El:OsmAnd

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
OsmAnd
Android-osmand-routing.png
authorΒοηθήστε να μεταφραστεί αυτό το wiki Ελληνικά σας!: Victor Shcherb and contributors
Άδεια: GPL v3 και artwork and design elements CC-BY-ND-NC (free or 6.99€)
Πλατφόρμες: Android, iOS, και BlackBerry OS
Έκδοση: 4.2.7 (2022-07-13)
Γλώσσες: Αγγλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Βοσνιακά, Τσεχικά, Δανικά, Ισπανικά, Βασκικά, Φινλανδικά, Εβραϊκά, Χίντι, Ουγγρικά, Αρμενικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά, jp, Γεωργιανά, Κορεατικά, Ιταλικά, Λετονικά, Μαραθικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Σερβικά, Σουηδικά, Ουκρανικά, Βιετναμικά, και Κινεζικά
Δικτυακός τόπος: https://osmand.net
installΒοηθήστε να μεταφραστεί αυτό το wiki Ελληνικά σας!:
Πηγαίο κώδικα: https://github.com/osmandapp
Γλώσσες προγραμματισμού: Java και C++

Navigation (routing) offline and online, OSM and custom map display (vector data or tiles, offline, cached or online), POI and address search (offline or online Nominatim), submit OSM bugs and POI, mark favorites, public transport info. Actively being developed.

Keywords: GPS navigator, GPS navigation, navigation system, satellite navigation, sat nav, satnav, GPS tracker, GPS tracking, GPS map, OpenStreetMap, OSM viewer, map viewer, OSM mapping, offline routing, offline world map, global offline country maps, outdoor.

Το OsmAnd είναι μια εφαρμογή πλοήγησης και χαρτογράφησης GPS που λειτουργεί σε πολλά smartphones και tablet Android και iOS, με προαιρετικούς χάρτες εκτός σύνδεσης και κατεύθυνση στροφή την στροφή. Το OsmAnd είναι ένα συλλογικό έργο λογισμικού ανοιχτού κώδικα (GPL) που ενσωματώνει τα 100% ελεύθερα δεδομένα OpenStreetMap για την παροχή ολοκληρωμένης, φιλικής προς το χρήστη, λύσης GPS για κινητά. Η πλούσια χαρτογράφηση, η πλοήγηση, η δρομολόγηση, τα Σημεία Ενδιαφέροντος (POI) και οι ιστορικές λειτουργίες ιχνών υποστηρίζονται καλά. Το λογισμικό είναι σωστά επεξεργασμένο, αξιόπιστο, αναπτυγμένο παγκοσμίως και λειτουργεί σε πολλά Android και iOS smartphones, σε ταμπλέτες και σε ένα ευρύ φάσμα συστημάτων που βασίζονται στο Linux.

Συχνά ενημερωμένα δεδομένα χάρτη και POI συνήθως φορτώνονται εκ των προτέρων και αποθηκεύονται στη συσκευή πλοήγησης. Η ακόλουθη χρήση δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet, η οποία επιτρέπει απεριόριστη χρήση χωρίς να επιβαρύνει με ενδεχομένως δαπανηρές χρεώσεις μεταφοράς δεδομένων. Προσφέρει επίσης αδιάκοπή και απεριόριστη αξιοπιστία GPS, ανεξάρτητα από την υποβαθμισμένη ή μη υπάρχουσα κάλυψη σήματος τηλεφωνικού δικτύου.

Το OsmAnd και τα δεδομένα του OSM επεκτείνονται πολύ πέρα από τις τυπικές λειτουργίες GPS. Οι γεωδημογραφικές πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια και άλλες πηγές μπορεί να ενσωματωθούν ως εμφανιζόμενα POI στους χάρτες των κινητών. Οι λεπτομέρειες του χάρτη (αποθηκευμένες ως διανύσματα και πολυγώνια) και τα δεδομένα POI είναι συχνά πολύ πιο πλούσια από άλλα, συνήθως κλειστά και αμετάβλητα συστήματα GPS. Το καλύτερο από όλα, όλο το σύστημα, τα δεδομένα χαρτών και το λογισμικό που χρησιμοποιείται για το χειρισμό και την εμφάνισή του, είναι crowdsourced. Οποιοσδήποτε χρήστης, με εύκολη εγγραφή δύο λεπτών ή λιγότερο, εντελώς δωρεάν, μπορεί να διορθώσει τα σφάλματα του OpenStreetMap, να προσθέσει βελτιωμένα δεδομένα POI, να αναφέρει ένα σφάλμα λογισμικού OsmAnd ή να προτείνει ενδεχόμενη βελτίωση. Καθώς οι ανάγκες των κινητών GPS εξελίσσονται, η ολοκληρωμένη λύση OsmAnd / OpenStreetMap ανταποκρίνεται γρήγορα και παραμένει επίκαιρο.

