Da:StreetComplete

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
StreetComplete
Streetcomplete screenshot newest.png
Forfatter: Tobias Zwick og bidragsydere
Licens: GPL v3 (gratis)
Platform: [[Android]] 5.0+
Version: 45.0 udgivelser (2022-07-04)
Sprog: amharisk, arabisk, asturisk, bulgarsk, bosnisk, catalansk, tjekkisk, dansk, tysk, græsk, engelsk, britisk engelsk, esperanto, spansk, baskisk, persisk, finsk, fransk, galicisk, kroatisk, ungarsk, armensk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, litauisk, malayalam, bokmål, hollandsk, nynorsk, polsk, portugisisk, brasiliansk portugisisk, rumænsk, russisk, slovakisk, serbisk, svensk, thai, tyrkisk, ukrainsk, Chinese (China), og Chinese (Taiwan)
Internet side: GitHub
Installér:
Kildekode: GitHub
Programmeringssprog: Kotlin

Inspektions-app til Android

StreetComplete er en brugervenlig OpenStreetMap-editor til Android telefoner og tablets, der bruges til kortlægning i felten.

Appen er specielt udviklet til lejlighedsvise bidragydere og nybegyndere, da der ikke kræves nogen forudgående viden om OpenStreetMap (f.eks. om tagging) for at bidrage med denne app. Desuden er der en smule gamification og statistik, der har til formål at introducere og forsøge at inspirere brugerne til at vove sig dybere ind i OpenStreetMap-verdenen.

Funktionalitet

Appen viser steder, hvor data kan tilføjes til OpenStreetMap via appen, som opgavenåle på et kort. Hver af disse opgaver kan nemt løses ved at besvare et simpelt spørgsmål, som f.eks. "Er denne gade oplyst?". De givne svar behandles derefter og uploades direkte til OSM-databasen i brugerens OSM-kontonavn.

I modsætning til de fleste andre OSM-redigeringsprogrammer vises de faktiske data således ikke direkte på kortet, og der kan ikke tilføjes eller redigeres POI'er (interessepunkter) direkte, og geometrien kan ikke ændres. Bidrag med denne app sker udelukkende ved at besvare disse opgaver.

Opgaver

Se opgavelisten for en oversigt over, hvilke opgaver der kan løses med denne editor.

Øvrige funktioner

Det er muligt at tilføje og bidrage til OSM-noter med denne app. Noter, der er formuleret som spørgsmål (indeholder et spørgsmålstegn), vises for alle StreetComplete-brugere, så de kan tilføje de efterspurgte oplysninger på stedet. Brugere af denne app kan direkte tilføje billeder til noter (siden v4.0).

Selv om ændring af geometri generelt ikke er muligt med denne app, er det muligt at dele veje, når den egenskab, der spørges om i en opgave, ikke dækker hele den fremhævede sektion (siden v14.0).

For visse mere flygtige egenskaber ved kortelementer (f.eks. åbningstider) bliver brugerne med jævne mellemrum spurgt igen for at kontrollere om de indtastede data stadig er korrekte, hvilket bidrager til at holde kortdataene ajour (siden v23.0). Specifikt for butikker kan brugerne direkte angive, hvad der er der nu, hvis butikken er lukket (siden v28.0).

Ved at bidrage med denne app kan brugerne optjene udmærkelser (siden v19.0) og se deres bidragsstatistik i appen. Optjente udmærkelser låser op for visse links, som kan tilføjes til deres linksamling i appen. Disse links tjener for det meste til enten at introducere brugeren til OpenStreetMap eller vise et interessant OpenStreetMap-baseret projekt frem.

Appen understøtter Android's nattilstand fuldt ud, herunder et mørkt tema for det viste kort (siden v11.0).

Når et område er blevet downloadet, kan appen bruges offline fuldt ud i det pågældende område, selv efter en genstart af appen eller enheden. Svarene kan uploades senere, og hvis dataene er blevet ændret i mellemtiden, er der smart automatisk konfliktløsning (forbedret i v29.0 og igen i v32.0).

En holdtilstand giver mulighed for "kortlægningsgrupper" på op til 12 personer at lave fælles kortlægning af et nabolag samtidig, hvor opgaverne fordeles mellem deltagerne (siden v31.0).

Opmåling af længder med augmented reality er understøttet siden v41.0.

FAQ

Se FAQ for svar på ofte stillede spørgsmål.

Bidrag

Du kan hjælpe med at oversætte appen via POEditor. Denne hjælp er velkommen, da oversættelse - som sædvanlig - er en del af softwareudviklingen, hvor udviklerne især har brug for hjælp.

Forslag, fejlrapporter og anmodninger om funktioner kan fremsættes og andre bidrag kan indsendes på GitHub. Før du foreslår nye opgave-typer, bedes du læse retningslinjerne for nye opgaver og se opgavelisten for at få et overblik over hvilke opgavetyper der allerede findes.

Du er også velkommen til at skrive kode for at forbedre StreetComplete og indsende pull requests - se "Contributing" filen for mere information.

Appens forfatter tager også imod donationer, se projektets hjemmeside på GitHub for flere oplysninger.

Det indvendige

Appen bruger Tangram-ES til visning af kortet.

Den bruger direkte OpenStreetMap API (via Osmapi (Java)) til downloade af data og upload af svar. Indtil før v26.0, blev Overpass-API brugt til download.

Historie

Den første offentlige commit blev foretaget 2016-07-02.

Det første ændringssæt, der er markeret som oprettet af SC, er fra 2016-11-30

Se også

Web-links

The following text is a translation of the original article in English, reviewed for rev2355379. Insert all new information or information which are specific to your place before this notice.
Please avoid changing radically this text without translation also updating the original article, and notify the international community or ask for help on this site. Orthographic, grammatical, lexical or stylistic corrections are welcome.