Sl:Beginners' guide

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search


Predstavitev   Pridružite se skupnosti   Zbiranje podatkov   Nalaganje GPS podatkov   Dopolnite zemljevid   Dopolnite podatke   Omogače pregled zemljevidov    

Ta navodila za začetnike vam bodo pokazala, kako dodati podatke na OpenStreetMap. Navodila so na razpolago v več jezikih, izbirate lahko med priljubljenimi jeziki, ki so prikazani na vrhu te strani.

Potrebujete računalnik z internetno povezavo in čas, da pridobivate informacije in jih vstavite. GPS-naprava in priključni kabel nista obvezna, ampak bosta potrebna, če boste želeli zbirati podatke na ta način. Glede na odlične področne kartografije/fotografije te dni, je GPS-naprava manj pomembna, kot je bila v preteklosti za takšne vrste projektov.

Ta začetniška navodila so organizirana v petih korakih, kot si sledijo:

Na koncu teh navodil boste imeli dodano manjšo količino edinstvenih novih podatkov, ki bodo košček podatkov, ki bo dostopen širni javnosti in milijonom uporabnikov po vsem svetu seveda večno in predvsem brezplačno. Nekateri ljudje napravijo samo manjše spremembe ali dodatke k zemljevidom, mogoče popravijo imena posameznih ulic ali dodajo posamezne interesne točke in potem nadaljujejo. Drugi pa postanejo pravi in stalni spremljevalci našega dela in dodajajo na tisoče novih prispevko ter informacij v daljšem časovnem obdobju. Kakršenkoli bo vaš načrt in vas prispevek, naj se vam zahvalimo za soustvarjanje in izboljševanje OpenStreetMap!

There is a panel on the right of every page of the tutorial. The page you are on will be in bold text and you can move to any other page by clicking on the relevant page title. The bottom of each page has 'next' and 'previous' links, as appropriate, to take you through the tutorial page by page.


Next