Κατέβασμα & εγκατάσταση

Οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον προτιμώμενο προμηθευτή του λογισμικού τους (π.χ. App Store ή Market) για ευκολία και αυτόματες ενημερώσεις.

Δωρεάν έκδοση

Παγκοσμίως [1]Google Play Δωρεάν
Παγκοσμίως [2]iTunes App Store Δωρεάν

Μη-δωρεάν έκδοση

Περιοχή Υπηρεσία Τιμή
EU Amazon € 3.99
JP Amazon ¥659
UK Amazon £ 2.99
USA Google Play $6.49
USA Amazon Digital Services $6.49

Η υποστήριξη γλώσσας περιλαμβάνει: Αραβικά, Κινέζικα, Τσέχικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Εβραϊκά, Χίντι, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Tagalog (Φιλιπινέζικα), Βιετναμέζικα (Μπορεί να υπάρχουν περισσότερες, αυτή η λίστα διευρύνεται γρήγορα).

Το OsmAnd έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα, δωρεάν. Εάν επιλέγετε μια δωρεάν έκδοση, παρακαλώ δώστε άμεσα μία δωρεά για να υποστηρίξετε το έργο.

 • OsmAnd: Τελευταία κυκλοφορία στην αγορά, με δύο περιορισμούς: μόνο 7 τοπικές λήψεις χαρτών και κανένα δεδομένο Wikipedia ως POI.
 • OSMAnd ~: Χωρίς περιορισμούς, που υποστηρίζονται από το F-Droid.
 • Nightly Build (Android): Τελευταία ανάπτυξη για χειροκίνητη εγκατάσταση. (Επιλέξτε "OsmAnd Nightly Build (Android)". Το πακέτο αυτό μπορεί να είναι ασταθές ή πειραματικό και οι χειροκίνητες εγκαταστάσεις δεν ενημερώνονται αυτόματα.

Για περισσότερες εκδόσεις OsmAnd και άλλα έργα, ανατρέξτε στη επίσημη σελίδα λήψεων του OsmAnd.

Τα δεδομένα χάρτη OpenStreetMap και η εφαρμογή OsmAnd

Το OpenStreetMap (δεδομένα χαρτών και στοιχεία του διακομιστή) και το OsmAnd (λογισμικό Android / Java για χρήση και πλοήγηση με το κινητό) είναι δύο μεγάλα ανοιχτά προγράμματα, επομένως, οι ανησυχίες για την υποστήριξη πρέπει αρχικά να χωριστούν μεταξύ θεμάτων "δεδομένων" του OpenStreetMap και θεμάτων "λογισμικού" του OsmAnd. Για παράδειγμα, τα προβλήματα με τα υποκείμενα δεδομένα χαρτών (ελλείψεις κλειδιών και τιμών, σφάλματα σύνδεσης δρόμων, ασυνέπειες, κλπ.) μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια πλοήγησης στο OsmAnd και να χάσουν τις καλύτερες διαδρομές. Μόλις τα υποκείμενα δεδομένα του χάρτη καθαριστούν πλήρως ή ολοκληρωθεί πλήρως το λογισμικό OsmAnd πρέπει να φανούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τα παρεχόμενα χαρτογραφικά αρχεία δεδομένων του OsmAnd ενημερώνονται συχνά και κάθε επικαιροποίηση έχει συνήθως εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες διορθώσεις και προσθήκες. Επίσης, τα δεδομένα των Σημείων Ενδιαφερόντων (POI) απαιτούν ειδικότερα συνεχή επαγρύπνηση για να παραμείνουν σχετικά και ακριβή με πολλούς οργανισμούς που μετακινούνται ή που εισέρχονται ή εξέρχονται από την επιχείρηση κάθε μήνα. Η παροχή διορθωτικών πληροφοριών χάρτη στον οργανισμό OpenStreetMap είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε απλώς να αναφέρετε προβλήματα και αυτό από μόνο του είναι πολύ χρήσιμο. Ή μπορείτε πραγματικά να σηκώσετε τα μανίκια σας και να επεξεργαστείτε απευθείας τα δεδομένα χάρτη. Μετά την εγγραφή σας (μια απλή διαδικασία διάρκειας δύο λεπτών) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ελεύθερα, πολύ απλά στη χρήση προγράμματα για να επεξεργαστείτε τα υποκείμενα δεδομένα απευθείας.

