Sq:Beginners Guide 1.3.3.1

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from SQ:Beginners Guide 1.3.3.1)
Jump to navigation Jump to search

Shkarkoni të dhënat në JOSM

Përpara se të filloni me editimin në JOSM, you duhet të shkarkoni OSM të dhënat dhe GPS regjistrimet nga OSM databaza në aplikacion:

 1. Klikoni “Download” (JOSM-Icon-download.svg).
 2. Për të vendosur një zonë që dëshironi të shkarkoni, ju mund ta:
  1. Hapeni GPX file dhe shkarko zonën që mbulon aktualisht në ekran.
  2. Merreni zonën nga faqja OSM nga:
   1. Gjejeni zonën që ju dëshironi të editoni.
   2. Klikoni në "View" tab, ose Permalink në fund të djathtës, për një Permalink në atë zonë.
   3. Copy-dhe-pasting këtë link në kutinë e shkarkimit në JOSM.
 3. Zgjidhni nëse dëshironi të shkarkoni:
  1. Raw Data: Të dhënat e grumbulluara nga GPS.
  2. Map Data: të dhënat e OSM hartës të cilat ju doni ti editoni.
 4. Klikoni "Download".
 5. Përsëriteni për fusha të shumta nëse është e nevojshme.

 • Pytje: Kur ta shkarkoni një set të zonave, mënyrat në seksionin e mbivendosjes duket të mos ketë ngjitur së bashku saktësisht. Çfarë duhet të bëj për ti rregulluar ato?
 • Përgjigje: Të dhënat duhet të jenë mirë. Ruaj të dhënat dhe rihap dhe bashkimi duhet të jetë fiks.

 • Pyetje: Çfarë emri të përdoruesit dhe password JOSM kërkon?
 • Përgjigje: Ato të juajat të OSM Account (jo të wikit). Dhe password-i është gjithashtu i njejtë. Është e këshilluar që ju të mos përdorni një fjalëkalim të rëndësishme të dhënat janë dërguar në OSM të pa enkryptuara.