Da:StreetComplete

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
StreetComplete
Streetcomplete screenshot newest.png
Streetcomplete.png
Forfattere: Tobias Zwick og bidragsydere - appen har en mere detaljeret liste over krediteringer, som inkluderer oversættere.
Licens: GPL v3 (gratis)
Platform: [[Android]] 5.0+
Version: 56.0 udgivelser (2024-01-01)
Sprog: amharisk, arabisk, asturisk, bulgarsk, bosnisk, catalansk, tjekkisk, dansk, tysk, græsk, engelsk, australsk engelsk, britisk engelsk, esperanto, spansk, baskisk, persisk, finsk, fransk, galicisk, kroatisk, ungarsk, armensk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, litauisk, lettisk, malayalam, bokmål, hollandsk, nynorsk, polsk, portugisisk, brasiliansk portugisisk, rumænsk, russisk, slovakisk, serbisk, svensk, swahili, thai, tyrkisk, ukrainsk, Chinese (China), og Chinese (Taiwan)
Internet side: GitHub
Installér:
Kildekode: GitHub
Programmeringssprog: Kotlin

Inspektions-app til Android

StreetComplete er en brugervenlig OpenStreetMap-editor til Android telefoner og tablets, der bruges til kortlægning i felten.

Appen er specielt udviklet til lejlighedsvise bidragydere og nybegyndere, da der ikke kræves nogen forudgående viden om OpenStreetMap (f.eks. om tagging) for at bidrage med denne app. Desuden er der en smule gamification og statistik, der har til formål at introducere og forsøge at inspirere brugerne til at vove sig dybere ind i OpenStreetMap-verdenen.

Funktionalitet

Appen viser steder, hvor data kan tilføjes til OpenStreetMap via appen, som opgavenåle på et kort. Hver af disse opgaver kan nemt løses ved at besvare et simpelt spørgsmål, som f.eks. "Er denne gade oplyst?". De givne svar behandles derefter og uploades direkte til OSM-databasen i brugerens OSM-kontonavn.

I modsætning til de fleste andre OSM-redigeringsprogrammer vises de faktiske data således ikke direkte på kortet, og der kan ikke ændres i geometrien (med udtagelse af opsplitning af ways). Bidrag med denne app sker primært ved at besvare disse opgaver.

Siden v45.0, har erfarne brugere dog kunne anvende overlejringer. Overlejringer visualiserer én bestemt form for OSM-data (f.eks. fortove, adresser, ...) oven på kortet og giver brugeren mulighed for at redigere disse data på en hurtig og nem måde (læs mere i dette blogindlæg).

Opgaver

Se opgavelisten for en oversigt over, hvilke opgaver der kan løses med denne editor.

Overlejringer

Følgende overlejringer er tilgængelige:

  • StreetComplete quest streetlight.svg Gadebelysning: Angiv, om vejene er oplyst, se lit=* (siden v45.0)
  • StreetComplete quest streetsurface.svg Overflader: Angiv overfladetype af veje, se surface=* (siden v52.0)
  • StreetComplete quest sidewalk.svg Fortove: Angiv, om veje har fortove, se sidewalk=* (siden v45.0)
  • StreetComplete quest bikestreet.svg Cykelstier: Angiv, om veje har cykelstier, fællesbaner eller separate stier, se cycleway=*, bicycle=*, ... (siden v50.0)
  • StreetComplete quest parking lane.svg Gadeparkering: Angiv, om der er parkering på gaden, og hvilken slags, se Gadeparkering (siden v47.0)
  • StreetComplete quest housenumber.svg Adresser: Angiv, om objekter har adresseoplysninger som vejnavne og husnumre, se addr:*=* (siden v48.0)
  • StreetComplete quest shop type.svg Butikker: Angiv, om objekter har butikker eller tilføje punkter for butikker og butik-lignende steder, se shop=*, amenity=*, craft=*, etc... (siden v48.0)

Øvrige funktioner

Det er muligt at tilføje og bidrage til OSM-noter med denne app. Noter, der er formuleret som spørgsmål (indeholder et spørgsmålstegn), vises for alle StreetComplete-brugere, så de kan tilføje de efterspurgte oplysninger ude på stedet. Brugere af denne app kan direkte tilføje billeder til noter (siden v4.0) og GPS-spor (siden v44.0) til noter.. Fotos hostes, mens noterne er åbne, og slettes fra serveren 7 dage efter, at noterne er lukket. [1]

Selv om ændring af geometri generelt ikke er muligt med denne app, er det muligt at dele veje, når den egenskab, der spørges om i en opgave, ikke dækker hele den fremhævede sektion (siden v14.0) og at flytte IP'er (siden v50.0).