Με το μοίρασμά σας από τη σκληρή δουλειά είναι για να κρατήσετε τα υποκείμενα δεδομένα του OpenStreetMap σε παρθένα κατάσταση.

Το OsmAnd δεν χρησιμοποιεί το τυπικό επίπεδο πλακιδίων του OpenStreetMap (γνωστό και ως openstreetmap-carto) για να δημιουργήσει τους χάρτες του, έτσι τα σφάλματα που σχετίζονται με τους χάρτες που παρήχθησαν για το OsmAnd δεν ανήκουν εκεί. Το OsmAnd χρησιμοποιεί τις δικές του ρουτίνες δημιουργίας πλακιδίων, που γενικά ορίζονται στο έργο GitHub των πόρων OsmAnd.

Υποστήριξη και βοήθεια του OpenStreetMap (δεδομένα και διακομιστές)

 • FAQ Συχνές Ερωτήσεις.
 • Wiki για πιο ολοκληρωμένη τεκμηρίωση.
 • Forum εξαιρετικό για συζήτηση και υποστήριξη από όμοιους. Δείτε επίσης το Help Desk.
 • Κέντρο πληροφοριών σπουδαίο για ενημέρωση, επισήμανση Ερωτήσεων & Απαντήσεων που δεν καλύπτονται αλλού.
 • Ταχυδρομικές Λίστες για εκτενείς και συνεχείς συζητήσεις. Χωρισμένο ανά χώρα και τοπική περιοχή.

Υποστήριξη OsmAnd

Το OsmAnd είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα λογισμικού με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Σχετικά λίγοι άνθρωποι κάνουν πραγματικά την δουλειά για να παρέχουν ουσιαστικά σε όλους μια σημαντική εφαρμογή, βασισμένη σε σπουδαία δεδομένα. Αν έχετε πρόβλημα υποστήριξης και το επιλύσετε με μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, παρακαλούμε επιστρέψτε και βοηθήστε ενημερώνοντας τις Συχνές Ερωτήσεις, το Wiki, τις σελίδες του Φόρουμ κ.λπ. και να κάνετε τη διαδρομή από την ερώτηση υποστήριξης σε μία ικανοποιητική απάντηση όσο το δυνατόν πιο κατανοητά. Κάντε το πολύ πιο εύκολο ώστε το επόμενο άτομο με το ίδιο πρόβλημα να φτάσει στη λύση. Βοηθήστε το έγγραφο κωδικοποιητών και εκφράστε καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και εξηγήστε όλες τις συνήθεις περιπτώσεις χρήσης. Εάν έχετε εμπειρία προγραμματισμού Java με όλα τα σχετικά μέσα, απλοποιήστε και βελτιώστε τον τεκμηρίωση του τρέχοντος κώδικα, προσθέστε καλά δοκιμασμένα νέα χαρακτηριστικά και πάρτε το πάνω σας για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ανοικτό στοιχείο στη Λίστα Προβλημάτων.

Υψηλή ποιότητα, έγκαιρη υποστήριξη απαιτεί πολλά χέρια για να γίνει η δουλειά ευκολότερη. Παρακαλώ εισάγετε και συμβάλλετε στις συνεχιζόμενες ανάγκες υποστήριξης τoy OSMand με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε.

Βοήθεια για τους χρήστες του OsmAnd

 • Η αρχική σελίδα του OsmAnd Ο επίσημος ιστότοπος του OsmAnd. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν επισκόπηση χαρακτηριστικών, ιστολόγιο νέων και εκτεταμένη υποστήριξη σελίδα βοήθειας.
 • Το επίσημο wiki του OsmAnd Θα παρατηρήσετε ότι αυτός ο σύνδεσμος ανακατευθύνεται στη σελίδα που διαβάζετε. Πριν από χρόνια, άλλοι ιστότοποι (όπως ο κώδικας Google) φιλοξένησαν πληροφορίες wiki, αλλά από το 2015, όλες οι παλιές πηγές wiki (κώδικας Google Code, Github, κλπ.) στοχεύουν αυτή τη θέση.
 • Φόρουμ Ομάδων Google (Osmand) Εξαιρετικό για υποστήριξη από ομοϊδεάτες. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για συζήτηση των σφαλμάτων και τα αιτήματα χαρακτηριστικών.

