Template:Hu:Map Features:name

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Elnevezés

A name=* címke az elsődleges címke egy elem nevének térképezéséhez. A részletesebb bemutatáshoz lásd a Names cikket.

Kulcs Érték Alapelem Magyarázat
name felhasználói érték pont vonal terület Név: Alapértelmezett név. Azt a nevet adjunk meg ami alapján bárki megtalálhatja a helyet.
name:<xx> felhasználói érték pont vonal terület Név más nyelven: Pl.: name:fr=Londres. Ne feledd, az összes alábbi kulcsváltozat ellátható nyelvi végződéssel. Lásd: Többnyelvű nevek.
name:left[:<xx>], name:right[:<xx>] felhasználói érték vonal Bal/jobb név: Akkor használandó, ha egy vonal két oldalán eltér a név (pl. egy utca ami két közigazgatási terület határán fekszik).
int_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Nemzetközi megnevezés: (megjegyzés: fontold meg helyette a nyelvspecifikus név használatát, pl name:en=... – lásd fentebb. A nemzetközi nem feltétlenül jelent angolt.
loc_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Helyileg ismert névváltozat
nat_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Országosan ismert névváltozat
official_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Hivatalos név: Hasznos, ha van valami kidolgozott hivatalos név, míg egy ettől eltérő név egy általánosan használt név. Példa: official_name=Principat d'Andorra (miközben a name=Andorra).
old_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Régebbi név, ami valamilyen szinten még használatban van.
ref_name[:<xx>] User defined pont vonal terület Unique, human-readable name of this object in an external data management system.
reg_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Regionálisan ismert névváltozat
short_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Rövid név: A név felismerhető, gyakran használt, rövid változatának kell lennie, nem pedig becenévnek (arra használd az alt_name-et), keresésnél hasznos (a Nominatim keres benne).
sorting_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Rendezési név: a nevek rendezésének javítására szolgál. Akkor van rá szükség, ha a rendezési nevek nem alapulhatnak a helyesíráson (a Unicode Collation Algorithm használata nyelvre és szkriptre szabott leválogatási táblázatokkal, vagy ha a rendezett névlisták több nyelven és/vagy szkripttel írt neveket is tartalmaznak), mert pár részt figyelmen kívül kell hagyni:
  • névelő mellőzése,
  • a vezetéknév előtt említett keresztnevek relatív jelentőségének csökkentése,
  • az utcanév általános részének mellőzése, amikor az a specifikus névrész előtt szerepel (pl. franciában a "rue", "boulevard", "place", stb.),

ezek mindegyikét figyelmen kívül kell hagyni az elsődleges rendezési szinten, és ezt egy rendezési algoritmus nem tudja könnyen megtenniÍ.

alt_name[:<xx>] felhasználói érték pont vonal terület Alternatív névváltozat: Másik név ahogyan még ismerik. Ha van olyan név, ami nem fér bele a fenti kulcsokba, azt alt_name-be lehet tenni. Pl. name=Kék Golyó utca és alt_name=Kékgolyó utca. Ritkán a címkébe pontosvesszővel felsorolt nevek kerülnek, pl. alt_name=név1;név2;név3, de ez a használat nem preferált.
nickname[:<xx>] User defined pont vonal terület Nickname (e.g. "Warschauer Allee" for BAB 2 in Germany relation 3140168).
name_1 , name_2 , ... Ne használj ilyen címkét, az utótaggal elért többszörös név érték elavult.

This table is a wiki template with a default description in English. Editable here. A táblázat fordítását ezen az oldalon szerkesztheted.