertalingen zijn - zoals gewoonlijk - deel van het maken van de software waarbij ontwikkelaars speciaal hulp nodig hebben.

Suggesties, rapporteren van problemen, verzoeken voor mogelijkheden kunnen worden gemaakt en andere bijdragen kunnen worden ingediend op GitHub. Lees, vóór het aanvragen van nieuwe typen quest, eerst de richtlijnen voor nieuwe quests en bekijk de quests-lijst voor een overzicht van welke typen quest er al bestaan.

Schrijven van code om StreetComplete te verbeteren en het indienen van pull requests is ook van harte welkom - bekijk het bestand "Contributing" voor meer informatie.

De auteur van de app accepteert ook donaties, bekijk de project-thuispagina op GitHub voor meer informatie.

Internen

De app gebruikt Tangram-ES voor het weergeven van de kaart.

Het gebruikt direct de OpenStreetMap API (via Osmapi (Java)) om de gegevens te download en de antwoorden te uploaden. Vóór v26.0 werd de Overpass-API gebruikt voor het downloaden.

Geschiedenis

Initiële publieke indiening werd gemaakt op 2016-07-02.

De eerste wijzigingenset die werd gemarkeerd als zijnde gemaakt door SC is van 2016-11-30

Bekijk ook

Web links