For visse mere flygtige egenskaber ved kortelementer (f.eks. åbningstider) bliver brugerne med jævne mellemrum spurgt igen for at kontrollere om de indtastede data stadig er korrekte, hvilket bidrager til at holde kortdataene ajour (siden v23.0). Specifikt for butikker kan brugerne direkte angive, hvad der er der nu, hvis butikken er lukket (siden v28.0).

Ved at bidrage med denne app kan brugerne optjene udmærkelser (siden v19.0) og se deres bidragsstatistik i appen. Optjente udmærkelser låser op for visse links, som kan tilføjes til deres linksamling i appen. Disse links tjener for det meste til enten at introducere brugeren til OpenStreetMap eller vise et interessant OpenStreetMap-baseret projekt frem.

Appen understøtter Android's nattilstand fuldt ud, herunder et mørkt tema for det viste kort (siden v11.0).

Når et område er blevet downloadet, kan appen bruges offline fuldt ud i det pågældende område, selv efter en genstart af appen eller enheden. Svarene kan uploades senere, og hvis dataene er blevet ændret i mellemtiden, er der smart automatisk konfliktløsning (forbedret i v29.0 og igen i v32.0).

En holdtilstand giver mulighed for "kortlægningsgrupper" på op til 12 personer at lave fælles kortlægning af et nabolag samtidig, hvor opgaverne fordeles mellem deltagerne (siden v31.0).

Opmåling af længder med augmented reality er understøttet siden v41.0. I v51.0 er denne funktionalitet er blevet overført til en separat app, StreetMeasure.

Siden v50.0, er det muligt at dele hvilke opgaver, der er aktiveret via QR-kode eller URL.

FAQ

Se FAQ for svar på ofte stillede spørgsmål.

Bidrag

Du kan hjælpe med at oversætte appen via POEditor. Denne hjælp er velkommen, da oversættelse - som sædvanlig - er en del af softwareudviklingen, hvor udviklerne især har brug for hjælp.

Forslag, fejlrapporter og anmodninger om funktioner kan fremsættes og andre bidrag kan indsendes på GitHub. Før du foreslår nye opgave-typer, bedes du læse retningslinjerne for nye opgaver og se opgavelisten for at få et overblik over hvilke opgavetyper der allerede findes.

Du er også velkommen til at skrive kode for at forbedre StreetComplete og indsende pull requests - se "Contributing" filen for mere information.

Appens forfatter tager også imod donationer, se projektets hjemmeside på GitHub for flere oplysninger.

Det indvendige

Appen bruger Tangram-ES til visning af kortet.

Den bruger direkte OpenStreetMap API (via Osmapi (Java)) til downloade af data og upload af svar. Indtil før v26.0, blev Overpass-API brugt til download.

Historie

Den første offentlige commit blev foretaget 2016-07-02.

Det første ændringssæt, der er markeret som oprettet af SC, er fra 2016-11-30

Brug

Siden editor usage stats og OpenStreetMap-statistikside har opdaterede oplysninger om brugen af editorer, herunder StreetComplete.

I 2021 var StreetComplete den næstmest brugte editor målt på antallet af brugere med 21.900 brugere, kun overgået af iD.

I 2022 var StreetComplete den fjerdemest brugte editor målt på antal redigeringer med ~12,9 millioner redigeringer i dette år, efter JOSM, iD og RapiD. Selvom det absolutte tal er imponerende, virker det ubetydeligt sammenlignet med de tre andre. Målet antal redigeringer overrepræsenterer imidlertid i betydelig grad de redigeringer, der indebærer ændring eller tilføjelse af geometri, f.eks. tilføjelse af en simpel bygning, som tæller som mindst 5 redigeringer, eller (i mindre grad) justering af placeringen af en vej med 100 knudepunkter, der tæller som 100 redigeringer. Redigeringer, der foretages med StreetComplete, er generelt ikke redigeringer, der ændrer geometri.

Se også

Web-links

References

Följande text är en översättning av den ursprungliga artikeln på engelska, kontrollerad för rev2478977. Infoga all ny information eller information som är specifik för din plats före detta meddelande.
Vänligen undvik att radikalt ändra denna text utan att översätta också uppdatera den ursprungliga artikeln, och meddela det internationella samfundet eller be om hjälp på den här sidan. Ortografiska, grammatiska, lexikala eller stilistiska korrigeringar är välkomna.
  1. [1], Slet uploadet billede #4280, StreetComplete GitHub