Sq:Beginners Guide 1.2.2

From OpenStreetMap Wiki
(Redirected from SQ:Beginners Guide 1.2.2)
Jump to navigation Jump to search

Ngarkoni të dhënat

Pasi të keni një GPX file që përmban një GPS regjistrim, ju duhet të ngarkoni atë në faqe të interneti.Në hapin e ardhshëm ju do të përdorni një editor për të krijuar hartën në OSM nga GPS regjistrimet.Është e dëshirueshme që të gjitha regjistrimet e GPS të jenë përdorur për tëkrijuar të dhënat e OSM që të ngarkohen në faqe, ashtu që të gjitha të dhënat e OSM kanë një burim dhe ashtu që të tjerat mund të ripërdorin të dhënat në të ardhmen.

Si të Ngarkoni

 1. Shkoni në OSM faqen kryesore.
 2. Hyni (kujto: ju duhet një OSM account këtu).
 3. Kliko "GPS regjistrimet" së bashku lartë.
 4. Kliko në "shihni vetëm regjistrimet tuaja, ose ngarkoni regjistrimet".
 5. Në 3 kutitë e mëposhtme:
  1. Gjeni dhe selktoni file që doni të ngarkoni.
  2. Emri i File.
  3. Shtoni tags të dobishëm që mund të përdoren për të gjetur atë, të tilla si “London UK” (çdo fjalë është një tag në vetvete, pra Isle of Wight duhet të jetë "IOW" ose "Isle-of-wight").
 6. Nëse ju dëshironi të dhënat tuaja të jenë në dispozicion për të tjerët (encouraged) tikoni "Public?" kutinë.
 7. Klikoni "Upload".
 8. Të dhënat tani do të marrin një kohë të shkurtër për t'u përfshirë në OSM. Megjithatë, sa më shpejt që ju keni ngarkuar atë, ju menjëherë mund ta përdorni atë.
 9. Pasi të bëhet ju mund të shkarkoni të dhënat nga editori JOSM, së bashku me të gjitha të dhënat e tjera në atë zonë. Alternativ, ju mund të hapni ato në editorin Potlatch, duke klikuar 'edit' link to the right of the trace (jo një në krye).

 • Pyetje Unë kam krijuar një hyrje në wiki, por nuk mund të hyni brënda për të parë "regjistrimet e mia".
 • Përgjigje Wiki dhe faqet OSM nuk i përdorin bashkë hyrjet, ju lutem regjistrohuni për OSM faqen kryesore së pari.