Βοήθεια για τους προγραμματιστές του OsmAnd

 • Υπάρχουν δύο, εξίσου σημαντικές βάσεις κώδικα OSMand:
  • Osmand-java Μια γνήσια Java, μέγιστη βιβλιοθήκη διασταυρώμενων συστημάτων, η οποία δεν είναι ειδική για το Android. Δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες Android εδώ.
  • Osmand Η ειδική έκδοση Android. Χρήση διαφόρων βιβλιοθηκών Android και η μέτρηση της ενσωμάτωσης των συνεχώς εξελισσόμενων λειτουργιών Android GUI ενθαρρύνεται πάρα πολύ.
 • Βοήθεια και τεχνικά άρθρα, των οποίων ο πηγαίος κώδικας είναι ελεγχόμενη έκδοση στο GitHub.
 • Η εφαρμογή GitHub Issue Tracker αναγνώριζει σφάλματα και αίτημα χαρακτηριστικών ίχνους

Χαρακτηριστικά

Το OsmAnd είναι μια εφαρμογή χάρτη και πλοήγησης με πρόσβαση στα ελεύθερα, παγκόσμια και υψηλής ποιότητας δεδομένα του OpenStreetMap. Όλα τα δεδομένα χάρτη μπορούν να αποθηκευτούν στην κάρτα μνήμης της συσκευής σας για χρήση εκτός σύνδεσης. Μέσω του GPS της συσκευής σας, το OsmAnd προσφέρει δρομολόγηση, με οπτική και φωνητική καθοδήγηση, για αυτοκίνητο, ποδήλατο και πεζό. Όλες οι κύριες λειτουργίες δουλεύουν τόσο σε σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης (δεν χρειάζεται διαδίκτυο όταν πλοηγείται).

Το OsmAnd+ είναι η έκδοση της εφαρμογής με πληρωμή. Με την αγορά του OsmAnd+ υποστηρίζετε το έργο και την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά:

Πλοήγηση

 • Λειτουργεί σε σύνδεση (γρήγορη) ή εκτός σύνδεσης (χωρίς χρέωση περιαγωγής όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό)
 • Αναλυτική φωνητική καθοδήγηση (ηχογραφημένες και συνδιασμένες φωνές χρησιμοποιώντας το TalkBack)
 • Καθοδήγηση επιλογής λωρίδας και στροφής, εμφάνιση οδού και αναμενόμενη ώρα άφιξης
 • Υποστηρίζει ενδιάμεσα σημεία στο δρομολόγιό σας
 • Αυτόματη επαναδρομολόγηση κάθε φορά που αποκλίνετε από τη διαδρομή
 • Αναζήτηση τοποθεσιών ανά διεύθυνση, ανά τύπο (π.χ. εστιατόριο, ξενοδοχείο, βενζινάδικο, μουσείο), ανά γεωγραφικές συντεταγμένες ή κατά μήκος της διαδρομής
 • Επισήμανση του δρόμου ως αδιάβατος ανά συνεδρία

Προβολή χάρτη

 • Εμφάνιση της θέσης και του προσανατολισμού σας στο χάρτη
 • Προαιρετική ευθυγράμμιση του χάρτη σύμφωνα με την πυξίδα ή την κατεύθυνση κίνησης
 • Αποθηκεύστε τα πιο σημαντικά μέρη σας ως Αγαπημένα
 • Προβολή POI (σημείων ενδιαφέροντος) γύρω σας
 • Μπορεί να εμφανίσει πλακίδια χαρτών σε σύνδεση
 • Μπορεί να εμφανίσει δορυφορική προβολή (από το Bing)
 • Μπορεί να εμφανίζει διαφορετικές επικαλύψεις, όπως ίχνη GPX περιήγησης/πλοήγησης και πρόσθετους χάρτες με προσαρμόσιμη διαφάνεια
 • Προαιρετική εμφάνιση ονομάτων τοποθεσιών στα αγγλικά, σε τοπική γλώσσα ή φωνητικά
 • Διαφορετικά στυλ χρωμάτων χάρτη

