Ca:CyclOSM

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2112104. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.
 Open bug tracker
CyclOSM
Mapa ciclista FOSS
Logo per a xarxes socials de CyclOSM
Logo per a xarxes socials de CyclOSM
Autor: Phyks y Florimondable
Slippy map: www.cyclosm.org
Tiles license: CC-BY-SA 2.0
Style website: cyclosm/cyclosm-cartocss-style

CyclOSM és una capa de representació de l'OpenStreetMap a l'igual que la capa de tessel-les estàndard, però enfocat principalment a mostrar informació útil per a ciclistes. S'ha fet pensant des del principi en la bicicleta com a element principal.

El lloc web www.cyclosm.org ofereix una demostració d'aquest estil de mapa, abastant tot el món i amb actualitzacions cada minut gràcies al suport del capítol local francès openstreetmap.fr. Les tessel-les estan representades fins al nivell de zoom 20.

Filosofia

CyclOSM és un nou representador orientat al ciclisme. Al contrari que OpenCycleMap, aquest representador és programari lliure i de codi obert i aspira a ser més complet per a així tenir en compte una més gran diversitat d'hàbits ciclistes.

En àrees urbanes, mostra els principals tipus de pistes i carrils per a ciclistes, a cada costat del carrer, per ajudar-te a dibuixar la teva ruta diària al treball en bicicleta. També mostra PDI essencials com aparcaments de bicicletes o compartits amb motocicletes, infraestructura específica (ascensors/rampes), velocitats dels carrers, o superfícies per poder evitar carrers amb empedrats, ressalts, zones avançades d'aturada etc.

La mateixa representació et permet visualitzar les principals rutes de cicloturisme així com PDI essencials en trajectes llargs (serveis d'emergències, refugis, llocs turístics o botigues).

Llegenda

A continuació es mostra una petita introducció als principis usats per dissenyar el mapa. Una llegenda completament detallada està disponible a cyclosm.org/legend.html.

Colors

  • El blau és per a bicicletes.
  • El verd és per a vianants.
  • El vermell significa que està prohibit o que existeix perill.

Després combinem els colores per obtenir una representació amb significat. Per exemple, un camí compartit entre ciclistes i vianants es mostrarà en verd + blau = cian.

De la mateixa manera, es mostren els sentits de circulació mitjançant fletxes. Una fletxa gris per a un carrer de sentit únic i una fletxa blava oposada si les bicicletes poden anar a contrasentit.

Trànsit i accés

Volem proporcionar informació sobre si s'espera circulació d'automòbils en algunes vies, assumint que un carrer lateral amb un límit de velocitat baix i poc trànsit d'automòbils pot ser l'ideal per anar en bicicleta, encara que no hi existeixi infraestructura destinada a això. Per tant, representem les següents restriccions de trànsit i d'accés:

  • Una via amb una velocitat màxima per sota de 30 km/h es dibuixa del cian al verd, depenent de la velocitat màxima.
  • Una via amb accés prohibit o limitat a automòbils es dibuixa igualment en cian o verd.
  • Les barreres i la infraestructura de reducció de velocitat es mostren en nivells de zoom alts.

Línies discontinues per a la qualitat

Representem la qualitat d'una infraestructura mitjançant línies discontinues.

Línia Vora de la via Farciment de la via
Línia contínua Pista separada per a ciclistes (la millor infraestructura de vies ciclistes) Superfície llisa (bona per a bicicletes de carretera)
Línia discontínua Carril per a ciclistes Superfície sòlida (bona per a bicicletes de trekking o bicicletes gravel)
Línia discontínua espaiada Carril per a ciclistes compartit Superfície dolenta (bicicletes de muntanya)

Característiques diverses

  • Representem les rutes de cicloturisme amb un zoom baix per ajudar-te a planificar les vacances. A mesura que augmentes el zoom, les atenuem per centrar-nos més en la infraestructura ciclista subjacent.
  • Intentem atenuar els eixos principals de les carreteres, que poden ésser útils per orientar-se, però que no es poden utilitzar amb una bicicleta.
  • Representem nous elements que mai no s'havien representat abans, per ajudar als cartografiadors en l'etiquetatge. Entre ells es troben infraestructures reductores de velocitat, zones avançades per a bicicletes, ascensors accessibles per a bicicletes, escales amb rampes…

Informació de contacte i report de problemes

El codi font és lliure i de codi obert (sota una llicència BSD-3) i està allotjat a https://github.com/cyclosm/cyclosm-cartocss-style/.

Es poden fer sol-licituts i informar de fallades en les issues de Github a https://github.com/cyclosm/cyclosm-cartocss-style/issues.

Xarrades

Enllaços externs

Vegeu també