Ca:Key:building

From OpenStreetMap Wiki
Jump to navigation Jump to search
Public-images-osm logo.svg building
Emptyhouse.jpg
Descripció
Per delimitar el perímetre d'un edifici. Edit this description in the wiki page. Edit this description in the data item.
Representació a OSM Carto
Area building=yes.png
Grup: edificis
Fet servir en aquests elements
es pot usar en nodesno es pot usar en vieses pot usar en àreesno es pot usar en relacions
Valors documentats: 5
Implica
Combinacions útils
Estat: aprovadaPage for proposal

L'etiqueta building es fa servir per marcar un element donat com a edifici. L'ús més bàsic és building=yes, però el valor es pot usar per classificar el tipus d'edifici. Cal tenir en compte que no és el mateix el tipus que l'ús actual (etiquetatge usant building:use=*). Per exemple, l'edifici d'un hospital que hagi estat abandonat o tornat a utilitzar com a mercat, continua sent un building=hospital, i per als hospitals actius s'utilitza amenity=hospital.

Ús

Vegeu Edificis

La clau building s'usa per marcar àrees com a edificis, tant individualment com per grup d'edificis. Per a més detalls sobre com són marcats i representats els edificis: Edificis (en espanyol).

Nota sobre la utilització d'aquesta etiqueta en nodes: encara que els edificis es representen millor pel seu perímetre (una via tancada o una relació de multipolígon), OSM treballa per iteració i algunes zones del món no tenen bones imatges aèries o dades públiques que ofereixin el perímetre dels edificis. En aquest cas, els edificis com a nodes seran tolerats fins a tenir disponibles millors fonts d'informació. [1]

Valors

Edificis

A continuació es detallen els valors que poden acompanyar la clau building per descriure el tipus d'edifici. Vegeu Edificios per a més informació i man_made=* per a altres estructures.

Clau Valor Comentaris Foto

Residencial

building apartments [W] Apartaments, edifici d'habitatges, usualment en pisos separats. Pot tenir locals comercials a nivell de carrer. Usar building:levels=* per al nombre total de pisos (altures).
Apartments6levels.png
building barracks Buildings built to house military personnel or laborers.
Barracks-sweden.jpg
building bungalow [W] Bungalou, casa petita d'una única planta que s'acostuma a construir en indrets destinats al descans.
Bungalow2.jpg
building cabin [W] Cabanya. És una casa petita, normalment construïda toscament amb l'exterior de fusta i situada en zones rurals.
Koch Cabin.JPG
building detached [W] Habitatge unifamiliar, edifici residencial independent, normalment habitat per una única família.
Residential House USA.JPG
building dormitory Un edifici compartit, però les habitacions no (per exemple: una [W] residencia universitària, alternativament podria usar building=residential i residential=university).
Nota: ¿Podria usar-se millor Hall of Residence ([W] Albergue juvenil o hostel (en espanyol)?.
Belgrade Dormitory.jpg
building farm Edifici residencial a una granja. Per als altres edificis usi building=farm_auxiliary, building=barn, … Si la seva casa de pagès s'assembla a una casa residencial normal, aleshores pot etiquetar-la també com building=house. Vegi també landuse=farmyard.
Studna před č.1.,Holašovice.JPG
building ger A permanent or seasonal round yurt or ger.
Gurvger.jpg
building hotel [W] Hotel, edifici dissenyat amb habitacions separades per allotjar-se per dies. Normalment s'usa juntament amb tourism=hotel per etiquetar al total de la instal-lació hotelera (incloent zones recreatives i aparcaments).
Hcom 1097758 7 b.jpg
building house Una unitat que s'utilitzi com a habitatge unifamiliar. Els habitatges que formen un apariament o un grup adossat (building=terrace), han de compartir al menys dos nodes entre elles, definint la paret mitgera entre les propietats.
Emptyhouse.jpg
building houseboat [W] Casa flotante, bot usat principalment com a habitatge.
Houseboat- Dal Lake, srinagar Kashmir.JPG
building residential Etiqueta genèrica per referir-se a un edifici destinat principalment a fins residencials. Quan disposi de més detall consideri etiquetar una o més zones com building=apartments, building=house, building=terrace o building=detached.
Buchengasse 19.JPG
building semidetached_house A residential house that shares a common wall with another on one side. Typically called a "duplex" in American English.
Semi-detached houses in West Street - geograph.org.uk - 788755.jpg
building static_caravan [W] Habitatge mòbil, casa mòbil deixada en un lloc concret de forma permanent o semipermanentment.
67elcona.JPG
building stilt_house A building raised on piles over the surface of the soil or a body of water
Inle-Yawnghwe.jpg
building terrace Adossats, àrea que descriu una filera d'habitatges unifamiliars pegats unes a les altres que, normalment, cadascuna té la seva pròpia entrada. Podria definir cada habitatge amb building=house.
Terraced housing.png
building tree_house An accommodation, often designed as a small hut, sometimes also as a room or small apartment. Built on tree posts or on a natural tree. A tree house has no contact with the ground. Access via ladders, stairs or bridgeways.
Proper tree house.jpg
building trullo A stone hut with a conical roof.
Alberobello BW 2016-10-16 13-43-03.jpg

