Ca:Key:building

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg building
Emptyhouse.jpg
Descripció
Per delimitar el perímetre d'un edifici. Edit this description in the wiki page. Edit this description in the data item.
Representació a OSM Carto
Area building=yes.png
Grup: Artificial
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Valors documentats: 93
Implica

area=yes

Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal

Wikidata

L'etiqueta building s'utilitza per marcar un element donat com a edifici. L'ús més bàsic és building=yes, però el valor es pot usar per classificar el tipus d'edifici. Cal tenir en compte que no és el mateix el tipus que l'ús actual (etiquetatge usant building:use=*). Per exemple, l'edifici d'un hospital que hagi estat abandonat o tornat a utilitzar com a mercat, continua sent un building=hospital, i per als hospitals actius s'utilitza amenity=hospital.

Ús

Vegeu Edificis

La clau building s'usa per marcar àrees com a edificis, tant individualment com per grup d'edificis. Per a més detalls sobre com són marcats i representats els edificis: Edificis (en espanyol).

Nota sobre la utilització d'aquesta etiqueta en nodes: encara que els edificis es representen millor pel seu perímetre (una via tancada o una relació de multipolígon), OSM treballa per iteració i algunes zones del món no tenen bones imatges aèries o dades públiques que ofereixin el perímetre dels edificis. En aquest cas, els edificis com a nodes seran tolerats fins a tenir disponibles millors fonts d'informació. [1]

Valors

Edificis

A continuació es detallen els valors que poden acompanyar la clau building per descriure el tipus d'edifici. Vegeu Edificios per a més informació i man_made=* per a altres estructures.

Clau Valor Element Comentaris Foto

Residencial

building apartments àrea [W] Apartaments, edifici d'habitatges, usualment en pisos separats. Pot tenir locals comercials a nivell de carrer. Usar building:levels=* per al nombre total de pisos (altures).
Apartments6levels.png
building bungalow àrea [W] Bungalou, casa petita d'una única planta que s'acostuma a construir en indrets destinats al descans.
Bungalow2.jpg
building cabin àrea [W] Cabanya. És una casa petita, normalment construïda toscament amb l'exterior de fusta i situada en zones rurals.
Koch Cabin.JPG
building detached àrea [W] Habitatge unifamiliar, edifici residencial independent, normalment habitat per una única família.
Residential House USA.JPG
building dormitory àrea Un edifici compartit, però les habitacions no (per exemple: una [W] residencia universitària, alternativament podria usar building=residential i residential=university).
Nota: ¿Podria usar-se millor Hall of Residence ([W] Albergue juvenil o hostel (en espanyol)?.
Belgrade Dormitory.jpg
building farm àrea Edifici residencial a una granja. Per als altres edificis usi building=farm_auxiliary, building=barn, … Si la seva casa de pagès s'assembla a una casa residencial normal, aleshores pot etiquetar-la també com building=house. Vegi també landuse=farmyard.
Studna před č.1.,Holašovice.JPG
building ger àrea A permanent or seasonal round yurt or ger.
Gurvger.jpg
building hotel àrea [W] Hotel, edifici dissenyat amb habitacions separades per allotjar-se per dies. Normalment s'usa juntament amb tourism=hotel per etiquetar al total de la instal-lació hotelera (incloent zones recreatives i aparcaments).
Hcom 1097758 7 b.jpg
building house àrea Una unitat que s'utilitzi com a habitatge unifamiliar. Els habitatges que formen un apariament o un grup adossat (building=terrace), han de compartir al menys dos nodes entre elles, definint la paret mitgera entre les propietats.
Emptyhouse.jpg
building houseboat àrea [W] Casa flotante, bot usat principalment com a habitatge.
Houseboat- Dal Lake, srinagar Kashmir.JPG
building residential àrea Etiqueta genèrica per referir-se a un edifici destinat principalment a fins residencials. Quan disposi de més detall consideri etiquetar una o més zones com building=apartments, building=house, building=terrace o building=detached.
Timarpur Residential Complex.jpg
building semidetached_house àrea A residential house that shares a common wall with another on one side. Typically called a "duplex" in American English.
Semi-detached houses in West Street - geograph.org.uk - 788755.jpg
building static_caravan àrea [W] Habitatge mòbil, casa mòbil deixada en un lloc concret de forma permanent o semipermanentment.
67elcona.JPG
building terrace àrea Adossats, àrea que descriu una filera d'habitatges unifamiliars pegats unes a les altres que, normalment, cadascuna té la seva pròpia entrada. Podria definir cada habitatge amb building=house.
Terraced housing.png

