Ca:OpenCycleMap

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2035846. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.
Open bug tracker
OpenCycleMap
Cycle Map
CycleLayer2.png
Autor: Andy Allan
Slippy map: www.opencyclemap.org
Tiles license: CC-BY-SA 2.0 [1][2] using True Marble imagery (CC BY 3.0 US)
Style license: closed source

OpenCycleMap és una capa de representació de l'OpenStreetMap com la capa de tessel·les estàndard, però destinada principalment a mostrar informació útil per als ciclistes. El lloc web www.opencyclemap.org proporcionat per Andy Allan és poc més que una manera de veure el mapa, però les tessel·les es fan servir en una sèrie d'altres llocs web i aplicacions. La capa també pot veure's a la pàgina principal d'OSM seleccionant la capa "mapa ciclista".

La representació del mapa es continua millorant i s'actualitza de mitjana cada dues setmanes.

Mostra les rutes ciclistes de la Xarxa Ciclista Nacional, d'altres rutes regionals i locals, i d'altres característiques específiques del ciclisme, com:

  • pistes i carrils exclusius per a bicicletes
  • estacionaments de bicicletes
  • contorns i coloració de les colines
  • botigues de bicicletes, banys, fonts d'aigua potable, fins i tot pubs!
  • rutes proposades per a les bicicletes (o els protocols de numeració), en contrast amb el mapa de Lonvia, tot seguit, que no mostra les rutes proposades, sinó només les rutes reals
  • contraflux utilitzant oneway:bicycle=*, cycleway:left=* i cycleway:right=* també es representen

Clau del mapa

TBD: una taula amb etiqueta / captura de pantalla
Vegeu www.opencyclemap.org/docs/

Tipus de ruta Clau
Ncn-10.png Ncn-15.png Ruta ciclista nacional
Clau Valor Comentari
network ncn Exemple
ref Exemple Exemple
route bicycle Exemple
type route Exemple
Rcn-10.png Rcn-15.png Ruta ciclista regional
Clau Valor Comentari
network rcn Exemple
ref Exemple Exemple
route bicycle Exemple
type route Exemple
Lcn-11.png Lcn-15.png Ruta ciclista local
Clau Valor Comentari
network lcn Exemple
ref Exemple Exemple
route bicycle Exemple
type route Exemple

Cicle d'actualització

La base de dades (a partir de maig de 2010) s'actualitza mitjançant actualització de diffs, i de mitjana s'actualitza cada dues setmanes aproximadament.

Encara que la base de dades podria actualitzar-se amb més freqüència que això (en el passat ha funcionat cada hora), sempre n'hi ha un gran retard en l'actualització de les tessel·les. L'actualització de les tessel·les triga uns dies. El sistema s'autocorregeix en el sentit que quant més popular és la tessel·la, abans s'actualitza. Però els nivells de zoom més baixos (de 5 a 9) poden mantenir-se congelats durant més temps.

Informació de contact / Informar de problemes

Els errors i les sol·licituts es reben per correu electrònic a support, “ат”thunderforest (dot) com. Els tiquets antics estan disponibles al sistema Trac d'OpenStreetMap a https://trac.openstreetmap.org/query?component=opencyclemap

En informar, si us plau, verifica primer que és realment un problema de renderitzat: utilitza la capa de dades i compara amb altres capes de fons.

Per a preguntes generals o qualsevol altra cosa, envia un correu electrònic a Andy Allan utilitzant la adreça a www.gravitystorm.co.uk/andy/ en primera instància.

Presentació

Andy va parlar al State Of The Map 2008 sobre el mapa ciclista, i en aquesta pàgina hi ha un vídeo i diapositives disponibles.

Vegeu també

Enllaços externs