Commercial

building commercial Un edifici comercial sense una activitat específica, no necessàriament oficines. Consideri etiquetar l'àrea amb landuse=commercial. Si fonamentalment es tracta de comerços utilitzi retail=*.
Sheraton Grande Tokyo Bay Hotel.jpg
building industrial Edifici on té lloc algun procés industrial. Usi building=warehouse si el propòsit és d'emmagatzematge i/o distribució. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, podria ser marcat com landuse=industrial, al costat de industrial=* per especificar el tipus d'indústria.
Eley Industrial Estate1.JPG
building kiosk [W] Quiosc, petit edifici al detall.
Kiosk germany.jpg
building office Un edifici d'oficines. Usi office=* per especificar el tipus d'oficina. Consideri etiquetar l'àrea amb landuse=commercial. Si fonamentalment es tracta de comercis utilitzi retail=*.
TLV Train Tower 1.jpg
building retail Un edifici usat principalment per a venda de productes al públic. Podria usar shop=* per identificar els béns. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, podria ser marcat amb landuse=retail.
Macys dep store.JPG
building supermarket Supermercat, gran àrea de venda auto-servei.
Comet - geograph.org.uk - 304074.jpg
building warehouse Edifici destinat principalment a l'emmagatzematge de productes com a part d'un sistema de distribució.
Copenhagen warehouse.jpg

Religiós

building religious Edifici religiós sense especificar. Si és possible, utilitzeu valors més concrets.
Religious syms.svg
building cathedral Edifici construït com a [W] Catedral. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Saint Vitus Cathedral in Prague, Czech Republic.jpg
building chapel Edifici construït com a [W] Capella. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Andachtskapelle des Moorbad Gmös.jpg
building church Un edifici on tenen lloc cerimònies o culte religiós. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Churchstcl.jpg
building kingdom_hall A building that was built as a  Kingdom Hall. Often used in conjunction with amenity=place_of_worship, religion=christian, denomination=jehovahs_witness and landuse=religious for the grounds where it is in current use.
Kingdom Hall of Joehovah's Witnesses, 11 Monmouth Road, London.jpg
building monastery Edifici construït com a [W] monestir.
Klasztor2.jpg
building mosque [W] Mesquita. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Khadija-Moschee (Berlin).jpg
building presbytery A building where priests live and work.
St. Joseph's Church, Cardiff - Presbytery.jpg
building shrine Edifici construït com a [W] Santuari. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious. Consideri historic=wayside_shrine si és un petit edifici.
Heiligenhäuschen.JPG
building synagogue Edifici construït com a [W] Sinagoga. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Synagogue Florence Italy.JPG
building temple Edifici que va ser construït com a [W] Temple. Per als terrenys que són en l'actualitat en ús, així com el propi edifici, usi amenity=place_of_worship, religion=*, denomination=* i landuse=religious.
Hephaistos.temple.AC.02.jpg