Commercial

building commercial àrea Un edifici comercial sense una activitat específica, no necessàriament oficines. Consideri etiquetar l'àrea amb landuse=commercial. Si fonamentalment es tracta de comerços utilitzi retail=*.
Sheraton Grande Tokyo Bay Hotel.jpg
building industrial àrea Edifici on té lloc algun procés industrial. Usi building=warehouse si el propòsit és d'emmagatzematge i/o distribució. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, podria ser marcat com landuse=industrial, al costat de industrial=* per especificar el tipus d'indústria.
Eley Industrial Estate1.JPG
building kiosk àrea [W] Quiosc, petit edifici al detall.
Kiosk germany.jpg
building office àrea Un edifici d'oficines. Usi office=* per especificar el tipus d'oficina. Consideri etiquetar l'àrea amb landuse=commercial. Si fonamentalment es tracta de comercis utilitzi retail=*.
Buildingoffices.png
building retail àrea Un edifici usat principalment per a venda de productes al públic. Podria usar shop=* per identificar els béns. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, podria ser marcat amb landuse=retail.
Macys dep store.JPG
building supermarket area Supermercat, gran àrea de venda auto-servei.
Comet - geograph.org.uk - 304074.jpg
building warehouse àrea Edifici destinat principalment a l'emmagatzematge de productes com a part d'un sistema de distribució.
Eigtveds Pakhus, Copenhagen warehouse.jpg

Religiós

building cathedral àrea Edifici construït com a [W] Catedral. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Saint Vitus Cathedral in Prague, Czech Republic.jpg
building chapel àrea Edifici construït com a [W] Capella. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Andachtskapelle des Moorbad Gmös.jpg
building church àrea Un edifici on tenen lloc cerimònies o culte religiós. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Churchstcl.jpg
building monastery àrea Edifici construït com a [W] monestir.
Klasztor2.jpg
building mosque àrea [W] Mesquita. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Khadija-Moschee (Berlin).jpg
building presbytery àrea A building where priests live and work.
building religious àrea Edifici religiós sense especificar. Si és possible, utilitzeu valors més concrets.
Religious syms.svg
building shrine àrea Edifici construït com a [W] Santuari. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious. Consideri historic=wayside_shrine si és un petit edifici.
Heiligenhäuschen.JPG
building synagogue àrea Edifici construït com a [W] Sinagoga. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Synagogue Florence Italy.JPG
building temple àrea Edifici que va ser construït com a [W] Temple. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Hephaistos.temple.AC.02.jpg

Cívic/infraestructures

building bakehouse àrea Edifici per enfornar pa, fleca. Sovint s'utilitza juntament amb un altre node de tipus amenity=baking_oven i oven=wood_fired.
Backhaus-amstetten-dorf.jpg
building civic àrea Edifici per a equipament o activitats d'oci de caràcter cívic. Com per exemple centre comunitari, biblioteca, lavabos públics, centre esportiu, piscina, ajuntament etc. S'usa al costat de amenity=* o leisure=* per facilitar més detall. Vegeu també building=public.
Scarborough Civic Centre.jpg
building fire_station àrea A building constructed as fire station, i.e. to house fire fighting equipment and officers, regardless of current use. Add amenity=fire_station on the grounds for an active fire station.
Blacktown Fire Station - Flickr - Highway Patrol Images.jpg
building government àrea Edifici governamental en general, incloent secretaries municipals i provincials, agències i departaments governamentals, ajuntaments i parlaments regionals.
Ministerio de Defensa Argentina Edificio Libertador.jpg
building hospital àrea Un edifici que forma part d'un [W] Hospital. Utilitzi amenity=hospital per identificar els terrenys de l'hospital.
Hospital.png
building public àrea Edifici públic. No usi amenity=public_building.
Dominion Public Building.JPG
building toilets àrea Edifici de lavabos.
Shui Tau Tsuen Public Toilet (YL-175) 2014.JPG
building train_station àrea Edifici que és o forma part d'una [W] Estació de ferrocarril o de trens.
Dobrepolje train station.jpg
building transportation àrea Edifici relacionat amb el transport públic. Probablement voldràs etiquetar-lo també amb el tipus de transport en concret, per exemple public_transport=station. Observa que hi ha una etiqueta específica per a estació de tren, building=train_station.
Kusatsu-Onsen Bus Station.jpg
building kindergarten àrea Per a qualsevol edifici genèric d'una guarderia o parvulari. Els edificis amb ús específic (gimnàs, menjador, etc) s'haurien etiquetar amb el seu ús. Usi amenity=kindergarten per al perímetre del recinte del parvulari.
Unterhaus keilhau.jpg
building school àrea Edifici d'ús genèric a una [W] Escola o col-legi. Els edificis d'ús específic, per exemple esports, salons, etc., podrien ser etiquetats segons el seu propòsit. Tots els terrenys, inclòs l'edifici, acostumen a ser etiquetats com amenity=school.
Convent School's Pippal - Convent School Rawalpindi.jpg
building university àrea Un edifici que és o forma part d'una universitat. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, acostuma a ser marcat amb amenity=university.
University College Oxford.jpg
building college àrea A college building. Use amenity=college on the whole college area to represent the college as an institution.
(1)Hornsby TAFE.jpg

