Ca:Map Data layer

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

La capa de dades és una eina disponible a la pàgina inicial www.openstreetmap.org. Pots usar-la per visualitzar les dades en brut després del mapa i descobrir l'historial d'edició d'un objecte individual.

Per accedir a la capa de dades

  1. Vés a www.openstreetmap.org i amplia la imatge sobre la teva àrea d'interès. El millor és ampliar la imatge fins al màxim nivell d'ampliació per evitar carregar massa dades
  2. Fes clic en el símbol de capa en la barra de la dreta que mostra les capes disponibles
  3. Marca la capa «Dades del mapa»
Contorns ressaltats a la capa de dades.

Una àrea de dades en brut del mapa es carrega per a l'àrea visible i els elements en brut de l'OpenStreetMap (nodes i vies) es podran seleccionar fent clic al propi mapa.

Els objectes individuals poden aleshores ser seleccionats, bé mitjançant una llista emergent al costat esquerre o fent clic al mapa. Quan un objecte es selecciona, podem veure:

  • Una llista amb les etiquetes que té l'objecte. Tingues en compte que algunes d'aquestes etiquetes influeixen en la representació del mapa, mentre que d'altres són només visibles fent servir eines com ara aquesta capa de dades.
  • Un enllaç a 'Detalls' que et portarà des del mapa actualment visible a una pantalla de navegació amb la informació en brut sobre l'objecte.
  • Un enllaç 'Mostrar historial' que revela un historial d'edició compacte. Una llista cronològica inversa de qui va canviar l'objecte i quan. Per a la visualització d'un historial més detallat que inclogui els comentaris al conjunt de canvis, usa l'enllaç a 'Detalls'. Modes de visualitzacions similars estan també disponibles en els editors. Per exemple, pots prémer 'H' mentre edites amb Potlatch.

Casos d'ús

Detalls tècnics

Consulta web front end per a una descripció general de característiques del lloc web. La capa de dades està feta amb OpenLayers com una capa 'Vector'.