Cívic/infraestructures

building bakehouse Edifici per enfornar pa, fleca. Sovint s'utilitza juntament amb un altre node de tipus amenity=baking_oven i oven=wood_fired.
Backhaus-amstetten-dorf.jpg
building bridge Edifici usat com a pont. Pot representar també una casa de guarda d'un pont llevadís. Miri també bridge=yes per a highway=*. No ho usi per marcar ponts (el seu contorn), per a aquest propòsit usa man_made=bridge.
Münster, LVM -- 2017 -- 6368.jpg
building civic Edifici per a equipament o activitats d'oci de caràcter cívic. Com per exemple centre comunitari, biblioteca, lavabos públics, centre esportiu, piscina, ajuntament etc. S'usa al costat de amenity=* o leisure=* per facilitar més detall. Vegeu també building=public.
Scarborough Civic Centre.jpg
building college A college building. Use amenity=college on the whole college area to represent the college as an institution.
(1)Hornsby TAFE.jpg
building fire_station A building constructed as fire station, i.e. to house fire fighting equipment and officers, regardless of current use. Add amenity=fire_station on the grounds for an active fire station.
Blacktown Fire Station - Flickr - Highway Patrol Images.jpg
building government Edifici governamental en general, incloent secretaries municipals i provincials, agències i departaments governamentals, ajuntaments i parlaments regionals.
Ministerio de Defensa Argentina Edificio Libertador.jpg
building gatehouse An entry control point building, spanning over a highway that enters a city or compound.
Gatehouse-abdij van park-inside.jpg
building hospital Un edifici que forma part d'un [W] Hospital. Utilitzi amenity=hospital per identificar els terrenys de l'hospital.
Hospital.png
building kindergarten Per a qualsevol edifici genèric d'una guarderia o parvulari. Els edificis amb ús específic (gimnàs, menjador, etc) s'haurien etiquetar amb el seu ús. Usi amenity=kindergarten per al perímetre del recinte del parvulari.
Unterhaus keilhau.jpg
building museum A building which was designed as a museum.
GD-EG-Caire-Musée007.JPG
building public Edifici públic. No usi amenity=public_building.
Dominion Public Building.JPG
building school Edifici d'ús genèric a una [W] Escola o col-legi. Els edificis d'ús específic, per exemple esports, salons, etc., podrien ser etiquetats segons el seu propòsit. Tots els terrenys, inclòs l'edifici, acostumen a ser etiquetats com amenity=school.
Convent School's Pippal.JPG
building toilets Edifici de lavabos.
Shui Tau Tsuen Public Toilet (YL-175) 2014.JPG
building train_station Edifici que és o forma part d'una [W] Estació de ferrocarril o de trens.
Dobrepolje train station.jpg
building transportation Edifici relacionat amb el transport públic. Probablement voldràs etiquetar-lo també amb el tipus de transport en concret, per exemple public_transport=station. Observa que hi ha una etiqueta específica per a estació de tren, building=train_station.
Kusatsu-Onsen Bus Station.jpg
building university Un edifici que és o forma part d'una universitat. Tot l'àrea, inclòs l'edifici, acostuma a ser marcat amb amenity=university.
University College Oxford.jpg

Agricultural/plant production

building barn [W] Pallissa o graner, edifici agrícola usat com a magatzem i lloc de treball cobert.
EJFrykBarn.jpg
building conservatory Edifici o espai amb parets i sostre de vidre o lona a manera de galeria o porxo tancat, utilitzat com a  hivernacle,  solárium(en) o  jardín de invierno(en). Per a espais destinats en exclusiva al cultiu de plantes, vegeu building=greenhouse.
Phipps Conservatory winter 2015 welcome center.jpg
building cowshed [W] Estable, construcció per a albergar vaques, normalment és en granges.
Cowhouse Hrazany2.jpg
building farm_auxiliary Edifici auxiliar d'una granja que no és un habitatge. Usa 'farm' o 'house' per a l'habitatge de la granja.
Horseshoe Barn.jpg
building greenhouse [W] Hivernacle, edifici cobert de cristall o plàstic destinat a cultivar plantes. Usi landuse=greenhouse_horticulture per a la zona on estigui ubicat.
Greenhouse 1.JPG
building slurry_tank A circular building built to hold a liquid mix of primarily animal excreta (also known as slurry).
Gylletank30m.jpg
building stable [W] Establo, lloc on s'allotja els cavalls.
Horse stable - Middletown.jpg
building sty [W] Pocilga, porquerola, cortiella, cort de porcs o cort. Edificació per a la cria de porcs doméstics, normalment està ubicat a les granjes.
Schweinehütten.jpg
building livestock A building for housing/rising other livestock (apart from cows, horses or pigs covered above), or when the livestock changes.