Agricultural/plant production

building barn àrea [W] Pallissa o graner, edifici agrícola usat com a magatzem i lloc de treball cobert.
EJFrykBarn.jpg
building conservatory àrea Edifici o espai amb parets i sostre de vidre o lona a manera de galeria o porxo tancat, utilitzat com a  hivernacle,  solárium(en) o  jardín de invierno(en). Per a espais destinats en exclusiva al cultiu de plantes, vegeu building=greenhouse.
Phipps Conservatory winter 2015 welcome center.jpg
building cowshed àrea [W] Estable, construcció per a albergar vaques, normalment és en granges.
Cowhouse Hrazany2.jpg
building farm_auxiliary àrea Edifici auxiliar d'una granja que no és un habitatge. Usa 'farm' o 'house' per a l'habitatge de la granja.
Horseshoe Barn.jpg
building greenhouse àrea [W] Hivernacle, edifici cobert de cristall o plàstic destinat a cultivar plantes. Usi landuse=greenhouse_horticulture per a la zona on estigui ubicat.
Greenhouse 1.JPG
building slurry_tank àrea A circular building built to hold a liquid mix of primarily animal excreta (also known as slurry).
Gylletank30m.jpg
building stable àrea [W] Establo, lloc on s'allotja els cavalls.
Häststall Elfviks gård dec 2008.jpg
building sty àrea [W] Pocilga, porquerola, cortiella, cort de porcs o cort. Edificació per a la cria de porcs doméstics, normalment està ubicat a les granjes.
Schweinehütten.jpg

Sports

building grandstand àrea Tribuna, l'estand principal, generalment amb teulada, que ofereix la millor vista als espectadors en hipòdroms o camps esportius.
Grandstand, Cluden Racecourse, 2000.jpg
building pavilion àrea Pavelló esportiu amb vestuaris, àrees d'emmagatzematge i possibilitat de crear espai per a funcions i esdeveniments. Eviti utilitzar aquest terme per a altres estructures conegudes com a pavellons pels arquitectes (vegeu [W] pabellón)
LeytonCricketGround.JPG
building riding_hall àrea Edifici construït com a pista d'equitació.
Ehem. Landgestüt Landshut Reithalle.JPG
building sports_hall àrea Un edifici construït com a pavelló esportiu.
Kruunupyy sports hall 2017.jpg
building stadium àrea L'edifici d'un [W] Estadi.
Nepstadion1.jpg

Storage

building hangar àrea [W] Hangar, edifici usat per guardar avions, helicòpters o naus espacials. Si és apropiat afegeixi aeroway=hangar.
IMPA hangar.jpg
building hut àrea [W] Chozo o Barraca. Un refugi petit i rudimentari, a manera de barraca o cabanya.
Kennedy's hut edit.jpg
building shed àrea [W] Tinglado, cobert, teulaven, Cabanya de jardí.

estructura simple, d'una única planta, en un jardí posterior o en una parcel·la, que s'utilitza per a l'emmagatzematge, per a les afeccions, o com un taller.

Schuppen 7235.jpg

Cars

building carport àrea Una cotxera és una estructura utilitzada per oferir protecció limitada als vehicles, generalment cotxes, dels elements. A diferència de moltes estructures, una cotxera no té quatre parets, per regla general en té una o dues.
Carport-gewölbt.jpg
building garage àrea [W] Garajeper guardar o aparcar un o uns quants vehicles, generalment del mateix amo. Vegeu building=garages per a edificis més grans, compartits i amb capacitat per a més vehicles.
Two-Car Garage.jpg
building garages àrea Edifici amb un gran nombre de places d'aparcament per a diferents propietaris o per llogar. Pot tenir diversos pisos. Vegeu building=garage.
Landbouwstraat garages.jpg
building parking àrea Estructura construïda expressament per aparcar vehicles.
Gießen-Uniklinik-Parkhaus.jpg

