Ca:Export

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev1640956. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

Barres laterals 'Exportar' i 'Compartir'

Barres laterals d'exportar i compartir mostrades simultàniament a OpenStreetMap.org

Pots usar les barres laterals de la pàgina principal de l'OpenStreetMap per portar a terme exportacions bàsiques d'imatges del mapa o dades en brut d'una àrea en particular.

Dades XML de l'OpenStreetMap

Usa el botó 'Exportar' de la part superior per a obrir la barra lateral d'exportació que permet obtenir dades XML de l'OpenStreetMap per a una àrea. Vegeu també la pàgina descarregar dades.

D'aquesta manera s'exporten totes les dades actuals de l'OpenStreetMap en brut (nodes, vies, relacions, claus i etiquetes) en format XML. Això es fa apuntant el teu navegador directament a l'API de l'OpenStreetMap per recuperar un requadre delimitador de dades (una «crida al mapa»). Cal assenyalar que existeixen limitacions en la mida de la zona a exportar mitjançant aquesta interfície. Les dades XML es poden desar en un arxiu .osm i filtrar-se o obrir-se amb eines com Osmosis, osmfilter o el JOSM. Per comprendre en detall el format XML empleat, vegeu Primitives de dades.

Imatge

Això permet exportar mapes en format d'imatge PNG, JPEG, SVG i PDF en l'estil 'estàndard' de l'OpenStreetMap (capa predeterminada del mapa al lloc principal) generada pel programari de representació Mapnik.

Aquestes opcions d'exportació d'imatges es troben a l'opció 'Compartir' de la barra lateral dreta.

HTML incrustable

També a la barra lateral 'Compartir' de la dreta, potes obtenir un arxiu HTML. Aquesta opció crea codi HTML que pot copiar-se i pegar-se per usar-ho a qualsevol pàgina a un altre lloc de la Web. El fragment HTML incrustarà el mapa actual dins d'un iframe, amb la interfície javascript d'un mapa lliscant.

Si prefereixes col-locar una imatge de mapa estàtic al teu lloc web, simplement pren una captura de pantalla i desa l'arxiu d'imatge, o prova a usar els serveis d'imatges de mapa estàtic per a incrustar un que s'actualitzarà automàticament.

HTML incrustable amb un marcador afegit

Els passos per produir codi HTML incrustable amb un marcador per assenyalar una ubicació específica són els següents:

  • Vés a https://www.openstreetmap.org
  • Navega de manera que la pestanya de vista mostri l'àrea que t'interessa
  • Fes clic al botó de compartir de la dreta
  • Ajusta la vista del mapa per assegurar-te que l'àrea continua sent correcta
  • Fes clic a l'opció «HTML»
  • Fes clic a «Afegir un marcador al mapa»
  • Copia el text en el quadre de la secció de sortida que comença <iframe

Si simplement vols un enllaç a un mapa, l'HTML és encara més senzill. Alguna cosa així com <a href="https://www.openstreetmap.org/#map=9/31.23/30.05">Veure un mapa en l'OpenStreetMap</a>. L'URL dins d'aquest HTML és un «enllaç permanent» a l'OpenStreetMap, amb paràmetres de latitud i longitud. Vegeu Ca:Browsing#Compartir un enllaç al mapa

Si tens requisits més sofisticats d'incrustació de mapes, per exemple, que mostri més d'un marcador, o si desitges evitar l'ús d'un iframe, aleshores hauràs d'usar codi HTML que invoqui una llibreria javascript per crear un 'mapa lliscant' sota el teu propi control. Vegeu Desplegar el teu propi mapa lliscant.

Altres eines i formats d'exportació

Vegeu OSM en paper per a una altra llista d'eines (incloent interfícies web fàcils d'usar)

Si necessites un format diferent, vegeu a continuació. Normalment hauràs de descarregar les dades que necessitis com a dades XML de l'OpenStreetMap (.osm), ja sigui des de la pestanya 'Exportar' (àrees petites) o des de Planet.osm (àrees grans); després consulta Convertir dades del mapa entre formats. Hi ha disponibles descàrregues preparades per a alguns formats.

Per què la funcionalitat d''Exportar' no funciona de vegades?

Quan els servidors de representació del mapa tenen una gran càrrega de trànsit cap al mapa principal, algunes de les exportacions es desactiven temporalment. Això es degut a que la representació d'imatges personalitzades de la pestanya d'exportació requereix molts recursos en comparació amb el mapa lliscant.

Si vols usar les exportacions, pots provar novament en un altre moment o veure altres alternatives.

Descàrregues massives

Per descarregar grans quantitats de dades de l'OpenStreetMap, vegeu Planet.osm. Si vols crear el teu propi mapa web a partir d'aquestes dades, vegeu Desplegar el teu propi mapa lliscant per a més indicacions.

Recorda que les dades es poden exportar només des de l'OpenStreetMap (en qualsevol format) d'acord amb la llicència de l'OpenStreetMap.