NL:Develop

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
OpenStreetMap is niet alleen maar open gegevens - het is ook open bron, en u kunt helpen!

Er zijn twee belangrijke manieren waarop u betrokken kunt zijn bij OpenStreetMap:In contact komen

Indien u vragen, ideeën heeft of alleen maar collega ontwikkelaars wilt ontmoeten, kunt u contact opnemen met de ontwikkelgemeenschap van de OpenStreetMap door de hieronder vermelde kanalen te gebruiken.

Hoe de stukjes in elkaar passen

De code die openstreetmap.org uitvoert is samengesteld uit onafhankelijke componenten die met elkaar samenwerken om een API, Slippy Map, en andere stukken functionaliteit te verschaffen.

De Rails port is de toepassing Ruby on Rails die de motor is achter openstreetmap.org; het is waar de pagina's en basis API van OSM hun oorsprong vinden. OpenStreetMap's gegevens, "the planet", zijn opgeslagen in PostgreSQL met PostGIS, en gerenderd in nette kaarttegels met Mapnik. De interface voor de Slippy Map voor deze tegels — die u de kaart laat verschuiven en er op zoomen — wordt aangedreven door Leaflet.

Intern zijn osm2pgsql en osmosis essentiële infrastructuur voor het converteren van OSM XML naar PostGIS. Zij werken met Planet.osm en andere extracten, die andere sites gebruiken en gegevens van OSM verdelen.

Gebruikers kunnen gegevens van OpenStreetMap toevoegen en aanpassen dankzij de open-source bewerkingssoftware. De belangrijkste daaronder zijn iD, Potlatch 2, en JOSM.

Achtergrond

Er valt veel te weten te komen over de manier van OpenStreetMap voor het opslaan en aanpassen van geogegevens die u helpen begrijpen hoe dingen werken. Bekijk het XML schema, Gegevensprimitieven, en Gegevens downloaden als u wilt werken aan gegevens-gerelateerde taken.

OpenStreetMap wordt ook uitgevoerd op een relatief kleine serveromgeving voor zijn grootte - bekijk onze opmerkingen over hardware voor de server voor details.

Er zijn ook API v0.6 mirrors en Dev en Test APIs die helpen met het testen van code die interacteert met de API van OSM.

Hoe betrokken te raken

Vele van de projecten van OpenStreetMap gebruiken Git (mirror op GitHub), en zo kunt u eenvoudig een opslag kopiëren en wijzigingen bijdragen.

Voor grotere wijzigingen wilt u misschien een account aanmaken op een ontwikkelingsserver om serieus te kunnen testen.

Hoofdprojecten

De website van OSM Rails Port (Ruby)

Deze verzorgt de UI en API voor de site. De pagina voor Rails port heeft veel nuttige informatie om te kunnen beginnen. Design-hulp is hier nodig: lees Rails_port/UI voor een snelstartgids voor ontwerpers. Nieuwe gebruikers kunnen ook review pull requests als oefening om de Rails Port op te zetten. U kunt ook helpen door vertalingen bij te dragen.

Zoeken, geocoderen Nominatim

  • Code
  • Rapporteer een probleem: op de github voor programmeurs / als alternatief op OSM's trac ("search" / "nominatim" component)

Desktop kaartgegevens bewerkingssoftware JOSM (Java)

JOSM is één van de meest populaire en krachtige bewerkingssoftware voor OpenStreetMap.

Online kaartgegevens bewerkingssoftware iD (Javascript)

iD is de nieuwste bewerkingssoftware voor OpenStreetMap. Gebruikers kunnen helpem door te testen en problemen te rapporteren, of gemerkte problemen oplossen get-started.

Standaard opmaak op OSM.org

Hoofdartikel: Standard_tile_layer

Andere opmaak voor kaarten is afzonderlijk, bekijk hun pagina's op de wiki of bekijk de voetteksten voor contact/licentie in een kaartweergave.

Online kaartgegevens bewerkingssoftware Potlatch 2 (Actionscript)

Potlatch 2 was de standaard bewerkingssoftware voor nieuwe gebruikers van OpenStreetMap. U kunt ook helpen door vertalingen bij te dragen.

OSM's Zwitsers zakmes voor het verwerken van gegevens Osmosis (Java)

Osmosis is ons Zwitsers zakmes voor het verwerken van gegevens van OpenStreetMap. Documentatie en testen zijn hier in het bijzonder welkom.

OSM gegevens importeren voor renderen of geocoderen osm2pgsql (C)

osm2pgsql is een krachtig gereedschap voor het importeren van OSM XML-bestanden in datbases van PostGIS. Documentatie en testen zijn hier in het bijzonder welkom.

Bibliotheek Slippy map Leaflet (Javascript)

Verschaft de algemene interface voor de slippy map. Javascript whizzes kunnen ons helpen de thuispagina's nog sneller te maken.

Kaart renderen Mapnik (C++)

Het belangrijkste backend voor het renderen van de kaarten die uit gegevens van OSM worden geproduceerd.

Systeem voor tegels renderen met Tirex (C++ en Perl)

Zie ook Tirex/Development en Tirex/Internals