Ca:Beginners Guide 1.1

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search

Recolida de dades

Existeixen diversos mètodes de recollir dades per a l'OSM:


  1. GPS - Aquest és el mètode més habitual d'obtenir dades per a l'OSM, i per a àrees completament mapades, és essencial. Si no teniu un dispositiu GPS, de vegades es poden llogar o podeu crear mapes a partir de les dades d'altres usuaris.
  2. Mapes Yahoo! Imagery, Landsat i NPE - Estan disponibles per a l'OSM, per a extreure'n dades. És molt important l'exactitud de les dades, per tant, mapeu només els llocs on heu estat. Aquestes fonts són molt útils per a l'OSM, però les dades no es poden obtenir només des d'aquí.
  3. Les vostres pròpies fotografies o mapes - Assegureu-vos que legalment els podeu copiar o usar a l'OSM. La majoria de dades no són tant lliures com podeu creure.
  4. Les dades poden ja estar recollides, però requereixen col·laboradors per convertir-les en un mapa. Visiteu els projectes de mapeig locals i globals.

Quines dades cal afegir?

Hi ha moltes dades que es poden introduir a l'OSM: Des de coses habituals com els noms de carres, fins a coses més detallistes, com aparcaments, bústies de correu, hedgerows i cairns. Diferents persones consideren important diferents coses. Si creieu que pot ajudar algú a trobar el seu camí, mapegeu-lo!