Ca:Tag:aeroway=helipad

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg aeroway = helipad
Oryx helicopter.jpg
Descripció
Una àrea o plataforma d'aterratge assenyalada per a helicòpters. Show/edit corresponding data item.
Representació a OSM Carto
Helipad.16.svg
Representació a OSM Carto àrea
Rendering-aeroway area.png
Grup: vies aeroportuàries
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2030046. Introduïu tota la informació nova o la informació que sigui específica del seu lloc abans d'aquest avís.
Si us plau eviteu canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifiqueu-lo a la comunitat internacional o sol·liciteu ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

L'etiqueta aeroway=helipad s'utilitza per a una  helisuperfície - una àrea o plataforma d'aterratge assenyalada perquè els helicòpters puguin aterrar.

Sovint consisteix en un cercle gran amb una gran "H" pintada en el seu centre, visible des de l'aire. Pot ser part d'un aeròdrom o heliport, encara que també poden trobar-se en àrees hospitalàries, a la part superior dels principals edificis d'hotels, seus centrals d'empreses i en llocs similars.

L'etiqueta només ha d'usar-se per a les infraestructures que es construeixen i/o s'usen regularment per a aquest propòsit. Consulteu la secció de diferenciació per als llocs d'aterratge d'emergència.

Com cartografiar

Poseu un node en el centre de la helisuperfície amb l'etiqueta aeroway=helipad, o creeu una línia exterior a l'heliport amb la mateixa etiqueta.

Exemples

Diferenciació

  • aeroway=heliport - un aeròdrom especial construït per a helicòpters
  • emergency=landing_site - per a una àrea predefinida amb superfície plana (p. ex. camp, llit d'un riu, etc.) on un helicòpter pot aterrar en una situació d'emergència.

Enllaç extern