Fi:GPS-jälkien julkisuus

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from Fi:Visibility of GPS traces)
Jump to: navigation, search
Saatavana kielillä — Visibility of GPS traces
Afrikaans Alemannisch aragonés asturianu azərbaycanca Bahasa Indonesia Bahasa Melayu Bân-lâm-gú Basa Jawa Baso Minangkabau bosanski brezhoneg català čeština dansk Deutsch eesti English español Esperanto estremeñu euskara français Frysk Gaeilge Gàidhlig galego Hausa hrvatski Igbo interlingua Interlingue isiXhosa isiZulu íslenska italiano Kiswahili Kreyòl ayisyen kréyòl gwadloupéyen kurdî latviešu Lëtzebuergesch lietuvių magyar Malagasy Malti Nederlands Nedersaksies norsk norsk nynorsk occitan Oromoo oʻzbekcha/ўзбекча Plattdüütsch polski português română shqip slovenčina slovenščina Soomaaliga suomi svenska Tiếng Việt Türkçe Vahcuengh vèneto Wolof Yorùbá Zazaki српски / srpski беларуская български қазақша македонски монгол русский тоҷикӣ українська Ελληνικά Հայերեն ქართული नेपाली मराठी हिन्दी অসমীয়া বাংলা ਪੰਜਾਬੀ ગુજરાતી ଓଡ଼ିଆ தமிழ் తెలుగు ಕನ್ನಡ മലയാളം සිංහල ไทย မြန်မာဘာသာ ລາວ ភាសាខ្មែរ ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ አማርኛ 한국어 日本語 中文(简体)‎ 吴语 粵語 中文(繁體)‎ ייִדיש עברית اردو العربية پښتو سنڌي فارسی ދިވެހިބަސް
Ilman aikaleimoja JOSM näyttää jäljet violettina. Aikaleimojen kanssa jaetun jäljen väri vaihtelee nopeuden mukaan.

Käyttäjät voivat valita miten openstreetmap.org jakaa palvelimelle lähetettyjen GPS-jälkien yksityiskohdat. Vaihtoehtoja on neljä.

Valinta Lähettäjän käyttäjätunnus Julkisessa GPS-jälkien listassa Aikaleimat API:n kautta Koordinaatit API:n kautta Huomautus
Tunnistettavissa Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Suositeltu valinta
Julkinen Kyllä Kyllä Ei Kyllä
Jäljitettävissä Ei Ei Kyllä Kyllä Mieluummin tämä kuin yksityinen
Yksityinen Ei Ei Ei Kyllä
  • 'Tunnistettavissa tarkoittaa, että jälki listataan kaikkien GPS-jälkien listassa ja tunnuksellasi lähetettyjen jälkien listassa. Käytännössä muut käyttäjät voivat ladata jäljen tiedostona ja tietävät kuka jäljen on lähettänyt. Myös halutun alueen GPS-pisteitä palvelimelta ladattaessa pisteet yhdistetään koko GPS-jälkeen, ja jäljen pisteiden aikaleima jaetaan ladattaessa.
  • Julkinen tarkoittaa, että jälki listataan kaikkien GPS-jälkien listassa ja tunnuksellasi lähetettyjen jälkien listassa. Käytännössä muut käyttäjät voivat ladata jäljen tiedostona ja tietävät kuka jäljen on lähettänyt. Kuitenkaan halutun alueen GPS-pisteitä palvelimelta ladattaessa pisteiden aikaleimoja ei jaeta, eikä linkkiä koko jälkitiedostoon. Pisteet jaetaan kuitenkin aikajärjestyksessä. Muut käyttäjät saavat aikaleimat lataamalla alkuperäisen tiedoston GPS-jälkien listan kautta.
  • Jäljitettävissä tarkoittaa, että jälkitiedostoa ei listata missään muille käyttäjille, mutta halutun alueen GPS-pisteitä palvelimelta ladattaessa jaetaan GPS-pisteet koordinaatteineen ja aikaleimoineen. Muut käyttäjät eivät voi suoraan yhdistää näin ladattuja pisteitä käyttäjätunnukseesi.
  • Yksityinen tarkoittaa, että jälkitiedostoa ei listata missään muille käyttäjille, mutta halutun alueen GPS-pisteitä palvelimelta ladattaessa jaetaan GPS-pisteet, mutta niistä jaetaan vain koordinaatit ilman aikatietoa.

Jotkin muokkausohjelmat, esim JOSM näyttävät ladatuista GPS-jäljistä aikaan liittyviä tietoja, jos aikaleimat on jaettu. Aikaleimat voivat auttaa esim. liikennevalojen tai nopeusrajoitusten kartoittamisessa.

JOSM näyttää kaikki alueelta lataamansa GPS-pisteet, mutta esimerkiksi iD-muokkausohjelma näyttää vain "tunnistettaviksi" tai "julkisiksi" asetettujen jälkien pisteet.

Jälkien aikaleimat eivät kuitenkaan ole tärkeintä tietoa yleisimpiin kartoitustehtäviin, vaan tärkein tieto kartoittajille on pisteiden koordinaatit (leveys- ja pituuspiirit). Jos haluat hieman suojella yksityisyyttäsi, voit siis valita että muut näkevät GPS-jäljistäsi vain koordinaatit.

Huomaa kuitenkin, että vaikka jälkeä ei listattaisi julkiseen GPS-jälkien listaan, joku saattaa halutessaan onnistua yhdistämään jaetut jälkipisteet tunnukseesi epäsuorasti. Esimerkiksi harvaan asutulla alueella ainoat muokkaukset tehnyt käyttäjä on luultavimmin lähettänyt myös alueen ainoan GPS-jäljen. Karttadatan muokkaukset (pisteet/polut/tagit) on aina julkisesti yhdistettävissä käyttäjätunnukseesi.

Sivulla Privacy Policy on englanniksi lisää tietoa projektin yksityisyyskäytännöistä.

Jos käytät iD-editoria eivätkä jälkesi "Tunnistettavissa"-valinnalla kuitenkaan näy muokkausohjelmassa, tai näkyvät yksittäisinä pisteinä eivätkä viivoina, selitys on englanniksi vastauksessa keskustelusivulla.

Warning: Default sort key "GPS-jalkien julkisuus" overrides earlier default sort key "GPS-jälkien julkisuus".