Sports

building grandstand Tribuna, l'estand principal, generalment amb teulada, que ofereix la millor vista als espectadors en hipòdroms o camps esportius.
Grandstand, Cluden Racecourse, 2000.jpg
building pavilion Pavelló esportiu amb vestuaris, àrees d'emmagatzematge i possibilitat de crear espai per a funcions i esdeveniments. Eviti utilitzar aquest terme per a altres estructures conegudes com a pavellons pels arquitectes (vegeu [W] pabellón)
LeytonCricketGround.JPG
building riding_hall Edifici construït com a pista d'equitació.
Ehem. Landgestüt Landshut Reithalle.JPG
building sports_hall Un edifici construït com a pavelló esportiu.
Kruunupyy sports hall 2017.jpg
building sports_centre A building that was built as a sports centre.
Goodwin Sports Centre.jpg
building stadium L'edifici d'un [W] Estadi.
Nepstadion1.jpg

Storage

building allotment_house A small outbuilding for short visits in a allotment garden.
Schrebergarten.jpg
building boathouse A boathouse is a building used for the storage of boats.
Boathouse at Camp Wild Air, Upper St Regis Lake, NY.jpg
building hangar [W] Hangar, edifici usat per guardar avions, helicòpters o naus espacials. Si és apropiat afegeixi aeroway=hangar.
IMPA hangar.jpg
building hut [W] Chozo o Barraca. Un refugi petit i rudimentari, a manera de barraca o cabanya.
Kennedy's hut edit.jpg
building shed [W] Tinglado, cobert, teulaven, Cabanya de jardí.

estructura simple, d'una única planta, en un jardí posterior o en una parcel·la, que s'utilitza per a l'emmagatzematge, per a les afeccions, o com un taller.

Schuppen 7235.jpg

Cars

building carport Una cotxera és una estructura utilitzada per oferir protecció limitada als vehicles, generalment cotxes, dels elements. A diferència de moltes estructures, una cotxera no té quatre parets, per regla general en té una o dues.
Carport-gewölbt.jpg
building garage [W] Garajeper guardar o aparcar un o uns quants vehicles, generalment del mateix amo. Vegeu building=garages per a edificis més grans, compartits i amb capacitat per a més vehicles.
Two-Car Garage.jpg
building garages Edifici amb un gran nombre de places d'aparcament per a diferents propietaris o per llogar. Pot tenir diversos pisos. Vegeu building=garage.
Landbouwstraat garages.jpg
building parking Estructura construïda expressament per aparcar vehicles.
Gießen-Uniklinik-Parkhaus.jpg

Power/technical buildings

building digester Un digestor és un bioreactor per a la producció de biogàs a partir de biomassa.
2012-05-13 Nordsee-Luftbilder DSCF8567.jpg
building service Edifici de servei, normalment és petit i equipat amb alguna maquinària com ara bombes o transformadors.
Service building.png
building tech_cab Small prefabricated cabin structures for the air-conditioned accommodation of different technology.
Telenor DSLAM and BTS oslo IMG 9499.JPG
building transformer_tower Torre transformador, edifici característic, alt, en què hi ha instal·lat un transformador de distribució que es connecta a una línia elèctrica aèria de mitja tensió. Molt sovint la línia ha estat enterrada, però l'edifici continua treballant com a subestació, si aquest és el cas, es podrien usar també les etiquetes power=substation i substation=minor_distribution.
OesterSkovVejHad.jpg
building water_tower Torre per emmagatzemar aigua.
Bad Schwartau - Wasserturm.JPG
building storage_tank Storage tanks are containers that hold liquids
Pabst Brewing Complex storage tank.jpg
building silo A silo is a building for storing bulk materials
Kieswerk II.JPG