Power/technical buildings

building digester àrea Un digestor és un bioreactor per a la producció de biogàs a partir de biomassa.
2012-05-13 Nordsee-Luftbilder DSCF8567.jpg
building service àrea Edifici de servei, normalment és petit i equipat amb alguna maquinària com ara bombes o transformadors.
Service building.png
building transformer_tower àrea Torre transformador, edifici característic, alt, en què hi ha instal·lat un transformador de distribució que es connecta a una línia elèctrica aèria de mitja tensió. Molt sovint la línia ha estat enterrada, però l'edifici continua treballant com a subestació, si aquest és el cas, es podrien usar també les etiquetes power=substation i substation=minor_distribution.
OesterSkovVejHad.jpg
building water_tower àrea Torre per emmagatzemar aigua.
Bad Schwartau - Wasserturm.JPG

Altres

building military àrea A military building. Also use military=*.
building bunker àrea [W] Búnquer, edifici reforçat amb propòsit militar o defensiu. Vegeu military=bunker.
Slavonický les, bunkr 01.jpg
building bridge àrea Edifici usat com a pont. Pot representar també una casa de guarda d'un pont llevadís. Miri també bridge=yes per a highway=*. No ho usi per marcar ponts (el seu contorn), per a aquest propòsit usa man_made=bridge.
Münster, LVM -- 2017 -- 6368.jpg
building castle àrea A building constructed as a castle. Can be further specified with historic=castle + castle_type=*.
Będzin. Zamek3.JPG
building construction àrea Usat per a edificis en construcció. Per indicar el destí final de l'edifici usi construction=*.
Riga, stavba.jpg
building container àrea For a container used as a permanent building. Do not map containers placed temporarily, for example used in shipping or construction.
Sparkasse Jena SB-Container.jpg
building tent àrea For a permanently placed tent. Do not map tents placed temporarily.
Krytá jízdárna Hipoterapie - Pirueta 09.jpg
building gatehouse àrea An entry control point building, spanning over a highway that enters a city or compound.
Gatehouse-abdij van park-inside.jpg
building roof àrea Estructura que consisteix en una teulada subjectada amb pilars i amb els laterals oberts (per exemple: el que cobreix els sortidors a les gasolineres o un refugi contra la pluja).
Preem Karlskrona.jpg
building ruins àrea [W] Ruinas, restes de construccions antigues o edificis construïts com a ruïnes (per exemple, ruïnes falses a un jardí), per a un altre tipus de ruïnes, vegeu ruins=*. Per a una casa, poble o un altre edificii abandonat, vegeu abandoned=*.
ARZAKAN Ghuki Monastery Եկեղեցական համալիր «Գհուկի վանք» (Բոլորահար) 12.JPG
building tree_house àrea An accommodation, often designed as a small hut, sometimes also as a room or small apartment. Built on tree posts or on a natural tree. A tree house has no contact with the ground. Access via ladders, stairs or bridgeways.
Proper tree house.jpg
building yes àrea S'usa si no és possible determinar un valor més concret per a l'edifici.
building user defined node àrea Els valors més comuns segons Taginfo, generalment tipus d'edificacions.

Atributs addicionals

entrance yes | main | exit | service | emergency node Entrada a un edifici. Ha de ser un node al perímetre de l'edifici. Molt útil en aplicacions d'encaminament juntament amb addr=*. substitueix l'etiqueta en desús building=entrance.
SF City Hall door.JPG
height number node àrea Altura de l'edifici en metres
Height.png
building:flats number node àrea The number of residential units (flats, apartments) in an apartment building (building=apartments), residential building (building=residential), house (building=house), detached house (building=detached) or similar building.
building:levels number node àrea Nombre de pisos o plantes d'un edifici.
Building-levels.png
building:max_level number àrea maximum indoor level (floors) in the building as used in the Simple Indoor Tagging scheme
building:min_level number àrea minimum indoor level (floors) in the building as used in the Simple Indoor Tagging scheme
non_existent_levels number àrea Nivells interiors (pisos) que no existeixen a l'edifici, tal i com s'utilitza a l'esquema de etiquetatge dinterior senzill.
start_date date node àrea The (approximated) date when the building was finished.
Connel bridge plate.jpg
building:fireproof yes | no node àrea [W] Construcción ignífuga.
soft_storey yes | no | reinforced node àrea A building where any one level is significantly more flexible (less stiff) than those above and below it

This table is a wiki template with a default description in English. Editable here. La traducció de la descripció en espanyol es pot editar aquí.


Possibles Errors d'Etiquetatge

Si coneixeu llocs amb aquesta etiqueta, verifiqueu si poguessin ser etiquetats amb una altra diferent.
Les edicions automàtiques estan extremadament desaconsellades llevat que realment sapigueu el que esteu fent!

Notes

  1. Tingui en compte que els edificis com a nodes no es representen en la cartografia estàndard de l'OSM. https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto/issues/806

Vegeu també