Ισχυρή ενσωμάτωση Wikipedia

 • Υψηλής ποιότητας πληροφορίες από τα δύο καλύτερα συνεργατικά έργα του κόσμου: OpenStreetMap και WikiPedia.
 • Εξαιρετικό για περιήγηση, για επίσκεψη στα αξιοθέατα για το ιστορικό υπόβαθρο. Ανακαλύψτε νέες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη που βρίσκονται γύρω σας ή γύρω από την οικογένειά σας, τους συγγενείς σας, τους συνεργάτες σας κ.λπ., ακόμη και στο εξωτερικό.
 • Γρήγορη προσαρμογή σε τοπικό επίπεδο.
 • Ένας πολύ καλός τρόπος για να ζωντανέψετε τα μακρινά ταξίδια, μαθαίνοντας για τις πολυάριθμες ενδιαφέρουσες θέσεις κατά μήκος της διαδρομής σας.
 • Ο διακομιστής της WikiPedia επισημαίνει εκατομμύρια μέρη σε όλο τον κόσμο με γεωγραφικές ετικέτες (συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους/γεωγραφικού μήκους), οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν πόλεις, χωριά, χωριά, ιστορικούς χώρους, μουσεία, κέντρα πολιτισμού κλπ.
 • Το OsmAnd Plus (η έκδοση με χαμηλό κόστος) περιλαμβάνει απεριόριστες λήψεις χάρτη και απεριόριστες λήψεις συμπιεσμένων αρχείων δεδομένων τοποθεσίας της WikiPedia, διαμορφωμένα για άμεση χρήση σε αρχεία χάρτη του OsmAnd ως Σημεία Ενδιαφέροντος (POI).
 • Τα μέρη της WikiPedia (όταν κατέβουν και ενεργοποιηθούν στο OsmAnd plus στην Διαμόρφωση Χάρτη, POI, WikiPedia (εκτός σύνδεσης)) εμφανίζονται στους χάρτες ως διακριτικοί κύκλοι με ένα W μέσα.
 • Αγγίξτε σύντομα ένα W και λάβετε την περιγραφή μιας γραμμής αυτού του χώρου της WikiPedia.
 • Αγγίξτε το W λίγο παραπάνω και το όνομα εμφανίζεται μέσα σε ένα μικρό γκρι κουτί. Στη συνέχεια, απλά:
  • χτυπήστε το κόκκινο X για να καταργήσετε το αναδυόμενο παράθυρο, ή
  • χτυπήστε οπουδήποτε εντός αυτού του γκρι κουτιού για να εμφανιστεί ένα νέο περιληπτικό μενού. Επιλέξτε είτε:
   • Εμφάνιση περιγραφής POI. Αυτό αναδεικνύει αρκετές προτάσεις, που προέρχονται από την WikiPedia, περιγράφοντας την τοποθεσία. ΔΕΝ απαιτείται σύνδεση στο Internet και δεν θα προκύψουν ποτέ χρεώσεις δεδομένων.
   • Προβολή ιστοτόπου POI. Αυτή η επιλογή θα σας μεταφέρει (μέσω του προγράμματος περιήγησης της επιλογής σας) απευθείας στη σχετική σελίδα του άρθρου της WikiPedia. (Απαιτείται σύνδεση στο Internet και ο πάροχός σας μπορεί να σας χρεώσει τα τέλη μεταφοράς δεδομένων.)
   • Είναι πολύ εύκολο να ορίσετε την επιλεγμένη θέση POI ως προορισμό, να λάβετε οδηγίες, να αποθηκεύσετε σε ένα αγαπημένο για χρήση αργότερα, κλπ.
 • Οι τοποθεσίες της WikiPedia ενημερώνονται συνεχώς. Η κάλυψη σε πολλές περιοχές είναι εξαιρετική.
 • Τα αρχεία (μέρη) POI της WikiPedia είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη γλώσσα του ιστότοπου της WikiPedia και δεν περιορίζονται από τη γεωγραφική περιοχή.
  • Για παράδειγμα, το αγγλικό αρχείο της WikiPedia περιλαμβάνει τοποθεσίες που βρίσκονται στους διακομιστές WikiPedia με αγγλική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, πολλών αγγλόφωνων χωρών της ΕΕ, κλπ. Περιλαμβάνει επίσης την κάλυψη μη αγγλόφωνων χώρων στο βαθμό που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο WikiPedia με αγγλική γλώσσα. (Για παράδειγμα, η αγγλική γλώσσα της WikiPedia καλύπτει το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Βερολίνο και πολλά άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο, συζητώντας αυτά τα μέρη στα αγγλικά.)
  • Τα αρχεία του της WikiPedia μπορούν να είναι αρκετά μεγάλα. Το αγγλικό αρχείο της WikiPedia είναι περίπου 300 MB για λήψη και επεκτείνεται σε περίπου 1 GB όταν αποσυμπιέζεται.
  • Αυτά τα αρχεία (και όλα τα αρχεία χαρτών OsmAnd) μπορούν συνήθως να εκτελούνται από την κύρια, ή την SD συσκευή αποθήκευσης μνήμης ή από μια βοηθητική κάρτα μνήμης (πρόσθετη), (δεδομένου ότι η συσκευή σας διαθέτει υποδοχή και οι περισσότερες έχουν), ακόμη και αν δεν έχετε πρόσβαση root στο λειτουργικό σας σύστημα Android. Όπου αποθηκεύονται τα αρχεία ρυθμίζονται εύκολα μέσω μιας επιλογής μενού και το λογισμικό θα μετακινήσει εύκολα τα κατεβασμένα αρχεία σε μια νέα τοποθεσία που θα επιλέξετε.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