Altres

building beach_hut A small, usually wooden, and often brightly coloured cabin or shelter above the high tide mark on popular bathing beaches.
Cabines de bain Berck.jpg
building bunker [W] Búnquer, edifici reforçat amb propòsit militar o defensiu. Vegeu military=bunker.
Slavonický les, bunkr 01.jpg
building castle A building constructed as a castle. Can be further specified with historic=castle + castle_type=*.
Będzin. Zamek3.JPG
building construction Usat per a edificis en construcció. Per indicar el destí final de l'edifici usi construction=*.
Riga, stavba.jpg
building container For a container used as a permanent building. Do not map containers placed temporarily, for example used in shipping or construction.
Sparkasse Jena SB-Container.jpg
building guardhouse A small building constructed to house guard(s).
Guard booth outside the South African High Commission in Canberra December 2013.jpg
building military A military building. Also use military=*.
building outbuilding A less important building near to and on the same piece of land as a larger building.
Farm buildings small and large at East Mascalls - geograph.org.uk - 2420722.jpg
building pagoda A building constructed as a pagoda.
Horyu-ji09s3200.jpg
building quonset_hut A lightweight prefabricated structure in the shape of a semicircle.
Quonset.jpg
building roof Estructura que consisteix en una teulada subjectada amb pilars i amb els laterals oberts (per exemple: el que cobreix els sortidors a les gasolineres o un refugi contra la pluja).
Preem Karlskrona.jpg
building ruins [W] Ruinas, restes de construccions antigues o edificis construïts com a ruïnes (per exemple, ruïnes falses a un jardí), per a un altre tipus de ruïnes, vegeu ruins=*. Per a una casa, poble o un altre edificii abandonat, vegeu abandoned=*.
ARZAKAN Ghuki Monastery Եկեղեցական համալիր «Գհուկի վանք» (Բոլորահար) 12.JPG
building tent For a permanently placed tent. Do not map tents placed temporarily.
Krytá jízdárna Hipoterapie - Pirueta 09.jpg
building tower A tower-building.
Bell tower. View from north.jpg
building windmill A building constructed as a traditional windmill, historically used to mill grain with wind power.
Willesbourgh Windmill, Ashford, Kent.jpg
building yes S'usa si no és possible determinar un valor més concret per a l'edifici.
building user defined Els valors més comuns segons Taginfo, generalment tipus d'edificacions.

Atributs addicionals

Clau Valor Element Comentaris Foto
building:colour <RGB hex triplet> | <W3C colour name> àrea Indicates colour of the building
Jar burano 4 houses.jpg
building:fireproof yes | no node àrea [W] Construcción ignífuga.
building:flats <number> node àrea The number of residential units (flats, apartments) in an apartment building (building=apartments), residential building (building=residential), house (building=house), detached house (building=detached) or similar building.
building:levels <number> node àrea Nombre de pisos o plantes d'un edifici.
Building-levels.png
building:material <material type> àrea Outer material for the building façade
Münster, LVM -- 2017 -- 6351-7.jpg
building:min_level <number> àrea For describing number of values, "filling" space between ground level and bottom level of building or part of building
Min level 2.svg
building:part As building àrea To mark a part of a building, which has attributes, different from such ones at other parts
Marek S3DB sumOfMoreElements.jpg
building:soft_storey yes | no | reinforced node àrea A building where any one level is significantly more flexible (less stiff) than those above and below it
construction_date <date> node àrea The (approximated) date when the building was finished.
Connel bridge plate.jpg
entrance yes | main | exit | service | emergency node Entrada a un edifici. Ha de ser un node al perímetre de l'edifici. Molt útil en aplicacions d'encaminament juntament amb addr=*. substitueix l'etiqueta en desús building=entrance.
SF City Hall door.JPG
height <number> node àrea Altura de l'edifici en metres
Height demonstration diagram.png
max_level <number> àrea Nivell màxim (pisos) de l'edifici, tal i com s'utilitza a l'esquema de etiquetatge d'interior senzill.
min_level <number> àrea Nivell mínim (pisos) de l'edifici, tal i com s'utilitza a l'esquema de etiquetatge d'interior senzill.
non_existent_levels <number> àrea Nivells interiors (pisos) que no existeixen a l'edifici, tal i com s'utilitza a l'esquema de etiquetatge dinterior senzill.
start_date <date> node àrea The (approximated) date when the building was finished.
Connel bridge plate.jpg

This table is a wiki template with a default description in English. Editable here. La traducció de la descripció en espanyol es pot editar aquí.


Possibles errors d'etiquetatge

Si coneixeu llocs amb aquesta etiqueta, verifiqueu si poguessin ser etiquetats amb una altra diferent.
Les edicions automàtiques estan extremadament desaconsellades llevat que realment sapigueu el que esteu fent!

Notes

  1. Tingueu en compte que els edificis com a nodes no es representen en la cartografia estàndard de l'OSM. https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto/issues/806

Vegeu també