NL:Beginnershandleiding

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from NL:Beginners' guide)
Jump to navigation Jump to search
Waar hulp te krijgen? Wat is OpenStreetMap? Bladeren Hoe deel te nemen Kaartgegevens bijdragen Programma's voor bewerken Handleiding voor beginners

Deze Beginnershandleiding maakt duidelijk hoe u gegevens toevoegt aan OpenStreetMap. Handleidingen zijn beschikbaar in vele talen die u kunt selecteren vanuit de tabel aan de bovenkant van deze pagina.

U heeft een computer nodig die is verbonden met het internet en wat tijd om informatie te verzamelen en in te voeren. Een GPS-apparaat en verbindingskabel zijn puur optioneel, maar zijn vereist als u op die manier gegevens wilt verzamelen. Gelet op de huidige excellente beschikbare luchtfoto's in de bewerkingssoftware heden ten dage is een GPS minder belangrijk dan in de begindagen van het project.

De gegevens die u toevoegt aan OpenStreetMap verbeteren de vrije kaart van de wereld voor iedereen, of dat nu een kleine correctie is of enkele duizenden toegevoegde wegen in de tijd. Bedankt voor het net dat kleine beetje beter maken van OpenStreetMap!

Er staat een paneel aan de rechterzijde van elke pagina van de handleiding. De pagina waarop u zich bevindt zal vet zijn weergegeven en u kunt naar een andere pagina gaan door op de relevante titel van die pagina te klikken. Aan de onderzijde van elke pagina staan koppelingen 'Volgende' en 'Vorige', zoals van toepassing, om u pagina na pagina door de handleiding te loodsen.


Volgende