 • Προαιρετική αυτόματη εναλλαγή ημέρας/νύχτας
 • Προαιρετική ένδειξη ορίου ταχύτητας, με υπενθύμιση εάν την υπερβείτε
 • Προαιρετική μεγέθυνση χάρτη εξαρτώμενη από την ταχύτητα
 • Μοιραστείτε την τοποθεσία σας έτσι ώστε να μπορούν να σας βρουν οι φίλοι σας

Χαρακτηριστικά ποδηλάτων και πεζών

 • Οι χάρτες περιλαμβάνουν διαδρομές για περπάτημα, πεζοπορία και ποδήλατα, ιδανικά για υπαίθριες δραστηριότητες
 • Ειδικές λειτουργίες δρομολόγησης και εμφάνισης για ποδήλατο και πεζούς
 • Προαιρετικές στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών (λεωφορείο, τραμ, τρένο), συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων γραμμής
 • Προαιρετική εγγραφή ταξιδιού στο τοπικό αρχείο GPX ή σε υπηρεσία σε σύνδεση
 • Προαιρετική ένδειξη ταχύτητας και υψομέτρου
 • Εμφάνιση υψομετρικών γραμμών και σκίαση λόφων (μέσω επιπλέον πρόσθετων)

Τα υψομετρικά δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται (ακόμη) για δρομολόγηση, αλλά μπορούν να ληφθούν υπόψη όταν χρησιμοποιείτε μια εξωτερική μηχανή δρομολόγησης όπως το BRouter

Άμεση συνεισφορά στο OpenStreetMap

 • Αναφορά σφαλμάτων χάρτη
 • Μεταφόρτωση ιχνών GPX στο OSM απευθείας από την εφαρμογή
 • Προσθήκη POI και απευθείας μεταφόρτωση τους στο OSM (ή αργότερα αν είναι εκτός σύνδεσης)
 • Προαιρετική εγγραφή ταξιδιού ακόμα και στη λειτουργία παρασκηνίου (ενώ η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας)

Το OsmAnd είναι μία ενεργή ανάπτυξη ανοικτού κώδικα. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην εφαρμογή, αναφέροντας σφάλματα, βελτιώνοντας τις μεταφράσεις ή κωδικοποιώντας νέες λειτουργίες. Το έργο βρίσκεται σε μια ζωντανή κατάσταση συνεχούς βελτίωσης από όλες αυτές τις μορφές αλληλεπίδρασης προγραμματιστή και χρήστη. Η πρόοδος του έργου βασίζεται επίσης σε οικονομικές συνεισφορές για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της κωδικοποίησης και της δοκιμής νέων λειτουργικών δυνατοτήτων. Με την αγορά του OsmAnd+ βοηθάτε την εφαρμογή να είναι ακόμα πιο εκπληκτική! Είναι επίσης δυνατό να χρηματοδοτήσετε συγκεκριμένα νέα χαρακτηριστικά ή να κάνετε μια γενική δωρεά στο osmand.net.

