Ca:Tag:highway=residential

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg highway = residential
Residential.jpg
Descripció
Carretera en una zona residencial Show/edit corresponding data item.
Representació a OSM Carto
Rendering-highway residential.png
Grup: Vials
Fet servir en aquests elements
no es pot usar en nodeses pot usar en viesno es pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Implica
Combinacions útils
Vegeu també
Estat: de facto

Aquesta etiqueta s'utilitza per a carreteres que donen accés o passen al voltant d'àrees residencials però no són vies classificades ni vies sense classificar (unclassified).

Aquesta és una guia útil si no estàs segur d'usar residential o unclassified per carrers en poblat:

  • residential - carrer o carretera utilitzada generalment només per al trànsit local per persones que viuen dins de l'assentament.
  • unclassified - una carretera que no té una classificació administrativa ref=*. Les carreteres sense classificació normalment constitueixen l'element més baix de la xarxa d'interconnexió per carretera (inferior a highway=tertiary). S'usen habitualment per a la interconnexió de petits assentaments. Usa residential en lloc de unclassified a la secció de carretera que correspongui quan hi hagi restriccions de trànsit (com a límits de velocitat més baixos) o elements de calmat de trànsit prop de petits assentaments (vegeu també highway=unclassified).

Vegeu també

  • highway=living_street - un carrer on els vianants tenen prioritat sobre els cotxes, els nens poden jugar al carrer i els límits màxims de velocitat són reduïts.
  • surface=* - el tipus de superfície del carrer.


Cóm mapejar

ElementWay.png

Per mapejar una via residencial no es requereix més que una simple via. Es afegeix l'etiqueta highway=residential i també name=*, si és aplicable


Exemples

Imatge/Descripció Etiquetes Mapnik
Una via residencial senzilla. una via amb

highway=residential

name=Calle de Bravo Murillo

Estats Units - Importació de dades de TIGER

Més informació: TIGER fixup#Wrong highway classifications

La importació de dades TIGER de la guia de carrers de Estats Units sembla haver usat excessivament l'etiqueta highway=residential. Una gran proporció d'aquestes carreteres poden ser etiquetades com highway=unclassified segons la guia abans assenyalada, o probablement com highway=tertiary.