Ca:Tag:aeroway=helipad

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg aeroway = helipad
Oryx helicopter.jpg
Descripció
Un lloc on els helicòpters poden aterrar. Edit or translate this description.
Representació a openstreetmap-carto
Helipad.16.svg
Grup: Aeroways
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal

Wikidata
El següent text és una traducció de l'article original en anglès, revisat des de la versió rev2030046. Insereix tota la informació nova o la informació que sigui específica del teu lloc abans d'aquest avís.
Per favor evita canviar radicalment aquest text sense traducció, actualitzant també l'article original, i notifica'l a la comunitat internacional o sol-licita ajuda en aquest lloc. S'accepten correccions ortogràfiques, gramaticals, lèxiques o estilístiques.

L'etiqueta aeroway=helipad s'utilitza per a una  helisuperfície - una zona d'aterratge o plataforma dissenyada perquè els helicòpters puguin aterrar.

Una helisuperfície sovint consisteix en un cercle gran amb una gran "H" pintada en el seu centre visible des de l'aire. Pot ser part d'un aeròdrom o heliport encara que també poden trobar-se en àrees hospitalàries, a la part superior dels principals edificis d'hotels, seus comercials /polítiques i en altres llocs.

L'etiqueta només ha d'usar-se per a les infraestructures que es construeixen i/o s'usen regularment per a aquest propòsit. Consulta la secció de diferenciació per als llocs d'aterratge d'emergència.

Com cartografiar

Afegir un node en el centre de la helisuperfície amb l'etiqueta aeroway=helipad, o crear una línia exterior a l'heliport amb la mateixa etiqueta.

Exemples

Diferenciació

  • aeroway=heliport - un aeròdrom especial construït per a helicòpters
  • emergency=landing_site - per a una àrea amb superfície plana (p. ex. camp, llit d'un riu, etc.) on un helicòpter pot aterrar en cas d'emergència.

Enllaç extern