Ορισμένα προχωρημένα αποσπάσματα πληροφοριών σχετικά με τα δεδομένα διανυσματικών χαρτών εκτός σύνδεσης του OsmAnd

 • αρχεία δεδομένων χάρτη εκτός σύνδεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το OsmAnd έχουν *.obf ως επέκταση αρχείου.
 • στις τελευταίες εκδόσεις αυτών των αρχείων χάρτη περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα διανυσματικών χαρτών, τα POI και οι δείκτες διευθύνσεων για αναζήτηση εκτός σύνδεσης.
 • μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία *.obf, λαμβάνοντας νέα ακατέργαστα δεδομένα OSM για παράδειγμα, μέσω του geofabrik.de ή του cloudmade.com, και στη συνέχεια επεξεργαστείτε αυτά τα αρχεία osm με το OsmAndMapCreator (πρόγραμμα Java για επιτραπέζιο υπολογιστή) που προσφέρεται στην ιστοσελίδα του Osmand στην Google (προσπαθήστε να πάρετε την τελευταία κατασκευαζόμενη έκδοση).
 • όταν έχετε πολλά *.obf αρχεία για μεμονωμένες περιοχές μιας συγκεκριμένης χώρας, μπορείτε να τα συνδυάσετε με το inspector.bat ή το inspector.sh που παραδίδεται με το OsmAndMapCreator. Ξεκινήστε αυτό το κείμενο σε μια γραμμή εντολών χωρίς παραμέτρους για να δείτε όλες τις επιλογές και να προχωρήσετε.
 • Ίσως υπάρχει ένα όνομα δρόμου στα δεδομένα OSM, αλλά το OsmAnd δεν μπορεί να το βρει μέσω της αναζήτησης διεύθυνσης χωρίς σύνδεση; Εκτελέστε τον παραπάνω αναφερόμενο επιθεωρητή με την παράμετρο -v και [nameofyourmapfile].obf> list.txt ... αυτό θα σας δώσει ένα αρχείο κειμένου με όλα τα μέρη που βρίσκονται μέσα σε αυτό το αρχείο obf και όλους τους δρόμους που σχετίζονται με αυτό το μέρος. Έτσι μπορείτε να μάθετε αν η λίστα των οδών του OsmAnd είναι ελλιπής (αυτό μπορεί να έχει πολλούς λόγους, όπως το να λείπουν διοικητικά σύνορα κ.λπ.)

Παραδείγματα κατηγοριών POI του OSM που υποστηρίζονται στο OsmAnd

Όπου οι κατηγορίες POI του OpenStreetMap είναι γνωστό ότι αποδίδονται ή/και μπορούν να αναζητηθούν στο OsmAnd, η αντίστοιχη σελίδα κλειδιού ή ετικέτας πρέπει να υποδεικνύει ότι το OsmAnd το υποστηρίζει.

Συμβάλλετε στο OSM μέσω του OsmAnd

Το OsmAnd υποστηρίζει την άμεση συνεισφορά στη βάση δεδομένων OSM, τόσο σε σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης. Οι διορθώσεις είτε μεταφορτώνονται στη βάση δεδομένων OSM αμέσως, είτε σε λειτουργία εκτός σύνδεσης, πρέπει να μεταφορτωθούν χειροκίνητα αργότερα.

Πρώτα, θα πρέπει να εγγραφείτε στο OSM.

Στη συνέχεια, στο OsmAnd μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Πρόσθετα (Plugins) και ενεργοποιήστε το πρόσθετο Επεξεργασίας OSM (OSM Editing plugin).

Τέλος, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Επεξεργασία OSM και εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του OSM.

Για να προσθέσετε ένα ΡΟΙ

 • Κάντε κλικ (πατήστε παρατεταμένα) σε μια θέση στο χάρτη που θέλετε να εμφανιστεί το POI.
 • Κάντε κλικ στο γκρι πλαίσιο θέσης.
 • Επιλέξτε "Δημιουργία POI".
 • Πληκτρολογήστε τις πληροφορίες σε κάθε πεδίο. Το άλλο πλαίσιο προσθέτει αυτόματα το κλειδί για κάθε επιλεγμένη τιμή.
  • Η προσθήκη της διεύθυνσης εξακολουθεί να είναι δύσχρηστη, αλλά μπορεί να γίνει.
  • Επιλέξτε "Προχωρημένη Λειτουργία".
  • Επιλέξτε "Προσθήκη Ετικέτας".
  • Πληκτρολογήστε "A" στο πλαίσιο ετικέτας. Δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πεδίο, οπότε πρέπει απλώς να θυμάστε σε ποιο σημείο είναι κάθε τιμή.
  • Πληκτρολογήστε την τιμή.
 • Κάντε κλικ στην Δέσμευση.

Για καταγράψετε και να υποβάλετε ίχνη GPX

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Πρόσθετα και ενεργοποιήστε το πρόσθετο Καταγραφή των ταξιδιών σας.
 • Πηγαίνετε στο χάρτη και πατήστε το κουμπί με την ετικέτα GPX στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, κάτω από το κουμπί με το δορυφορικό πιάτο. Αυτό θα ξεκινήσει την καταγραφή του ταξιδιού σας.
 • Όταν ολοκληρώσετε το ταξίδι σας, πατήστε ξανά το κουμπί για να σταματήσετε την καταγραφή.
 • Μεταβείτε στο "Τα μέρη μου" > Όλα τα ίχνη.
 • Βρείτε το καταγεγραμμένο ίχνος και κάντε κλικ στο μενού του (3 κουκκίδες στη δεξιά πλευρά)
 • Επιλέξτε Εξαγωγή
 • Επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες εάν απαιτείται και κάντε κλικ στο ΝΑΙ

Στιγμιότυπα οθόνης

Το OsmAnd για το Android

Κύριο μενού (ξεπερασμένο)
Πλοήγηση αυτοκινήτου
Περιηγητική όψη με Σκίαση λόφων (ξεπερασμένο)
Λήψη χαρτών εκτός σύνδεσης
Λεπτομέρειες διαδρομής
Επιλογή / δημιουργία POI (εκτός σύνδεσης)
Αναζήτηση διεύθυνσης (εκτός σύνδεσης)
Κοντινά POI με ώρες λειτουργίας
Αναζήτηση δημόσιων συγκοινωνιών
Εμφάνιση / μετακίνηση συντεταγμένων
Ιστορικό αναζήτησης
Σιδηροδρομικά σήματα από το OpenRailwayMap ως επικάλυψη
Λειτουργία πεζών με προβολή κατεύθυνσης
Δείτε / επεξεργαστείτε σφάλματα του OSM
Δείτε / επεξεργάζεται τα POIς/μεταφορών του OSM πάνω στον χάρτη

Το OsmAnd για το iOS

2D επισκόπηση χάρτη
3D επισκόπηση χάρτη
Αποτελέσματα αναζήτησης

Προσαρμογή του OsmAnd

Δημιουργήστε τους δικούς σας χάρτες

Δείτε τα θέματα βοήθειας Πώς να προετοιμάσετε τα δικά σας δεδομένα για χρήση εκτός λειτουργίας και το OsmAndMapCreator

Στυλ προσαρμοσμένης εμφάνισης

Το OsmAnd περιέχει ήδη ένα πλήθος εξειδικευμένων στυλ Χαρτών, από την οθόνη του χάρτη, χτυπήστε το κουμπί μενού της συσκευής, επιλέξτε "Ορισμός προβολής" και στη συνέχεια "Ρύθμιση οθόνης", παραδείγματα αποτελούν το στυλ του χάρτη "Περιήγηση στα αξιοθέατα" (Touring view) επιτρέποντας κάποιες προχωρημένες επιλογές για πεζοπορία και ταξίδια με ποδήλατο ή το στυλ χάρτη "Χειμώνας+σκι" (Winter+ski) για εκδρομές σκι.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε το δικό σας στυλ χάρτη. Αυτό είναι λίγο περίπλοκο, παρακαλούμε δείτε το φόρουμ μας, τις σελίδες μας Howto και ξεκινήστε από το εξάρτηση από το πρότυπο απόδοσης. Επεξεργαστείτε το αρχείο όπως θέλετε, μετονομάστε το σε XXX.render.xml και τοποθετήστε το στη συσκευή σας στο /sdcard/osmand/rendering. Στη συνέχεια, στο Osmand επιλέξτε το XXX κάτω από το "Στυλ Χάρτη".

Προβολή σε υπολογιστή των χαρτών OsmAnd

Μια πρώιμη έκδοση ενός προγράμματος προβολής σε υπολογιστή για τους χάρτες OsmAnd μπορεί να μεταφορτωθεί από το Sourceforge: https://sourceforge.net/p/offroadosm/wiki/Home/

Βοηθήματα και εξωτερικοί σύνδεσμοι

 • BBBike.org extract service προσφέρει χάρτες OsmAnd για μια περιοχή της επιλογής σας, εβδομαδιαίες ενημερώσεις